Generální partner
Světlý režim
5. září 2010

Karviná konečně nedostala gól

Po čtyřech utkáních, v nichž minimálně jednou inkasovala, se fotbalová Karviná dočkala udržení čistého konta. Spolehlivý výkon na jihu Čech mohla korunovat vítězstvím.

Spartak Sezimovo Ústí – MFK OKD Karviná 0:0

Trenér Karviné Jiří Balcárek mohl být spokojen s výkonem týmu. „Chyběla tomu jen ta třešinka na dortu v podobě gólu, jinak jsem spokojen s bojovností i kompaktností mužstva. Jde vidět stoupající tendenci, hráči předvádí to, co si od nich představuji. Pomáhají si, rvou se a zaskakují jeden za druhého, když někdo udělá chybu. Navíc si myslím, že kromě jednoho břevna jsme dnes domácí hráče vlastně nepustili do žádné šance. To je rozhodně příslib do dalších utkání,“ podotkl v sobotu Balcárek.

Pár slov ztratil i o nové karvinské posile – Jiřím Homolovi, který by se měl stát plnohodnotnou náhradou za Jana Buryána, který od nové sezony působí v polských Gliwicích. „Já o tom nepochybuji. Jirka je velice kvalitní a zkušený hráč, který týmu dodá potřebnou jistotu. Spoluhráči si vedle něj mohou více dovolit, nehledě k tomu, že mladí s ním herně porostou,“ slibuje si Balcárek od Homoly značný přínos pro mužstvo.

Právě Homola a jeho nejbližší defenzivní spoluhráči udrželi v sobotu nebezpečné Sezimovo Ústí na uzdě, což svědčí o spolehlivé práci směrem dozadu. „Já jsem soupeře viděl v utkání proti Jihlavě, ve kterém si vytvořil velký tlak. Připravovali jsme se na jeho jednoduchou hru plnou bojovnosti a důrazu a vyšlo nám to. Hráči svědomitě plnili všechny pokyny. Bod má rozhodně svou cenu,“ ujistil Balcárek.

Přestože mohly být i tři. Karvinský kouč s předstihem avizoval, že soupeře, který je silný zvláště v domácím prostředí, hodlá zaskočit okamžitou aktivitou svého mužstva a jeho svěřenci to dodrželi.

Prvních 25 minut zápasu patřilo právě jim a Mišinský s Gondou měli stoprocentní šance. Gól však nedali, stejně jako na začátku druhé půle střídající Ciku, který byl sám před brankářem! Mohl se stát hrdinou zápasu. „Tohle je věc, která mě zatím mrzí. Vytvoříme si opravdu čisté gólové šance, zatímco soupeř třeba jen jednu a hned nám dá gól. To se nám stalo třeba v Uničově. Místo našeho vedení pak protivník získá půdu pod nohama, vytvoří si nějaké standardky a my trneme, jestli nám z nich nedá gól. Pak se stane, že po slušném výkonu prohrajeme, ačkoliv jsme měli zápas rozehrán na vítězství,“ vracel se Balcárek k předchozím utkáním s Duklou či Kladnem.

Nezbývá než dál poctivě pracovat a věřit, že góly se střílet začnou. Vše vychází z kvalitní obrany a ta, jak se zdá, by mohla konečně začít fungovat. V Sezimově Ústí se odrazila k druhému čistému kontu v sezoně. Domácí hráči zahrozili vlastně jen v 28. minutě, kdy se z přímého kopu snesl centr Rožbouda z velké dálky na břevno.

„Musím uznat, že nás Karviná překvapila. Odehrála během týdne tři těžká utkání, proto jsme čekali, že odpadne fyzicky, ale vydržela až do konce a navíc jsme ve druhém poločase už žádné příležitosti ke skórování neměli. V první půli tam něco bylo, ale obrana hostů pracovala opravdu dobře,“ sympaticky přiznal domácí trenér Luboš Zákostelský.

Jiří Balcárek s povděkem kvitoval, že domácí se nedokázali prosadit ani ze standardky. „To je jejich silná zbraň, ale poradili jsme si s nimi. Teď jen potvrdit tento bod stejně dobrým výkonem i v domácím utkání,“ přál si Balcárek před duelem s Varnsdorfem.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo