Generální partner
Světlý režim
24. srpen 2010

Devatenáctka poprvé stoprocentní

Víkendové zápasy dorosteneckých a žákovských družstev dopadly celkem úspěšně. Potěšující je výhra devatenáctky, která dokázala zvítězit ve Frýdku – Místku. Přinášíme Vám výsledkový servis.

Fotbal Frýdek - Místek - MFK OKD Karviná U19 1:2 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 62. Mleziva, 75. Timp

Sestava MFK OKD Karviná: Švrčina - Kaša, Mleziva, Stanowski, Ševčík - Graňák, Gorniok (85. Seget), Timp, Bilas (77. Skoč) - Marek, Ochodek

Podařil se nám vstup do utkání a prvních deset minut jsme byli aktivnější, ale chyběla nám kvalitní finální přihrávka a zakončení. Potom vinou nepřesností a nevynucených chyb domácí vyrovnali hru a po naší nedůslednosti v obraně vstřelili branku. My jsme se nadále snažili být aktivní, ale bez vyložených šancí. Naopak domácí měli několik velmi nebezpečných protiútoků. Ve 2. poločase jsme od začátku soupeře tlačili a vytvářeli si i střelecké příležitosti. Gól na 1:1 jsme vstřelili po standartní situaci a v 75. minutě jsme otočili brankou Timpa na konečných 2:1. Domácí se sice pokusili o závěrečný nápor, ale ten byl bezzubý.

.

FK Fotbal Třinec - MFK OKD Karviná U18 0:2 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 57. a 71. Nowak

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel - Maryniok, Šiška, Dančík, Kupczak - Bartoň (65. Hankus), Galocz, Nowak, Seget - Skoč (55. Maljar), Egri (75. Třaskalík)

Zasloužené vítězství našeho týmu. Po celý zápas jsme byli lepší po fotbalové stránce. V utkání jsme si vytvořili mnoho vyložených brankových příležitostí, bohužel jsme využili pouze dvě. Soupeř měl jednu menší šanci ke vstřelení gólu, tu však s přehledem zlikvidoval Nikiel. Nejlepším hráčem byl Nowak, který vstřelil oba góly.

.

Fotbal Frýdek-Místek - MFK OKD Karviná U17 1:2 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 12. Gizara, 78. Hanzel

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal (40. Pecha) – Káňa (65. Malatinský), Dančík, Kloda, Toman - Blaho, Roman (63. Hruška), Gizara, Hanzel - Ryšavý, Kurušta

Do utkání jsme vstoupili dobře a do našeho prvního gólu jsme soupeři nepůjčili míč. Hned v 5. minutě spálil vyloženou šanci Ryšavý a ve 12. minutě se prosadil na první tyči Gizara po přesném centru Kurušty. Pak jsme nepochopitelně přestali hrát, nepodrželi jsme míč a přizpůsobili se "nakopávané", kterou hráli domácí. Největší a prakticky jediné nebezpečí nám hrozilo po standartních situacích, kdy jsme často a zbytečně faulovali a brankáři museli řešit spoustu závarů. Ve druhé půli jsme byli nebezpečnější, ale dvakrát Ryšavý a ani Kurušta své šance neproměnili. Branku jsme dostali z penalty po Gizarově ruce na brankové čáře, když chtěl zabránit gólu. V samotném závěru se na hranici pokutového území prosadil Hanzel a přesnou střelou k tyči rozhodl utkání.

.

FK Fotbal Třinec - MFK OKD Karviná U16 0:1 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná: 58. Uher

Sestava MFK OKD Karviná: Mato - Frisch, Kloda, Šipula, Onderka - Wenglorz, Derík, Siekiera (55. Zielonka), Šlampiak (70. Vala) - Kolek (65. Gabrysiak), Uher

Utkání s kvalitním soupeřem jsme zvládli. Spokojeni můžeme být pouze s výsledkem a s nasazením. Zklamání nám připravili někteří hráči, protože se báli hrát. Měli jsme více ze hry, dobře jsme napadali, ale opět nás trápila koncovka. Výborný výkon předvedl Nicolas Derík, velkou pochvalu si zaslouží oba stopeři a náš "střelec" Uher, který vzal na sebe zodpovědnost a střelou přes obránce ze střední vzdálenosti rozhodl o našem vítězství. Těsně před koncem mohl zvýšit ještě Wenglorz, který si křížnou přihrávku nádherně zpracoval, ocitl se sám před brankářem, ale jeho zakončení nemělo potřebnou kvalitu.

.

MFK OKD Karviná U15 - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Kurz, Malík, Leibl, Szkuta - Puškáč (20. Tomeček), Moskál, Jadamík, Svoboda (50. Hubáček) – Chnúrik (60. Franek), Puchel

Utkání bylo jednoznačnou záležitostí hostů, kteří převyšovali naše hráče ve všech činnostech. Naše družstvo může děkovat pouze vynikajícímu brankáři Pastornickému, že neprohrálo vyšším rozdílem. Je to pro kluky opět zkušenost, že s takovým soupeřem nestačí pouze bojovnost a aby uspěli, musí přidat i fotbalovost. I přes velkou převahu hostů jsme se dostali do šancí, ale bohužel jsme je nevyužili. A tak jsme nakonec prohráli gólem vstřeleným tři minuty před koncem.

.

MFK OKD Karviná U14 - Ostrava Jih 1:0 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná: 52. Červený

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel (36. Sliva) - Čermák, Ženíšek, Matějek (60. Szkutek), Lichtblau (55. Budina) - Hilbert, Kolek (55. Karkoschka), Putyera, Mikulec - Malyjurek (60. Molnári), Řapek (36. Červený)

V prvním podzimním kole jsme se utkali doma se soupeřem z Ostravy. Po letní přípravě se hráči na utkání těšili. Hned od úvodních minut to byl souboj našeho družstva s výborným brankářem hostí. V prvním poločase jsme si vypracovali pět vyložených šancí, ale bohužel jsme je trestuhodně zahodili. V druhém poločase se obrázek hry příliš nezměnil. I nadále jsme dobývali ostravskou branku. Nakonec se nám to v 52. minutě povedlo, když po perfektní přihrávce Putyery zakončoval střelou k tyči Červený a mohli jsme se zaslouženě radovat z domácího vítězství 1:0.

.

MFK OKD Karviná U13 - Brno 0:4 (0:2)

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa (50. Jóba) - Štěrba, Hujo, Berešík, Kondziolka (30. Michailidis) - Všetička (30. Cieslawski), Ligocký, Poštulka (30. Egri) – Lingr - Chloň, Dostál (50. Špaček)

Soupeřovy výsledky z prvních dvou kol nás šokovaly, ale i přes to jsme se na utkání připravili, abychom co nejvíce soupeře překvapili. Už v druhé minutě přihrávkou za obranu se rychlostně prosadil Dostál, ale sám před brankářem nedokázal skórovat. První branku jsme obdrželi po střele z dvaceti metrů (5. minuta), a za chvíli druhou (10. minuta) po kombinační akci na jeden dotek. V rozmezí 11. až 46. minuty jsme velmi dobře zhušťovali prostor a soupeř neměl jednoduchou práci. Z naší strany jsme se jen ojediněle dostávali do útočné fáze. Posledních 15 minut jsme změnili rozestavení 4-5-1 na 4-3-3 a chtěli jsme utkání zdramatizovat. Soupeř měl však více sil a hned z prvního protiútoku zvýšil na 0:3. Než jsme se vzpamatovali, obdrželi jsme ještě jeden gól na konečných 0:4. Soupeř byl jednoznačně lepší, ale za naši bojovnost a plnění si povinností si zaslouží všichni pochvalu.

.

MFK OKD Karviná U12 - Ostrava Jih 1:1 (1:1)

Branka MFK OKD Karviná: 23. Swaczyna

Sestava MFK OKD Karviná: Kožusznik - Cieslawski, Piecha, Motyčka (10. Vrba), Sembol - Macko, Kvapil (10. Swaczyna ), Šturm (30. Szafarczyk) - Feik - Swaczyna , Hejda

Utkání bylo velice těžké vzhledem k počasí. Soupeř nás ničím nepřekvapil. Kluci udělali jednu vážnější chybu a tu Ostravští potrestali. Během celého utkání jsme měli mírnou převahu, která ale vedla i přes několik šancí jen k vyrovnání. Pochvala patří všem nominovaným za výkon.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo