Generální partner
Světlý režim
1. září 2010

Je možná dobře, že dnes hrajeme v Uničově, říká Daniel Tchuř

Na nepovedené utkání s Kladnem by chtěl co nejrychleji zapomenout zkušený obránce zelenobílých barev Daniel Tchuř. Proto upíná zraky k dnešnímu pohárovému střetnutí s Uničovem.

S Kladnem jste odehráli stejně nepovedené utkání jako s Vlašimí. Opětovně jste nezachytili začátek zápasu. Čím to je?

Je to asi koncentrací. S Vlašimí jsme po hrubých chybách prohrávali ve dvanácté minutě 2:0, a s Kladnem to bylo úplně podobné. Také jsme inkasovali po hrubicích. Je to prostě stále dokola. Myslíme si, že je teprve začátek zápasu a nic se nám nemůže stát. Opak je však pravdou. Soupeř nás pokaždé potrestal.

Do problémů jsme se dostali sami a sami se z nich musíme dostat. Jakým způsobem?

Vše je v našich hlavách. Fotbal hrát umíme, o čemž jsme se přesvědčili v prvních dvou utkáních. Naše situace se může změnit jen stoprocentním přístupem v tréninku, koncentrovaností a plněním pokynů trenéra. Potom by se měla naše hra zlepšit a s ní zákonitě přijdou i výsledky. Hlavně si musíme věřit. Z chyb je třeba se poučit a nebát se hrát fotbal.

Na stoprocentní šance jsme vyhráli vysoko 7:3, kdežto celé utkání jsme prohráli 0:2. Jak to, že naše efektivita při zakončování se v posledních zápasech rovná nule a naopak soupeř má vysoké procento úspěšnosti při proměňování šancí?

Nevím. V obranné fázi dostáváme góly a v útoku se nedokážeme prosadit. Každý chce dát gól, ale nepadá nám to tam. Kdyby na začátku vstřelil branku Vlado Milosavljev, tak bychom vyhráli klidně 3:0. Jenže nedal. Kladno bylo v tomto ohledu úspěšnější než my. Prostě jejich efektivita při zakončování byla lepší než u nás.

Celý první poločas jsme hráli zakřiknutě. Chyběl pohyb, hráči se nenabízeli, při obranné fázi jsme stáli daleko od soupeře. Proč tým vyrobil tolik základních chyb v první půli?

Na tuto otázku je složitější odpověď. Vše je v jednotlivých hráčích. Tým má fungovat jako soukolí. Jakmile jeden hráč udělá drobnou chybu, například špatně dostoupí protihráče, musí za něho zaskakovat ostatní a výsledkem je šance hostí. Navíc po gólu na nás přišla „deka“. Kladnu jsme v prvním poločase dávali moc prostoru. V druhé půli jsme již dostupovali hráče a hra byla najednou úplně o něčem jiném. Zatlačili jsme je a vytvořili jsme si spoustu šancí. Bohužel bez gólového efektu.

Inkasovali jsme dvě branky po zbytečných chybách. Z čeho pramenily?

Ony inkriminované okamžiky jsme již shlédli na videu. Byli jsme špatně rozestaveni, a nechali jsme za sebou volného hráče, který si při zakončení věděl rady. Samozřejmě je to i o komunikaci mezi hráči. Pokud budeme na sebe během zápasu mluvit, usnadníme si tím práci a nebudeme produkovat tolik chyb.

V době, kdy jste již nebyl na hřišti, došlo k vyloučení našeho hráče. Jak jste tento zákrok viděl z pohledu obránce?

Byl to zřejmě špatný odhad situace. Určitě nešel do souboje s cílem zranit protihráče. Nicméně abych byl objektivní, musím říct, že červená karta byla oprávněná.

Může být hnacím motorem výhra v Ondrášovce cupu s Uničovem?

Je možná dobře, že hrajeme dnes v Uničově. Aspoň nebudeme myslet na zpackané utkání s Kladnem. Nyní musíme zvládnout dnešní duel, a když se vyhraje, tak bychom se měli dostat do pohody.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo