Generální partner
Světlý režim
13. srpen 2010

V neděli souboj neporažených

V neděli změří ve II. fotbalové lize síly dvě první mužstva tabulky. Karviná i Dukla Praha vyhrály své úvodní duely, v každém dokázaly vstřelit alespoň dva góly, Karviná dokonce tři. Na co se mohou diváci těšit?

„Dukla je známá tím, že chce hrát otevřený fotbal i na hřištích soupeřů, my také nebudeme ustupovat z dosavadního směru. Chceme také hrát ofenzivně doma i venku. Hlavně před našimi fanoušky bychom rádi dávali góly," naznačil trenér MFK OKD Jiří Balcárek, na co by se mohli diváci těšit.

Pro jeho hráče by to tedy měl být první vážný test jejich schopností. „Očekáváme to. Celý týden jsme se na Duklu poctivě připravovali, víme co hraje a myslíme si, že známe recept jak na ni vyzrát. Do novin to ale pochopitelně vytrubovat nebudu,“ usmíval se karvinský statég.

Soupeře studoval na videu a vypozoroval, že mu jeho rozestavení 4-2-3-1 náramně vyhovuje. „Dukla umí převzít kontrolu nad zápasem i při hře v cizím prostředí. Velice ráda kombinuje, někdy to s kombinací až přehání. Je to však technicky zdatný protivník, který rád útočí. Umí se dostat do přečíslení, obvykle v koncové fázi dva na jednoho. Proto mu nemůžeme dát žádný prostor pro ofenzivní choutky. Pokud budeme plně soustředění a stoprocentně si splníme taktické pokyny, můžeme uspět i napotřetí," domnívá se Balcárek.

Ten se také pousmál nad faktem, že zatímco jsou odehrána pouhá dvě kola, už se v Karviné živě diskutuje o možném postupu. „To je samozřejmě nesmysl, hráče nabádáme hlavně k tomu, aby se koncentrovali na nejbližší zápas. Ani pět odehraných utkání není měřítkem a my máme za sebou pouze dva," podotkl Balcárek.

K vítězství nad Duklou by jeho týmu mohla dopomoci i divácká kulisa. „Spoléháme na fanoušky. Chceme, aby byli naším dvanáctým hráčem. V takových vyrovnaných soubojích jako bude ten náš s Duklou, mohou mít rozhodující vliv," míní kouč Karviné.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo