Generální partner
Světlý režim
4. červen 2010

Zachráníme moravské kluby? MFK OKD Karviná – Zenit Čáslav

Poslední kolo budou provázet emoce. Celkem čtyři mužstva jsou namočena do sestupu a právě jeden z těchto týmů se představí v Karviné. Bude úspěšnější zachraňující se Čáslav? Nebo domácí svým vítězstvím pomohou moravským klubům?

O tom, kde zůstanou tři body, nemá pochyby trenér MFK OKD Jiří Balcárek. „Hrajeme před vlastními diváky, takže neberu nic jiného než výhru. Chceme se s letošní sezónou rozloučit vítězně,“ burcuje svoje hráče lodivod Karviné.

A ve hře je opravdu mnoho. Pokud zvítězí Čáslav, může oslavovat záchranu v soutěži. Při jakémkoliv jiném výsledku by hosté museli čekat na konečné stavy na zbývajících stadionech. Naopak vítězství Karviné může pomoci Opavě a Hlučínu. „Zcela určitě jim chceme pomoct. Nedokážu si totiž představit, že by Opava spadla. Každý se totiž na derby s Opavou těší, ať hráči, či fanoušci. Bývají to dobré zápasy ve skvělé atmosféře. A přijít o takovéto derby by byla jistě škoda,“ říká útočník Karviné Vladimír Mišinský.

Ten bude v sobotním duelu útočit na trofej Krále střelců Karviné. „Já na zisk trofeje nemyslím. Pro mě je důležité, abychom porazili Čáslav. A góly ať vstřelí klidně Marek Poštulka (smích). Na druhou stranu budu rád, když se stanu nejlepším střelcem Karviné. A kdybych na jaře nezahazoval šance, tak jsem mohl být i nejlepším střelcem druhé ligy,“ směje se nejlepší střelec Karviné Vladimír Mišinský.

A jak jsou rozdány sestupové karty? Svůj osud mají ve svých rukou celky Opavy a Čáslavi. To vše za předpokladu, že získají tři body. V případě, že všechny ohrožené celky prohrají nebo naopak vyhrají, zůstane černý Petr Hlučínu. O mnoho komplikovanější je varianta, že Sparta a Hlučín remizují a Opava s Čáslaví prohrají. V tomto případě by měli všichni 29 bodů a o sestupujícím by rozhodovala minitabulka. Krutý ortel by při této konstelaci hvězd připadl Opavě.

Důležité sobotní utkání má výkop v 17:00 hodin a vy ho můžete sledovat v komentovaném on –line přenosu na sportovním serveru (www.onlajny.cz)

Dosavadní bilance MFK OKD Karviná – FC Zenit Čáslav ve druhé lize: 1 – 0 – 1. 4:4

.

Nejlepší střelci:

Karviná: 11- Mišinský, 10 – Opic, 5- Milosavljev, 4 – Jursa, 2 - Pontus, Pavlík, Kostoláni, 1 – Ficek, Hoffmann, Juroszek, Ciku, Štajer

Čáslav: 4 – Markovič, 3 – Kotyza, Kunášek, Okleštěk, Šisler, 2 – Brezinský, Hlava, 1 – Džafič, Fikejz, Pešír, Ricka, Špidlen, Vít, Schut, vlastní

Kurzy na zápas
Sázkovka 1 0 2
Bet-at-home 3.00 3.45 2.00
Bet24 3.00 3.40 2.00
Bet365 2.75 3.50 2.10
Betclic 3.20 3.50 1.90
Betsson 2.90 3.50 2.05
Bwin 2.70 3.50 2.10
Chance 3.20 3.40 1.80
Fortuna 3.06 3.40 1.80
Sportingbet 3.00 3.50 2.00
Tipsport 2.85 3.60 1.90

Údaje k pátku 16:00

Průměrná návštěva domácích zápasů:

Karviná: 2 228 diváků

Čáslav: 633 diváků


Podzimní střetnutí

FC Zenit Čáslav - MFK OKD Karviná 3:1 (1:0)

Branky : 45.+1 a 74. Markovič, 80. Schut - 78. Juroszek. Žluté karty: Fikejz, Markovič - Pontus, Hoffmann. Červená karta: 0 - 68. Hoffmann. Rozhodčí: K. Hrubeš - Večera, Dobrovolný. Diváci: 548

FC Zenit Čáslav: Houdek - Nitrianský, Ricka, Skoupý, Kunášek - Kotrba, Dobal (65. Vlasko), Brunclík, Fikejz (79. Haniak) - Schut, Markovič (75. Holub)

MFK OKD Karviná: Kafka – Hoffmann, Čeman, Buryán, Staš – Ficek, Pavlík, Mišinský, Tchami (65. Milosavljev) – Opic, Pontus (59. Juroszek)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo