Generální partner
Světlý režim
7. červen 2010

Co bude dál? Trenér shání posily

Bezprostředně po posledním utkání karvinských fotbalistů nechtěl trenér MFK OKD Jiří Balcárek ihned oznamovat, jaký kádr bude mít k dispozici pro letní přípravu.

„Nejprve to sdělím hráčům, v průběhu týdne si pak sedneme a ještě jednou vše probereme. Základní body jak postupovat, už ale máme s vedením klubu jasně dané,“ nastínil Balcárek. Změny tedy budou, otázkou je, kolik jich bude. Leccos již naznačovalo, že Kamerunec Tchami pro poslední utkání s Čáslaví nebyl připraven ani na lavičce. Polák Pontus se zase dostal do zápasu na posledních deset minut. To nejsou dostatečně dlouhé lhůty na to, aby se pokusili vedení MFK OKD na poslední chvíli ještě přesvědčit o tom, že by v Karviné měli zůstat.

Na nové posily (mělo by jich být čtyři nebo pět), by však finance měly být připraveny. „Ale není to zase jen o objemu financí, které jsou připraveny na nové posily. Je zde například stále platná dohoda o působení olomouckých hráčů v karvinském klubu z doby, kdy se uskutečnil převod práv na druhou ligu do Karviné,“ naznačil Balcárek, že do MFK by znovu mohli přijít odchovanci mládežnické kopané z olomoucké Sigmy.

Pro Karvinou by to bylo jen dobře. Olomoucká fotbalová škola produkuje každoročně spoustu šikovných mladíků, hledajících uplatnění v dospělém fotbale. Koneckonců sám Balcárek jako odchovanec Olomouce by o tom mohl vyprávět.

Na dotaz, zda je jedním z těchto talentů Olomouce, se kterými Karviná jedná, Zdeněk Klesnil, Balcárek odpověděl kladně. „Jedním z těchto hráčů je skutečně Klesnil. S dalšími hráči budeme teprve jednat, není to postaveno tak, že bychom je za každou cenu přemlouvali, aby šli k nám. Dáme nějakou nabídku a hráči se pak svobodně rozhodnou, zdali zkusí štěstí u nás nebo někde jinde. Máme toho rozjednáno víc,“ prohlásil Balcárek. Horečná jednání tedy začínají, léto bude asi rušné.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo