Generální partner
Světlý režim
2. srpen 2010

Nový kapitán Radek Slončík zahájil gólem

Matador českých fotbalových trávníků Radek Slončík se stal pro novou druholigovou sezonu kapitánem karvinských fotbalistů. Ve své nové funkci se okamžitě uvedl prvním a vlastně vítězným gólem svého týmu do sítě Mostu. Karviná vyhrála 4:0.

Máte za sebou začátek, jaký jste si možná ani nepředstavovali.

Hlavně jsme za něj rádi, protože první zápasy nové sezony jsou vždy ošidné. Nikdo po prodělané přípravě vlastně neví, jak mu to bude na hřišti klapat v mistrácích. Obměny v kádrech jsou pravidlem a mančaft potřebuje pár týdnů na to, aby se dostal do správné formy.

Takže výsledek 4:0 nepřeceňujete?

To určitě ne, uvidíme, jak na tom budeme po pěti kolech a pak si uděláme první obrázek o naší formě.

S tou nedělní ale asi budete spokojeni. V čem jste byli lepší než soupeř?

Rozhodly góly, to je celé. Měli jsme štěstí, že jsme naše šance proměnili, kdežto Most ne. I když hrál pěkně a v poli vůbec nepůsobil špatným dojmem, neměl dnes takovou kvalitu v koncovce jako my. První dvě branky udaly tón zápasu.

Měli jste respekt vůči soupeři?

Ten být musí. Viděli jsme Most v poháru a tam nám předvedl výborný přechod do útoku, vepředu má rychlonohé forvardy. Záložní formaci má opravdu kvalitní, což se potvrdilo v první půli, kdy nás dokázal ohrozit. Měli jsme vzadu nějaké díry, ale po přestávce už jsme si na to dali pozor.

Z vaší hry čišelo nadšení, vyložené natěšení na ostrý zápas. Vnímal jste to také?

Ano, po letní nebo zimní přípravě jsou první dva tři zápasy vždy specifické. Každý jde do utkání s elánem a větší vervou, je to každý rok stejné. Těšíme se na soutěž a pokud vám vyjde vstup do sezony podobně jako proti Mostu vyšel nám, pak se mužstvo ohromně těší i na další utkání.

Jak byste zhodnotil letní přípravu?

Především je třeba uvést, že se podařilo do sestavy zabudovat nové posily a to je nejdůležitější. Nebudu tvrdit, že jsme už nyní sehraní, dnešní sestava krystalizovala až v posledním týdnu, ale je to na dobré cestě. Nějaké změny na jednotlivých postech vyplynuly z toho, že někteří kluci byli zranění.

Vám osobně se dnes dařilo, jaký máte pocit z vlastního výkonu?

Není to špatné, moc mi vyhovuje pozice středového záložníka pod hrotem, na kterou jsem se teď dostal. Pokud se mi kluci kolem mě rozběhnou do strany, není už zase takový problém adresovat jim nějakou kloudnou přihrávku.

Je to styl hry, jakým byste se chtěli prezentovat?

Budeme se o to snažit, kluci kolem mě jsou šikovní a když si budou křídelní hráči a za nimi i krajní obránci plnit své povinnosti, zastupovat se a nastartujeme i dobrou spolupráci s hroťákem, mohla by naše hra být ke koukání. Snad to ocení i fanoušci.

Byl jste spokojen s dnešní návštěvou?

Je škoda, že prakticky ve stejnou dobu hrál i Baník, takže spusta fanoušků z Karviné a okolí cestovala na Bazaly, ale my se budeme nadále snažit hrát pro ně, tedy aktivně a střílet góly, aby na naše zápasy chodili v co největším počtu. Karviná je známá dobrým fanouškovským zázemím, pokud si dobře vzpomínám, před dvanácti, třinácti lety chodilo na ligu sedm, osm tisíc. Doufám, že když se budeme pohybovat v tabulce do pátého místa, tak lidi chodit budou.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo