Generální partner
Světlý režim
13. srpen 2010

Martin Suchý: S Duklou očekávám pěkný fotbal

V neděli vyběhnou karvinští fotbalisté k důležitému utkání s Duklou Praha. A teprve teď se ukáže, jak na tom naše mužstvo je. K předzápasovému rozhovoru jsme si pozvali obránce MFK OKD Karviná Martina Suchého.

Na hřišti jste se objevil pouze v utkání Ondrášovky cupu v Lískovci. Čím si to vysvětlujete?

Na třetím tréninku jsem si zlomil palec, takže jsem měl tréninkový výpadek. Potom podali kluci v prvních dvou utkáních výborné výkony, proto jsem se na hřiště prozatím nedostal.

Během dvou mistrovských zápasů jsme inkasovali pouze jednu branku. Takže vládne spokojenost s obrannou činností?

Spokojenost vládne. Ale to neznamená, že bychom usnuli na vavřínech. Po každém zápase nás trenér upozorní na chyby, kterých jsme se dopustili a pracujeme na jejich odstranění.

Zatím jste nastříleli sedm branek, což je nejvíce z druhé ligy. Je to změnou herního systému, že se vám daří překonávat soupeřovu obranu?

V minulém ročníku, kdy jsme hráli systémem 4 – 4 – 2, jsme si také vypracovali spoustu šancí, jenže jsme je nedokázali proměnit. Nyní nám padá do brány skoro všechno. Ale to je jenom dobře. Snad jsme si již smůlu vybrali loni a letos to bude úplně o něčem jiném.

Dukla se může pyšnit podobnou bilancí jako Karviná. Jen jednou inkasovala a na kontě vstřelených branek je na tom jen o dva góly hůře než my. Co bude klíčové pro vývoj utkání?

Dukla vstoupila do soutěže velmi dobře. Snaží se hrát útočný fotbal a nezalezou do šestnáctky v deseti lidech. Proto očekávám pěkný fotbal, který se bude divákům líbit. Kdo udělá míň chyb, zvítězí. Bude ovšem obtížné něco na soupeře vymyslet, protože se oba týmy znají téměř dokonale.

V minulém domácím zápase s Duklou vás zaskočil taktický tah hostujícího trenéra, který nechal na střídačce útočníka Chigoua. Toho poslal na hřiště až ve druhé půli a po pěti minutách pobytu na hřišti vám vstřelil vyrovnávací branku. Navíc se tento kamerunský útočník rozstřílel a letos má na svém kontě již 3 branky. Považujete tedy Chigoua za nejnebezpečnějšího hráče Dukly, na kterého si musíte dát pozor? Nebo je v jejich kádru více podobných hráčů?

Chigou je velmi nebezpečný koncový hráč. Nesmíme mu dát mnoho prostoru. Ale Chigou není jediným nebezpečím. Dukla má kvalitní tým a musíme si dát pozor na všechny hráče.

V letošních soutěžních utkáních jste prohrávali pouze v Lískovci. Jinak jste pokaždé vedli. Co bude zapotřebí udělat, kdyby se skóre s Duklou nevyvíjelo příznivě?

V síle našeho mužstva je, aby se zvedlo za každého stavu. Kdo dostane důvěru trenéra a nastoupí k zápasu, odevzdá stoprocentní výkon. Samozřejmě, že budeme potřebovat podporu skvělých karvinských fanoušků. A to jak za příznivého, tak i za nepříznivého stavu.

Na co byste nalákal diváky do ochozů?

Utkávají se dvě neporažená mužstva. Navíc oba týmy praktikují útočný fotbal. Co víc si může fanoušek přát?

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo