Generální partner
Světlý režim
19. červenec 2010

Karel Kula: Máme na umístění do pátého místa

Druhá liga pomalu klepe na dveře. Proto jsme si k dnešnímu rozhovoru pozvali asistenta trenéra Karla Kulu, aby nás seznámil s novinkami.

Před měsícem jsme spolu vedli rozhovor na téma: Ambice Karviné v druhé lize. Tehdy jste řekl, že na tuto otázku budete znát odpověď na konci přípravného období. To již pomalu končí, takže jaké ambice by měla mít Karviná?

Myslím si, že bychom měli hrát v horní polovině tabulky. Máme na to, abychom se umístili do 5. místa. Vše ale bude záviset na zdravotním stavu hráčů.

Do týmu přišli noví hráči. Jmenujme například Daniela Tchuře, Michala Gondu či Martina Motyčku. Jak jste spokojený s posílením kádru?

Kádr jsme posílili zkušenými fotbalisty. Danka Tchuře znám z působení v Baníku Ostrava. Jedná se o poctivého hráče, který nevypustí ani jeden osobní souboj. Gonda i Motyčka patřili ve svých klubech k hráčům, kteří své mančafty táhli. V Karviné se však musí integrovat. Tady budou muset makat i za druhé. Ve svých bývalých působištích byli za hvězdy, v MFK si budou muset svoje místo vydobýt.

Uvažujete ještě o posílení kádru, nebo změny přijdou až v zimní přestávce?

Stále diskutujeme, zda posílit kádr, protože nás především tlačí bota v ofenzivě. Navíc zdravotní stav některých hráčů není optimální. Proto zvažujeme doplnění kádru.

V přípravě jste se potýkali s dost velkou marodkou. Jaký je nyní stav hráčů?

Celou přípravu trápilo naše hráče zranění. Nyní máme dva týdny nato, aby se dali všichni do kupy. Těší mě, že žádné problémy nemá Radek Slončík, který je tahounem týmu.

V přípravě jsme odehráli 8 zápasů s bilancí: 3 výhry, 1 remíza, 4 prohry. Tyto výsledky nemají vypovídací hodnotu o formě týmu. S jakou formou se tedy potýkáme?

Poslední zápas se Zlínem naznačil, že naše forma jde nahoru. Ale ještě není optimální. Bilance přípravných zápasů je zavádějící. V úvodu přípravy jsme měli zraněné hráče, proto jsme museli v zápasech improvizovat. Šanci tedy dostali i nadějní dorostenci: Janík, Puškáč, Škuta či Legierski. A já jsem rád, že si mohli vyzkoušet atmosféru u áčka mužů.

V sobotu nás čeká generálka v podobě prvního kola Ondrášovky cupu. Co lze od tohoto zápasu očekávat?

Bude to těžké utkání. Pro domácí je to zápas roku, proto budou pořádně motivováni. Do střetnutí půjdou s nasazením a my se jim musíme chlapsky vyrovnat, přijmout rány, hrát důrazně a nenechat se nakopat. Kvalita je na naší straně a chceme je herně přehrát. Musíme přijmout roli favorita, nastoupit sebevědomě, věřit si a postoupit do dalšího kola. Když se hráči šetří, aby se jim něco nestalo, tak se většinou zraní. Proto budeme hrát naplno. Bereme tento duel s velkou vážností. Rozhodující bude, kdo vstřelí první branku. I takové týmy jako Lískovec dokážou favorita potrápit, pokud se jim podaří dlouho držet bezbrankovou remízu.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905