Generální partner
Světlý režim
13. září 2010

Devatenáctka doma zaváhala proti Brnu

Potřetí v řadě nepoznali druholigoví dorostenci MFK OKD Karviná radost z vítězství. Na svém hřišti nestačili na Zbrojovku Brno, které podlehli 2:4. Přinášíme Vám výsledkový servis dorosteneckých a žákovských družstev.

MFK OKD Karviná U19 - FC Zbrojovka Brno 2:4 (1:2)

Branky MFK OKD Karviná: 9. a 50. Marek

Sestava MFK OKD Karviná: Švrčina - Kaša (5. Paduch), Mleziva, Graňák, Ševčík - Gorniok, Marek, Timp, Bilas (62. Ochodek) - Legierski (10. Skoč), Seget

Zápas jsme odehráli v improvizované sestavě. Přesto jsme v 1. poločase relativně dobře bránili a dobrá byla i přechodová fáze do útoku. Bohužel jsme inkasovali dvě branky po standardních situacích a z našich minimálně čtyř vyložených šancí jsme využili pouze jednu. Ve druhém poločase jsme dokázali vyrovnat, ale po dvou dalších hrubých individuálních chybách jsme opět inkasovali a na tyto branky jsme již nedokázali odpovědět .

.

MFK OKD Karviná U18 - TJ Heřmanice 3:2 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 75. a 79. Kupczak, 9. Šiška

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Bizoň, Šiška, Dančík, Kupczak - Egri (70. Třaskalík), Galocz, Nowak, Bartoň (60. Otisk) - Skoč, Hankus (55. Owczarzy)

Utkání proti celku, jenž se pohybuje v dolních patrech tabulky. Ačkoli byli hosté o třídu horším týmem, dokázali s námi, co se týče branek, držet krok. Poprvé se skóre měnilo v 9. minutě, kdy se ve vápně prosadil Šiška - 1:0. Soupeř se téměř celý první poločas na nic nezmohl. To platilo až do 38. minuty, kdy se heřmanickému útočníkovi podařilo zpoza vápna přehodit našeho gólmana - 1:1. Od této chvíle jsme přestali hrát to, na co jsme zvyklí, a hra se vyrovnala. Dokázali jsme si vytvářet střelecké příležitosti, ale na jejich nevalné kvalitě se podepsala zbrklost a nepřesnost. Patnáct minut před vypršením základní hrací doby odpískal rozhodčí pokutový kop proti Heřmanicím. Míč si postavil kapitán Kupczak a chladnokrevně proměnil - 2:1. Stejný hráč o necelých pět minut později využil standardní situace a z dvaceti metrů pojistil vedení - 3:1. Soupeř se do konce utkání zmohl jen na snížení na 3:2. Podali jsme průměrný výkon, v útočné fázi nám scházela přesnost.

.

MFK OKD Karviná U17 - FC Zbrojovka Brno 1:1 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 49. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal (40. Pecha) - Káňa (68. Malatinský), Cienciala, Dančík, Toman (70. Helis), Hanzel, Blaho, Roman, Hruška (77. Helvín) - Kurušta, Ryšavý

Utkání, které se hrálo ve vysokém tempu a bojovalo se doslova o každý metr, skončilo nakonec spravedlivou remízou. Již v 10. minutě jsme inkasovali po střele z přímého kopu z 18 metrů. Od 20. minuty, kdy jsme zvýšili agresivitu a pohyb, jsme začali soupeře přehrávat, ale chyběla nám přesnější finální přihrávka. Největší příležitosti měli Hanzel a Ryšavý, kteří neproměnili 100% šanci. Ve druhé půli se nám podařilo ve 49. minutě vyrovnat po krásné akci Blaha a pohotové koncovce Kurušty. Stejný hráč mohl utkání rozhodnout, ale jeho střela hlavou jen těsně minula levou tyč. Hráči se snažili do poslední minuty strhnout vítězství na svou stranu a někteří si sáhli na samé dno sil. Tak se bojuje o body.

.

MFK OKD Karviná U16 – Heřmanice 6:0 (3:0)

Branky MFK OKD Karviná: 5., 42. a 66. Uher, 16. Kloda, 36. Šlampiak, 50. Sivák

Sestava MFK OKD Karviná: Mato (80. Švábik) - Frisch, Wenglorz, Šipula (65. Jastrzembski), Kloda, Siekiera, Derík (41. Vala), Uher, Šlampiak - Gabrysiak (80. Macko), Kolek (41. Sivák)

V dnešním zápase jsme se velmi dobře vyrovnali se skutečností, že soupeř zůstal na vlastní polovině a bránil všemi hráči. Dobře jsme kombinovali, zbytečně jsme neztráceli míče, ale byli jsme často málo přímočaří a ještě méně efektivní v koncovce. I přes šest branek v síti soupeře si musíme objektivně přiznat, že naší největší slabinou byla koncovka. Jsem moc rád, že chlapci začínají chápat, že takové zápasy jsou od toho, aby si odzkoušeli všechny herní situace, které trénujeme i za cenu drobných neúspěchů. Chtěl bych pochválit defenzivní činnost celého družstva. Z jednotlivců mě dnes velice potěšil Siekiera, který neúnavně tvořil hru. Také Derík, jenž je výborný již 4. zápas, a Frisch, který byl důsledný a skvěle dirigoval družstvo.

.

SK Hranice - MFK OKD Karviná U15 1:1 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 10. Jadamík

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Kurz, Malík, Leibl, Szkuta (25. Zeisberger) - Jadamík, Moskál, Molnári, Puškáč (20. Hubáček) - Chnúrik, Puchel

Utkání jsme začali aktivně a výsledkem bylo, že se Chnúrik dostal do dvou šancí, které bohužel neproměnil. Do vedení jsme se dostali po trestném kopu Jadamíka v 10. minutě. Další slibně se rozvíjející akce jsme bohužel nedotáhli do úspěšného konce. Míč jsme měli častěji na kopačkách než domácí, ale vinou špatných přihrávek nebo dlouhého vedení balónu jsme soupeře ničím nezaskočili. Ti se naopak tři minuty před koncem po chybě celé obrany dostali do jediné šance a využili ji. Je to pro mě velké zklamání, protože tak dobře rozehrané utkání jsme měli dotáhnout k vítězství.

.

Kopřivnice - MFK OKD Karviná U14 2:4 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 46. a 65. Řapek, 4. Kolek, 18. Putyera

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel - Čermák, Stallmach (36. Malyjurek), Matějek (60. Gasior), Lichtblau - Hilbert, Mikulec (60. Molnári), Ženíšek, Kolek - Putyera, Řapek

Do zápasu jsme vstoupili s cílem navázat na předešlé výkony a zachovat větší klid v koncovce. Kolek nás krásnou střelou z 16 – ti metrů poslal ve 4. minutě do vedení 1:0. Krátce na to Puteyra v zvyšoval na 2:0. Do konce prvního poločasu jsme dobře kombinovali a soupeře, který v 10. minutě neproměnil pokutový kop, jsme jasně přehráli. Druhý poločas otevřel pokutový kop číslo dvě, který tentokrát domácí proměnili 2:1. V 46. minutě se blýsknul Řapek tvrdou střelou z 20 – ti metrů a mohli jsme se radovat z gólu na 3:1. Kopřivnice v 55. minutě znovu snížila. Pět minut před koncem zvýšil po individuální akci Řapek na konečných 4:2.

.

SK Hranice – MFK OKD Karviná U13 0:3(0:2)

Branky MFK OKD Karviná: 19. Michailidis, 26. Kondziolka, 54. Štěrba

Sestava MFK OKD Karviná: Jóba - Michailidis, Poštulka, Štěrba, Hujo (45. Banot) - Cieslawski (30. Berešík), Chloň (30. Zeisberger), Lingr, Ligocký - Kondziolka (45. Špaček), Dostál

Další mistrovské utkání jsme zvládli, co se týče výsledku. Spokojenost s předvedeným výkonem je jen částečná, jelikož soupeř nám toho dovolil hodně. Utkání mohlo skončit větším rozdílem, ale nám šlo hlavně o zapojení všech hráčů do hry. Každý hráč byl strůjcem tohoto výsledku, a proto si zaslouží pochvalu.

.

Kopřivnice - MFK OKD Karviná U12 3:1 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 23. Toman

Sestava MFK OKD Karviná: Lipták - Cieslawski, Király, Motyčka (15. Šturm), Szotkowski - Hejda, Macko, Toman, Feik - Sembol (30. Swaczyna), Kvapil (30. Piecha)

Na hřiště vedoucího celku soutěže jsme jeli s odhodláním hrát opět od začátku pěkný a nátlakový fotbal. První poločas byl vyrovnaný se spoustou nevyužitých příležitostí. Druhý poločas jsme soupeře přehrávali ve všech směrech, a nepustili jsme ho do vážnější situace. Až zkrat pana rozhodčího, který pustil pětimetrový ofsajd, poslal domácí do vedení a tím i rozhodl utkání. Posledních 5 minut jsme hru otevřeli, ale i přes výraznou převahu jsme nevyrovnali. Naopak jsme inkasovali. S výkonem jsem maximálně spokojen a smekám před kluky, že přehráli soupeře o rok staršího, jak herně, tak fyzicky.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905