Generální partner
Světlý režim
24. květen 2010

Cíl nadosah. Devatenáctka zvládla duel s Opavou

Tři kola před koncem se zdá být rozhodnuto o postupujícím z Moravskoslezské dorostenecké divize. Luxusní náskok sedmi bodů mohou v příštím kole naši dorostenci přetavit v postup. Ve víkendových zápasech se dařilo i ostatním týmům MFK OKD. Za zmínku stojí i parádní kousek Ryšavého, který vsítil pět branek. Přinášíme Vám výsledkový servis dorostu a žáků.

MFK OKD Karviná U19 - Slezský FC Opava 2:0 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 47. Večeřa, 60. Poštulka

Sestava MFK OKD Karviná: Stach (90. Kotrla) – Večeřa, Janík, Sznapka, Žebrok (90. Ševčík) – Koutný, Škuta, Puškáč (33. Setlak), Timp - Jaworski (80. Handzlík), Poštulka (87. Wojaczek)

Zasloužená výhra našeho mužstva. Soupeře jsme nepustili do žádné vyložené šance, naopak jsme po ukázkových kombinačních akcích dvakrát skórovali. Naše družstvo zaslouží pochvalu za odvedený kvalitní, a soustředěný výkon, podpořený bojovností.

.

MFK OKD Karviná U18 - FC Ostrava – Jih 4:1 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 79. a 87. Marek, 49. Stanowski, 55. Skoč

Sestava MFK OKD Karviná: Mrozek - Varga (80. Mašlej), Stanowski, Ševčík, Maryniok - Otisk (87. Sznapka), Gorniok, Zahatlan (47. Stračánek), Seget – Marek, Skoč (64. Mleziva)

V prvním poločase jsme hráli především na soupeřově polovině a snažili se vstřelit úvodní gól. Ale nedokázali jsme překonat bránicí val protivníka, ať už přihrávkami za obranu, které byly většinou nepřesné, tak kombinací přes krajní prostory hřiště. Ostravští kontrovali rychlými a nebezpečnými protiútoky. Ti paradoxně využili individuální chyby Ševčíka a překonali našeho gólmana. V druhém poločase jsme vyrovnali rychlým gólem z přímého kopu Stanowským, a za šest minut vstřelil vedoucí gól Skoč. Poté soupeř přešel do ofenzívy, více běhal, zvýšil agresivitu, což nám dělalo jisté problémy, které jsme ustáli i díky našemu brankáři. Ve středu hřiště se nám otevřel prostor k přímočařejším protiútokům, čehož jsme využili ke vstřelení dalších dvou branek Jiřím Markem.

.

MFK OKD Karviná U17- Slezský FC Opava 0:1 (0:1)

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal – Šiška, Dančík, Třaskalík, Kupczak – Roman, Bartoň, Nowak, Galocz (60. Maljar) – Legierski, Doležal (21. Hankus)

První poločas nás soupeř přehrával. Měl více ze hry a po dvou gólových příležitostech (jednu chytil brankář Dočekal, druhá skončila na břevně naší branky) skóroval ze standardní situace zcela náhodně, kdy vystřelený míč byl tečován zdí. A Dočekal již nestačil vytěsnit balón mimo branku. V závěru poločasu jsme měli dvě poměrně dobré šance, ale bez gólového efektu. Druhý poločas jsme byli aktivnější, ale soupeř nás do žádné větší příležitosti nepustil a hru s přehledem kontroloval. Chlapci odvedli kus poctivé práce a vzhledem k "okolnostem", které se s námi již měsíc táhnou, odvedli maximum svých možností, za což jim patří poděkování. Výborně hráli oba střední obránci - Šiška a Dančík.

.

MFK OKD Karviná U16 - FC Ostrava – Jih 8:1 (3:1)

Branky MFK OKD Karviná: 28., 37., 46., 59. a 67. Ryšavý, 23. a 76. Owczarzy, 78. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel – Káňa (20. Bizoň), Toman, Helis, Malatinský (40. Kurušta) – Hanzel, Dančík, Blaho, Helvín, Owczarzy, Ryšavý

Soupeř nás v úvodu utkání zaskočil svým důrazem a po našich hrubých chybách kopal na začátku střetnutí dvě penalty. Jednu z nich skvěle zlikvidoval Nikiel. Naštěstí jsme dokázali rychle odpovědět a po dobře zahrané standartní situaci vyrovnal hlavou Owczarzy. Postupně jsme začali diktovat rytmus hry a po rychlých protiútocích po naší pravé straně jsme si vytvářeli šance. Dvě se nám podařilo do konce poločasu proměnit. Ve druhé půli jsme již měli hru pod kontrolou. A po pěkných kombinačních akcích jsme nastříleli dalších pět branek. Musím vyzdvihnout výkon Nikiela, který od 20. minuty chytal s naraženými prsty na ruce a přesto dokázal vyřešit několik ošemetných situací, čímž mužstvu pomohl. Největšími tahouny našich akcí byli Blaho, Hanzel a Ryšavý, který svůj výkon korunoval pěti góly.

.

FC Tescoma Zlín - MFK OKD Karviná U15 1:1 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: 52. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha – Frisch, Cienciala, Kloda, Berešík – Šlampiak (57. Šipula), Uher (35. Sivák), Siekiera (42. Vala), Onderka – Kurušta, Puchel

Utkání se nám, co se týká herní stránky, nepovedlo. Soupeř nás v prvním poločase přehrával. Naši hráči nedokázali udržet míč a kazili i jednoduché přihrávky. Přesto jsme se dostali do šancí, ale Kurušta svou nedokázal proměnit, a střelu Šlampiaka vyrazil brankář na roh. To už bylo za stavu 1:0 pro domácí, kteří skórovali v 9. minutě po rohovém kopu. V druhém poločase se hra vyrovnala a v 52. minutě Kurušta po rozehraném nepřímém kopu technickou střelou vyrovnal. Po vyrovnávací brance se domácí snažili strhnout vítězství na svou stranu, ale v koncovce byli stejně jako naši hráči neúspěšní.

.

Zlín – MFK OKD Karviná U13 1:1 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná: 48. Mikulec

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva – Ženíšek, Stallmach, Čermák, Lichtblau (30. Popek) – Malyjurek (55. Gasior), Ligocký (40. Matějek), Mikulec, Lingr - Putyera (55. Kielkowski), Řapek (50. Červený)

V tomto utkání jsme chtěli navázat na dobré výkony z minulých zápasů. Zlín, velice kvalitní soupeř (jak fotbalově, tak i fyzicky vyspělý), nás částečně přehrával. Co se týče defenzivy, hráli jsme velmi zodpovědně. Ve středu hřiště jsme naráželi na aktivně hrajícího soupeře, který nám toho hodně nedovolil. Můžeme byt spokojení s výsledkem a částečně s předvedenou hrou (obranná činnost).

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo