Generální partner
Světlý režim
5. červen 2010

Karviná má v hledáčku až deset posil

Konec druholigové sezony klepe na dveře a co nevidět zde bude letní příprava. Kdo do ní z karvinského kádru zasáhne a kdo nikoliv, to se v tuto chvíli ještě neví. Alespoň ne úplně. Jisté ale je, že Karviná hodlá získat několik nových posil, a proto už zahájila jednání s hráči a jejich kluby.

„Z pochopitelných důvodů nechceme zatím zveřejňovat jména a také nás ještě čeká důležité poslední utkání sezony s Čáslaví, takže ani nechceme zasahovat do kolektivu. Mohu vám jen říci, že jsme se rozloučili s Čemanem, který je zraněný, a proto se již léčí doma na Slovensku,“ podotkl Petr Mašlej.

Podle neověřených informací Deníku se byli Karvinští podívat na olomouckého vytáhlého útočníka Zdeňka Klesnila, který momentálně hostuje v Opavě. „O Klesnilovi já osobně nic nevím. Je možné, že figuruje na seznamu posil trenéra Balcárka, já ho ale nekontaktoval,“ upozornil Petr Mašlej s dodatkem, že veškeré důležité věci na klubové úrovni se budou řešit po valné hromadě svazu, která proběhla včera v Nymburku.

Karvinští mají v hledáčku až deset hráčů, o které usilují. „To ale neznamená, že přivedeme deset nových posil. Když se nám podaří přivést tři, čtyři hráče, bude to úspěch,“ upřesnil Mašlej.

Podle jeho slov se do Karviné po sezoně vrátí útočník Látal ze Znojma i obránce Knötig ze Zábřehu. Oba hrají ve svých klubech v MSFL výborně, začlení se proto normálně do letní přípravy.

V okruhu hráčů, kterým končí smlouva a u kterých se Karvinští zatím rozhodují, zdali v klubu budou pokračovat či nikoliv, figuruje pět borců. Mělo by jít o Štajera, Buryána, Kostolániho, Tchamiho a Gottwalda.

„U Gottwalda ale uplatníme opci. Michal trénuje, už se dostává do kondice a počítáme s ním. Máme zájem také o pokračování angažmá u Honzy Buryána, tam se ale musíme dohodnout nejdříve s Žižkovem, jehož je hráčem. Ostatní, to jsou všechno hráči na hraně, čili se u nich ještě rozhodujeme. Ale jak říkám, je zde poslední kolo a hráči nás ještě mohou přesvědčit a převážit misku vah na tu či onu stranu,“ řekl Mašlej.

Je ale také možné, že změn bude daleko více. To se uvidí až podle toho, jakým směrem se budou jednání s novými posilami vyvíjet.

Poslední novinkou z klubu MFK OKD Karviná je skutečnost, že klub prodloužil spolupráci s hráči, kterým stará smlouva dojížděla, to znamená s Pavlíkem, brankářem Kučerou i Radkem Slončíkem. „S ním máme dohodu o pokračování spolupráce v našem klubu i na jiné bázi než té hráčské. Radek se rozhodne, jestli se po roce vydá na trenéřinu nebo funkcionařinu. To záleží na něm,“ zakončil Mašlej s odkázáním na začátek příštího týdne, kdy bude v mnoha věcech klubových záležitostí jasně.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo