Generální partner
Světlý režim
22. září 2010

Sen se stal skutečností. Liberec vyřazen po penaltách

Herakleitovo heslo „Nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“ neplatí. Karvinští fotbalisté navázali na loňské úspěšné tažení pohárem. Tentokrát to odnesl prvoligový Liberec, který v Karviné vypadl na pokutové kopy.
MFK Karviná
středa 22.9.2010
po penaltách
1:0
(0:0)

Diváci: 2504
FC Slovan Liberec
Pulen – Jursa, Mihálik, Homola, Hoffmann – Pavlík – Gonda, Ficek (57. Mišinský, 89. Slončík), Motyčka, Milosavljev (85. Knötig) – Opic.
Hauzr – Gebre Selassie, Kelič, Dejmek, Vulin – Vácha, Gecov, Papoušek (59. Martan), Vlasko (79. Vojta, 90. Holeňák) – Štajner, Kerič
Rozhodující branka: Jursa
ŽK: Mihálik – Papoušek, Vulin, Dejmek
Rozhodčí: Matějek – Wilczek, Handlíř

Komentář

Po velkém boji postoupili karvinští fotbalisté do další fáze Ondrášovky cupu. V ní se můžou těšit na dvojzápas se Zbrojovkou Brno. Za to liberečtí mohou jen smutnit. Ačkoli přijeli do Karviné v nejsilnější možné sestavě, nebylo jim to nic platné. Na výborně hrající tým MFK OKD nenalezli recept a v penaltovém souboji tahali za kratší konec.

První půle přinesla pouze průměrný fotbal. Jako první zahrozil Motyčka, který napřáhl z více jak třiceti metrů a Hauzr se musel mít na pozoru.

V rozmezí dvou minut na sebe upozornily dvě největší hvězdy Liberce – Kerič a Štajner. Prvně jmenovaný zahodil stoprocentní tutovku, když z deseti metrů trefil hlavičkou Pulena. Karvinský gólman se vyznamenal i proti technické střele Štajnera, který se ho pokoušel technicky obstřelit po samostatném průniku do vápna.

Druhý poločas byl pravým opakem dějství prvního. Hra se zrychlila a zpřesnila, a nezaujatý fanoušek se musel radovat z pohledných akcí. Tu první vypracoval Ficek, který našel na křídle rozeběhnutého Milosavljeva a ten se dlouho nerozpakoval a poslal míč do vápna nabíhajícímu Opicovi. Jenže Martin Opic s nabízenou příležitostí naložil mizerně. Střela z hranice malého vápna prosvištěla vysoko nad.

Po hodině hry prokázal své kvality Štajner. Na jeho přesně kopnutý roh si naběhl Kelič a zatřásl břevnem karvinské svatyně. O tři minuty později byl opět v hlavní roli Štajner. Ze zadáků si udělal slalomové tyčky, kolem kterých proběhl a nakonec byl v blízkosti pokutového území faulován. Rozhodčí však nechal pokračovat ve hře a následná Keričova jedovatá rána jen těsně minula svůj cíl.

V 69. minutě Mišinský přesprintoval Gebre Selassieho, a z brankové čáry odcentroval do pokutového území, kde číhal Opic. Ten však hlavičkoval v záklonu a míč se vznesl vysoko nad bránu. Hned vzápětí se stejný hráč dostal před Dejmka a postupoval sám na bránu. Hostujícímu obránci nezbývalo nic jiného než našeho útočníka faulovat. Následný přímý kop však vystrašil pouze diváky za libereckou svatyní.

Když se nedokázali hráči prosadit ze hry, musel o postupujícím rozhodnout penaltový souboj. Stejně jako před rokem, i dnes se kopalo na „vítěznou“ bránu. A karvinská pětice ve složení Gonda, Slončík, Motyčka, Pavlík a Jursa slavila úspěch. Za to Kerič naložil s pokutovým kopem prachbídně a tím „rozhodl“ o postupujícím.

Karvinští fanoušci se tak mohou těšit na osmifinálový souboj se Zbrojovkou Brno. První zápas by se měl odehrát v Karviné 27. října. Odveta je plánována na 10. listopadu. Na vítěze tohoto dvojutkání bude čekat úspěšnější celek z duelu Slavičín – Kroměříž.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905