Generální partner
Světlý režim
29. srpen 2010

Dvougólová porážka s Kladnem

Fotbalisté MFK OKD Karviná opětovně zaspali začátek utkání. V osmnácté minutě prohrávali již 0:2 a z tohoto šoku se nevzpamatovali do konce zápasu. Kladno si tak domů veze tři body.
MFK Karviná
neděle 29.8.2010
0:2
(0:2)
Městský stadion
Diváci: 2061
SK Kladno
Kafka - Hoffmann, Mihálik, Suchý, Tchuř (74. Opic) - Gonda, Slončík (46. Gottwald), Pavlík, Motyčka, Milosavljev - Mišinský.
Tesař - Procházka, Hyský, Coufal, Hajník - Zoubek (61. Rada), Wojnar, Holub, Cigánek (77. Kabele, 79. Hlava) - Zachariáš, Klinka.
Branky: 4. a 18. Zachariáš
ŽK: Hoffmann, Mišinský - Procházka
ČK: 79. Suchý (Kar.)
Rozhodčí: Nenadál - Nádvorník, Paták

Komentář

Přitom vše mohlo být jinak. Ve druhé minutě Mišinský překrásně uvolnil na křídle Milosavljeva, který se natlačil do šestnáctky a pokusil se obstřelit hostujícího gólmana Tesaře. Ten však zachoval ledový klid a střelu vyrazil nohama. Jak se později ukázalo, tato promarněná šance byla klíčovým momentem utkání.

Protože hned vzápětí přišel zdrcující úder. Klinka zahlédl nabíhajícího Zachariáše, který přesně načasovanou přihrávku jen líznul. A míč se doslova a do písmene došoural poprvé do sítě – 0:1.

Zaskočení domácí najednou nevěděli co hrát. Přihrávky postrádali přesnost, v obranné fázi byli hráči MFK daleko od soupeře a útok prakticky neexistoval.

Zákonitě musel přijít další trest. V osmnácté minutě Zachariáš napřáhl zpoza šestnáctky a jemně tečovaná střela do protipohybu Kafky znamenala další gól – 0:2.

Do druhého poločasu jakoby nastoupilo jiné mužstvo Karviné. Zlepšený pohyb začal přinášet své ovoce v podobě vyložených šancí. Jenomže koncovka byla velkou slabinou našeho týmu. Naopak zářil gólman Tesař, který byl bezesporu nejlepším hráčem utkání.

Již ve 49. minutě doputoval míč po ose Gonda – Milosavljev k Mišinskému, který tvrdou ránu namířil pod břevno. Tesař však v tento okamžik čaroval a míč vyrazil na roh.

Dnešní narozeniny zhořkly Michalu Gondovi. Toho dvakrát za sebou vychytal kladenský brankář. Jednou našemu hráči skvěle zúžil úhel a podruhé mu zlikvidoval brejkovou příležitost.

Když už byla hostující obrana v čele s Tesařem překonána, zachránilo je břevno. O pár chvil později se třáslo břevno i na druhé straně. Zachariáš povzbuzený dvěma brankami napřáhl z hranice vápna, a Kafka se jen ohlédl za třesoucí se brankovou konstrukcí.

V 64. minutě se festival neproměněných šancí přestěhoval do karvinské šestnáctky. Zadáci i brankář Kafka měli co dělat, abychom neinkasovali potřetí.

Fanouškům zatrnulo i o tři minuty později, kdy Procházkova polostřela – pololob skončila na břevnu Kafkovy brány.

O další rozruch se postaral Mišinský, jenž se pokoušel protlačit míč do sítě. Ale výborný Tesař byl proti.

Poslední domácí šancí byl průnik Gondy do šestnáctky. A opět byl hrdinou brankář Kladna.

Poté všem přítomným zatrnulo po nechtěném zákroku Suchého, který v plné rychlosti trefil nohou skloněnou hlavu Kabeleho. Ten byl po zápase odvezen do nemocnice s podezřením na těžký otřes mozku. A náš hráč po právu obdržel červenou kartu.

V nastaveném čase mohl přidat třetí branku Procházka, který obešel Kafku, ale z úhlu trefil pouze boční síť.

K dalšímu druholigovému utkání zajíždí karvinští fotbalisté do Sezimova Ústí, se kterým se střetnou v sobotu 4. září od 17:00 hodin.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo