Generální partner
Světlý režim
30. červenec 2010

Karviná zahájí druhou ligu hornickým derby

Na úvod soutěže čeká karvinské fotbalisty těžký oříšek. Na Městském stadionu se představí exligový Baník Most, a dá se očekávat napínavý souboj do posledních minut. Domácí se však netají tím, že chtějí ze svého stadionu udělat nedobytnou tvrz, odkud se nebudou vozit snadno body.

Dnes dopoledne trénink, zítra to samé a odjezd na jednodenní soustředění. Tak vypadá příprava karvinských fotbalistů na zápas s Baníkem Most. V něm půjde o to, aby naši hráči poprvé naplno bodovali v prvním utkání. Před dvěma lety začali sezónu dvěma prohrami – nejprve v Hradci Králové 3:1 a vzápětí doma s HFK Olomouc 0:2. Minulý rok se situace opakovala. Jen s tím rozdílem, že prvně jsme neuspěli v Čáslavi (3:1) a hned na to doma s Hradcem Králové (0:1). A právě start do druhé ligy bude velmi důležitý.

„Kladu velký důraz na první mistrovské utkání. Hrajeme doma před vlastním publikem, před kterým chceme vyhrát. Proto budeme hrát agresivní, důrazný fotbal. Nechceme dát Baníku ani jeden metr volného prostoru. Most je totiž nepříjemný soupeř, který je schopen kohokoliv porazit,“ varuje před nedělním duelem lodivod MFK OKD Jiří Balcárek.

„Na první zápas se moc těším. Do Karviné jsem přišel s cílem, že tu budu pravidelně nastupovat k zápasům. Výsledek si netroufnu tipovat, ale jedno vím jistě – nemůžeme počítat s ničím jiným než s vítězstvím. Nebude to ovšem snadné, jelikož první zápasy bývají složité po psychické stránce. Mohu však slíbit, že jsme připraveni, a že chceme brát tři body,“ svěřuje se nová posila Karviné Daniel Tchuř.

„Chci s Baníkem opět hrát pěkný fotbal, který bude atraktivní a který se bude divákům líbit. Žádné nakopávání. Někdy možná kvůli naší hře se zkušenějším soupeřem prohrajeme, ale to je prostě fotbal. Když budou hráči dál pracovat jako doteď a budou na hřišti disciplinovaní, můžeme v lize kohokoliv porazit. Zároveň nám chybí herní praxe, takže na druhou stranu se i může stát, že prohrajeme se slabším. Zhruba vím, jak který tým hraje, i když na tohle je expert trenér Hofmann. Jihlava, Karviná, Zlín, Sokolov, Dukla. Pamatuju si, že to byly kvalitní celky. Přesto tvrdím, že můžeme porazit kohokoliv,“ říká na mosteckém webu trenér Jorge Añon.

Utkání s Mostem se odehraje v neděli od 16:00 hodin na Městském stadionu v Karviné – Ráji. A budeme potřebovat vaší podporu v hledišti. Přijďte povzbudit kluky v honbě za prvními třemi body.

Je také připraven komentovaný on – line přenos na sportovním serveru www.onlajny.cz

Dosavadní bilance MFK OKD Karviná – FK Baník Most ve druhé lize: 2 – 1 – 1. 6:1

Střetnutí z minulé sezóny:

MFK OKD Karviná – FK Baník Most 4:0 (3:0)

Branky: 24. a 38. Opic, 29. Hoffmann, 90(+1). Mišinský. ŽK: Pavlík, Staš, Opic – Štumpf, Hrechischka.Rozhodčí: Adámek – Chytil, Večeřa. Počet diváků: 2654

MFK OKD Karviná: Kafka – Hoffmann (30. Tchami), Čeman, Buryán, Staš – Pavlík – Jursa, Ficek (67. Pontus), Milosavljev (65. Knötig) – Opic, Mišinský.

FK Baník Most: Šavol - Knakal, Fleišman, Hrechischka, Tonev (43. Běloušek) - Hofmann S. (46. Boutasgount), Da Silva, Štumpf - Hora (72. Rosendo), Franěk, Oboya

.

FK Baník Most - MFK OKD Karviná 0:0 (0:0)

ŽK: Čeman.Rozhodčí: Ochotnický - Pospíšil, Moudrý. Počet diváků: 550

FK Baník Most: Paleček - Knakal, Bodeček, Nesvadba, Fleišman – Hrechyshka (86. Frnoch), Sigmund (75. Běloušek), Rosendo, Jendruščák (60. Rusetski) - Loos, Hora.

MFK OKD Karviná: Kafka – Hoffmann (33. Jursa), Buryán, Čeman, Staš – Ciku (88. Milosavljev), Kostoláni, Pavlík, Ficek - Opic, Mišinský

Kurzy na zápas
Sázkovka 1 0 2
Bet-at-home 1.90 3.20 3.50
10Bet 1.89 3.29 3.76
Sports.com 1.91 3.25 3.60
Titanbet 1.86 3.17 3.51
Sazka Tip 1.95 3.10 3.45
Bwin 1.91 3.25 3.60
Chance 1.95 3.20 3.50
Fortuna 2.00 3.00 3.60
Sportingbet 1.85 3.25 3.80
Tipsport 1.92 3.20 3.60

Údaje k pátku 16:00.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo