Generální partner
Světlý režim
2. červenec 2010

Tchuř: Baník udělal chybu, že mě pustil

Fotbalisté Karviné získali velkou posilu, Vždyť Daniel Tchuř má zkušenosti i z Ligy mistrů a do druholigového klubu přichází z Baníku.

Zvučné jméno do svých řad získali fotbalisté MFK Karviná. Z Baníku Ostrava přichází obránce nebo záložník Daniel Tchuř. Třiatřicetiletý fotbalista má zkušenosti i z Ligy mistrů, kterou si vyzkoušel v dresu Petržalky. Tchuř podepsal smlouvu na jeden rok s možností opce a rozšířil tak v Karviné kolonii hráčů, kteří prošli ostravskými kluby.

Před příchodem do Karviné jste hrál v Baníku. Nepřišla třeba ještě lepší nabídka?

O ničem konkrétním nevím. Po skončení sezony jsem akorát dostal nabídku od Karviné a po něčem jiném jsem se neohlížel.

Mrzí vás, že jste ještě nezůstal nějakou dobu v Baníku?

Kdyby to bylo možné, samozřejmě, že bych rád v Ostravě dál hrál. Ale končila mi smlouva a bylo mi řečeno, že o mě není v Baníku zájem. Teď jsem v Karviné a ničeho nelituji. Zjišťuji, že to byla správná volba. Tady budu mít daleko větší možnost hrát, než v Baníku.

Takže to neberete jako krok zpět?

Ne, právě naopak. Tady cítím důvěru trenéra. Budu hrát pořád vysokou soutěž. V Baníku jsem bohužel tu důvěru necítil.

Věříte, že si nejvyšší soutěž ještě někdy zahrajete?

Je to všechno o tom, jestli mi vydrží zdraví a jestli stále budu mít dojem, že na to mám, co se týká hry. Ale na druhou stranu, proč by se to nemohlo povést třeba v dresu Karviné.

Takže neberete Karvinou tak, že jdete pouze dohrát kariéru.

Vůbec ne. Tak to neberu. Až zjistím, že na to nemám, nebo že jsem pořád zraněný, tak potom půjdu třeba dohrát kariéru do nějaké nižší soutěže, ale zatím o dohrání kariéry nepadla žádná zmínka a ani na to nemám myšlenky. Ambice mám pořád velké a chci dokázat Baníku, že udělal chybu, když mě dal pryč. Myslím, že jsem na ligu stačil a teď chci ukázat i v Karviné, že neudělala špatný krok, když mě angažovala.

Když se ohlédnete zpět za svojí kariérou, musíte ji hodnotit jako úspěšnou. Je to tak?

Když se na to podívám, tak po fotbalové stránce asi ano. Ale byly okamžiky, kdy jsem si říkal, že jsem toho mohl dosáhnout více.

Co jste mohl během své kariéry udělat jinak?

Začal jsem hrát ligu až ve čtyřiadvaceti, a to si bylo pozdě. Dneska kluci hrají daleko dříve. A trochu mě mrzí, že jsem se neprosadil více ve Slávii, i když v té době, kdy jsem tam byl já, to bylo hrozně těžké. V mančaftu byli kluci jako Pavel Kuka, Ivo Ulich, Radek Černý nebo Karel Rada. A v Praze jsem se moc neohřál, tak to možná beru jako malou kaňku na mé kariéře.

Toho kroku ale nelitujete.

Ne, to ne. Poznal jsem jeden z nejlepších klubů u nás. A kdybych to tenkrát nezkusil a zůstal ve Vítkovicích, asi by se moje kariéra ubírala jiným směrem.

Tehdy váš přestup z Vítkovic do Slavie působil jako malá bomba.

I na mě. Měl jsem nějaké náznaky, že půjdu hrát do Bohemians, ale večer mi volal sportovní manažer Luboš Vlk a říkal, sbal se, jdeš do Slavie. Pro mě to byl šok.

Která část vaší kariéry ve vás zanechala nejhlubší dojem?

Určitě Liga mistrů. Tehdy jsem hrál za Petržalku a dokázali jsme si, že můžeme hrát proti nejlepším evropským hráčům.

Když nebudu počítat Slovensko, zkusil jste si i zahraniční angažmá v Maďarsku.

Toho jsem využil, protože jsem tehdy nenastupoval za Slavii. Sešel jsem se tam s Lubošem Kozlem a i Radkem Slončíkem, s kterým budeme válčit i teď v Karviné. Poznal jsem tam poprvé evropské poháry.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo