Generální partner
Světlý režim
16. červenec 2010

Zkvalitňuje se mládežnická složka

Trenér „šestnáctky“ Jindřich Dohnal připravuje žáky na dorostenecký fotbal.

Není jednoduché zvládnout fotbalovou etapu přechodu z žákovské do dorostenecké kategorie. Je to podobné, jako když chlapci a děvčata končí základní školu a připravují se na tu střední. Ve fotbalovém klubu MFK OKD Karviná se to zásluhou trenéra Jindřicha Dohnala daří.

Právě Dohnal má v Karviné na starost přechod mladých hráčů do dorostu a práci přeškolit kluky z žákovského fotbalu na ten dorostenecký zvládá. V minulé sezóně skončil se svým týmem druhý v krajském přeboru.

MFK OKD Karviná U16 je specifickým družstvem, neboť přijímá do svých řad hráče, navyklé na žákovskou kopanou. Daří se začlenit do týmu právě takové hráče? A v čem mají největší problém? „Je to spíš celá řada drobností, které se týkají hlavně taktiky. Celkový obraz hry je jiný, než na jaký byli zvyklí v žácích. My je připravujeme na jiný styl fotbalu. Hlavně jim zdůrazňujeme, že v naší kategorii nejde o výsledky. V žácích je to jiné, hlavně u těch ligových. U nás je ale důležité, aby se chlapci krůček po krůčku zdokonalovali a dělali výkonnostní pokroky,“ prohlásil na úvod trenér Jindřich Dohnal.

Ten dále upozornil na fakt, že v klubu se trenéři obecně snaží z hráčů vychovávat vítězné typy. Vypěstovat v nich touhu vítězit, obětovat se pro tým a jít sám příkladem ostatním. „Takových vítězných typů se nám letos v týmu sešlo několik, ať už je to třeba kapitán Dominik Blaho nebo Tomáš Owczarzy. Velký skok kupředu udělal bezesporu David Ryšavý, druhý nejlepší střelec týmu. Ale na všech hráčích je pokrok vidět,“ uznal karvinský trenér.

Výkonnostní skok kupředu byl znát i v jednotlivých řadách. Zlepšilo se nabíhaní do šestnáctky, hra hlavou, větší odvaha v útoku i při kombinaci, hra jeden na jednoho, důraz. „Ano, těch prvků je spousta, například záložní čtveřice začala pracovat více takticky, rozdělovala míče do krajů. Také u obránců bych nemohl tvrdit, že stagnovali, určitě šli všichni také dopředu, i když v této soutěži nebyli dostatečně prověřeni silou soupeřů, jako tomu bude v příští sezóně v Moravskoslezské lize,“ řekl Dohnal.

Nebudou však mít hráči s přechodem do vyšší soutěže problém? „Dlouhodoběji jsme je na to připravovali a záměrně jsme už v zimě volili přípravu s vyspělejšími protivníky, abychom klukům ten přechod usnadnili, takže věřím, že na to budou mít,“ zakončil Dohnal.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo