Generální partner
Světlý režim
30. srpen 2010

Osmnáctka v souboji o první místo zdolala Krnov

Suverénně si počínala osmnáctka v boji o první místo. Na vlastním hřišti porazila ambiciózní Krnov 5:2. Naopak o ztrátě může hovořit devatenáctka, která pouze remizovala se Zlínem.

MFK OKD Karviná U19 - FC Tescoma Zlín 1:1 (1:0)

Branka MFK OKD Karviná: 35. Gorniok

Sestava MFK OKD Karviná: Švrčina - Horváth, Mleziva, Stanowski, Ševčík - Graňák, Kaša (75. Seget), Gorniok, Bilas - Marek, Timp

V 1. poločase jsme se snažili dobře bránit střední pásmo a ze získaných míčů přecházet do rychlého protiútoku. To se nám i dařilo , ale opět jsme měli problémy s kvalitou přihrávek, což nás připravuje o spoustu velmi dobrých herních situací. Do vedení jsme šli brankou Gornioka ve 35. minutě a do poločasu mohl ještě přidat druhý gól Graňák. Ten však svou šanci neproměnil. Ve 4. minutě 2. poločasu postupoval sám na brankáře Bílas, ale jeho slabou střelu brankář vyrazil. Od šedesáté minuty jsme si vybrali slabší desetiminutovku , ve které získal soupeř převahu a po rohovém kopu vyrovnal . Od této branky jsme postupně až do závěru zápasu získali převahu, včetně velmi dobrých střeleckých příležitostí. Znova nás však trápila koncovka a tak utkání skončilo smírně 1:1. Bod v tomto utkání lze považovat za ztrátu.

.

MFK OKD Karviná U18 - FK Krnov 5:2 (2:2)

Branky MFK OKD Karviná: 49. a 82. Egri, 10. Seget, 40. Skoč, 68. Owczarzy

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Maryniok, Dančík (73. Bizoň), Šiška, Kupczak - Bartoň (65. Hankus), Galocz (55. Paduch), Nowak, Seget - Egri, Skoč (60. Owczarzy)

I když v tomto utkání kluci nepředvedli stoprocentní výkon, přesto se nám podařil vstup do zápasu. Získali jsme si územní převahu a již v 10. minutě došlo ke změně skóre. Středopolař Nowak vyslal křížný pas na Segeta a jeho následnou střelu tečoval obránce do vlastní brány. Dařilo se nám zakládat akce, ale finální přihrávce chyběla buď přesnost nebo správné načasování. Ve 26. minutě rozhodčí odpískal přísnou penaltu v náš neprospěch - 1:1. O necelých 10 minut později jsme již prohrávali 1:2, když soupeř využil zaváhání naší stoperské dvojice. Na vyrovnání jsme si museli počkat až do 40. minuty, kdy Skoč potáhl od půlky míč a zpoza šestnáctky skóroval. V 2. poločase se nám podařilo přidat další 3 góly. Pochvalu si zaslouží brankář Pecha, který náleží ještě do mladší kategorie. Přestože dvakrát inkasoval, odvedl výborný výkon a na obdržených brankách nenese žádnou vinu. Pochvala patří i Maryniokovi, který zodpovědně plnil funkci obránce a Egrimu, jenž vsítil 2 branky.

.

MFK OKD Karviná U17 - FC Tescoma Zlín 3:1 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 32., 52. a 64. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Káňa (74. Helvín), Cienciala, Kloda, Toman - Hanzel, Blaho, Dančík, Roman - Ryšavý, Kurušta (70. Hruška)

Po celou dobu utkání jsme byli aktivnější a nebezpečnější. Přesto jsme museli opět dotahovat nepříznivý stav, když jsme ve 12. minutě po chybě ve středu obrany inkasovali. Dále jsme hráli kombinační fotbal a vytvářeli si stále větší tlak se spoustou příležitostí. Ve 32. minutě po dobře zahrané standartní situaci vyrovnal hlavou Kurušta. V úvodu druhé půle dvakrát zahrozil soupeř ze střední vzdálenosti. A po chybě Ciencialy zlikvidoval nájezd v poslední chvíli Kloda. V 52. minutě byl faulován v pokutovém území Cienciala a nařízenou penaltu Kurušta bezpečně proměnil. V 64. minutě po Dančíkově břevnu dorazil míč do sítě opět Kurušta a utkání rozhodl. O naší převaze svědčí 20 střel, Hanzel nastřeli 2x břevno a Ryšavý tyč. Velmi dobře zahrál Káňa, který neúnavně podporoval naši ofenzivu.

.

MFK OKD Karviná U16 - FK Krnov 4:1 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 18. a 43. Gabrysiak, 33. Frisch, 49. Onderka

Sestava MFK OKD Karviná: Mato - Frisch, Wenglorz, Šipula, Onderka - Uher, Derík, Siekiera (65. Kloda), Šlampiak (46. Vala) - Gabrysiak (45. Sivák), Kolek

V dnešním utkání jsme narazili na velice houževnatého soupeře, který nám nedal nic zadarmo. I když jsme vyhráli první poločas 2:0, mohlo to být jinak. V 17. minutě jsme měli štěstí, že střela soupeře orazítkovala pouze naši tyč, a že jsme ani z dalších 2 "pološancí" neinkasovali. Musím však zdůraznit, že od počátku utkání jsme byli velice aktivní a kromě zmiňovaných momentů jsme hostující družstvo k ničemu nepustili. Brankově jsme se prosadili v 18. minutě, kdy se po autovém vhazování Deríka krásně trefil Gabrysiak. Po několika pěkných akcích byl faulován Šlampiak. Standardní situaci velice dobře rozehrál Derík... na jeho centr si v pokutovém území naskočil Frisch, který nekompromisně hlavou zvýšil na 2:0. Ve 35. minutě se podařilo hostům snížit po nedorozumění našich středních obránců. Do 2. poločasu jsme vstoupili hodně nabuzeni a hned ve 43. minutě, po centru Deríka zvýšil Gabrysiak na 3:1. Poslední branku utkání vsítil po střele ze střední vzdálenosti Onderka. Utkání splnilo naše očekávání. Dobře jsme kombinovali, zlepšil se i výběr místa... drobné nedostatky v defenzívě určitě nemohou pokazit dobrý celkový dojem ze hry našeho družstva.

.

Rýmařov - MFK OKD Karviná U14 2:0 (2:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva (36. Chmiel) - Čermák, Stallmach, Matějek, Lichtblau (55. Budina) – Malyjurek (45. Kolek), Mikulec (60. Karkoschka), Ženíšek, Putyera - Hilbert (60. Gasior), Červený (36. Řapek)

Utkání v Rýmařově nebylo pro nás šťastné. V prvním poločase naše obrana vyrobila dvě hrubé chyby, které soupeř potrestal a vedl 2:0. Během utkání jsme měli trvalou územní převahu, ale bohužel se nám ji nepodařilo vyjádřit gólově. Za předvedou bojovnost zaslouží kluci pochvalu. Musíme však zlepšit finální fázi a zachovat větší klid v koncovce.

.

Rýmařov - MFK OKD Karviná U12 2:2 (1:2)

Branky MFK OKD Karviná: 10. Hejda, 18. Kvapil

Sestava MFK OKD Karviná: Kožusznik - Piecha, Király, Motyčka (10. Šturm), Sembol (15. Vrba) - Hejda, Macko, Szafarczyk (45. Cieslawski), Feik, Swaczyna, Kvapil (10. Kočíšek)

Utkání v Rýmařově jsme začali velmi dobře. Soupeře jsme zaskočili agresívní hrou na míč a po dvaceti minutách jsme vedli 2:0. Po individuální chybě soupeř snížil. Rozhodující moment přišel před přestávkou, kdy jsme zahrávali pokutový kop. Poprvé náš hráč proměnil, ale rozhodčí nechal penaltu opakovat pro předčasné vběhnutí hráčů do pokutového území. Podruhé jsme již úspěšní nebyli. Ve druhém poločase se náš tým podřídil hře soupeře a s pohledného fotbalu se stala místy plácaná. A po jediné chybě našeho brankáře soupeř vyrovnal. I přestože jsme nedokázali přivézt tři body, naši hráči zaslouží poděkování.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo