Generální partner
Světlý režim
27. duben 2009

Devatenáctka deklasovala Třinec

Naše U19 malými krůčky směřuje k záchraně. V posledním kole porazila na své půdě Třinec a pomaličku se dotahuje na nesestupové pozice. Příjemné starosti má naopak U18. Ani v dalším zápase nepoznala hořkost porážky a po zásluze ji patří první příčka v tabulce. Přinášíme Vám výsledkový servis dorostu a mládeže.

MFK OKD Karviná U19 - Fotbal Třinec 3:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 5. Škuta, 6. Michalík, 55. Sznapka

Sestava MFK OKD Karviná: Stach - Káňa, Němec, Michalík, Žebrok - Večeřa (84. Koutný), Szkuta, Sznapka, Janík (82. Holub) - Mozol (78. Beránek), Baláž (75. Kratka)

Výborných prvních patnáct minut, kdy jsme dali dvě branky, které vstřelili v 5. min. Škuta po asistenci Baláže a hned v 6. min. po rohovém kopu Žebroka vstřelil hlavou gól Michalík. Soupeř poté srovnal hru a vytvořil si také dvě gólové šance, které jsme naštěstí uhráli a nenechli soupeře do poločasu snížit. Ve druhém poločase jsme byli opět aktivnější a svoji převahu jsme zůročili v 55.min., kdy Sznapka střelou z 35 metrů překvapil gólmana a vstřelil náš třetí gól. Zbytek utkání jsme dohráli s přehledem a soupeře jsme k ničemu vážnějšímu nepustili. Zasloužené vítězství našeho mužstva.

MFK OKD Karviná U18 - VOKD Poruba 5:1 (4:0)

Branky MFK OKD Karviná: 4. Holub, 15. Puškáč, 35. Sznapka, 38. Škuta, 77. Beilner

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla - Koutný, Zielonka (65. Sobol), Němec, Holub - Graňák, Puškáč, Sznapka, Bernacik (31. Beilner) - Škuta, Kratka (55. Chybidziura)

Utkání jsme vyhráli zaslouženě díky prvnímu poločasu, ve kterém jsme předčili soupeře ve všech fotbalových činnostech. Za druhý poločas není spokojenost s výkony některých klíčových hráčů, kteří podlehli sebeuspokojení, přestali hrát, běhat a napadat, čímž umožnili soupeři hru vyrovnat a nakonec i skórovat. V zápase byla spokojenost se střídajícími hráči, jmenovitě: Beilner, Chybidziura.

MFK OKD Karviná U17 - Fotbal Třinec 2:1 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 43. Kaša, 60. Mleziva

Sestava MFK OKD Karviná: Stareček - Slanina (62. Sznapka), Stanowski, Štrba, Žídek - Ochodek, Mleziva, Lukosz (79. Stračánek), Seget - Kaša (51. Skoč), Marek (75. Jurygáček)

Prvních 20 min. jsme měli jasnou převahu, ale gól se nám nepodařilo vstřelit. Soupeř se pokoušel o rychlé protiútoky a jeden z nich ve 25 min. proměnil. Po zbytek 1. poločasu jsme byli málo aktivní a hrozili pouze ze standartních situací. Úvod 2. poločasu jsme měli skvělý, během 20 min. jsme dokázali otočit skóre a měli i další šance. Lépe jsme se pohybovali a kombinovali. Soupeř se dostal do dvou šancí přes střed naší obrany, které naštěstí neproměnil.

MFK OKD Karviná U16 - VOKD Poruba 2:3 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 24. Jurygáček, 67. Legierski

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel - Voznica, Šiška, Kupczak, Galocz - Třaskalík, Maljar, Stračánek, Skoč - Jurygáček (57. Hankus), Doležal (57. Legierski)

Vyrovnané utkání s brankovými šancemi na obou stranách. Rozhodujícími momenty utkání byly individuální chyby a těch jsme bohužel udělali více.

FC Vítkovice – MFK OKD Karviná U15 2:0 (0:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrnák – Káňa, Dančík Petr, Dančík Pavel, Klimša (22. Ciencala) – Hampl (60. Ryšavý), Gizara (44. Orlický), Blaho, Hanzel – Owczarzy, Legierski (55. Kurušta)

Náš tým chtěl navázat na dobrý výkon proti Olomouci. V úvodních 15ti minutách se nám to dařilo, byli jsme nebezpečnější, měli jsme i více ze hry. V následujících třech minutách se soupeř dvakrát rychlým protiútokem dostal za naši obranu, výsledkem byl faul Klimši a následný pokutový kop. Brankář Pastrňák sice vystihl směr střely , ale gólu nezabránil – 1 : 0. Utkání získalo touto brankou ještě větší náboj. Těsně před odchodem do šaten měl na kopačkách vyrovnávací gól Owczarzy po nádherné přihrávce Hampla... Bohužel neměl dostatek klidu a zbrkle zakončil. Ve druhém poločase jsme pokračovali v naší aktivě, výsledkem byl pouze narůstající počet rohových kopů, které jsme zahrávali. Při jednom z nich se zrodila i naše největší šance, bohužel jsme netrefili z 5ti metrů branku. Naše snaha vyrovnat se stupňovala, přeskupili jsme řady a začali hrát na 3 obránce. V koncovce jsme úspěšní nebyli. Po chybě jednoho z našich stoperů zužitkoval soupeř rychlý protiútok. Opět jsme nebodovali, ale můžeme říci, že chlapci zahráli velice dobře a jejich výkon je příslibem pro nejbližší domácí utkání.

Fotbal Třinec – MFK OKD Karviná U14 7:2 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 40. Kurušta, 55. Siekiera

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha – Šťastný (36. Onderka), Šipula, Cienciala, Kloda – Uher (64. Frisch), Wenglorz, Siekiera (45. Berešík) – Kurušta, Sivák

Utkání se nám vůbec nepovedlo. Zaostávali jsme ve všech herních činnostech a soupeř zaslouženě vyhrál. Prohrát se může, ale každý musí odcházet ze hřiště s pocitem, že pro mužstvo odvedl maximum. To bohužel v dnešním utkání neplatilo.

FC Vítkovice – MFK OKD Karviná U13 2:2 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: Puchel, Kyjonka

Sestava MFK OKD Karviná:

1. poločas: Pastornický – Szkuta, Jadamík, Molnári, Chmelař – Johanides, Lejbl, Puškáč, Hubáček – Puchel, Kurz

2. poločas: Pastornický – Szkuta, Jadamík, Molnári, Chmelař – Johanides, Lejbl, Puškáč, Buchta – Puchel, Kyjonka

Přestože jsme prohrávali 2:0, kluci se dokázali zvednout a srovnat na 2:2. Nakonec při nás stála smůla v podobě dvou nastřelených tyček, což nás připravilo o tři body.

Fotbal Třinec – MFK OKD Karviná U12 1:2 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: Řapek, Putyera

Sestava MFK OKD Karviná: Andrle - Szelong, Čermák, Lichtblau, Šiška - Klimša, Kolek, Lingr, Putyera - Řapek, Szkutek

Střídající hráči: Kielkowski, Michalička, Molnári V., Gasior

Ve vyrovnaném a bojovném utkání prokázali naši hráči větší vůli po vítězství a zaslouženě vyhráli.

MFK OKD Karviná C starší - ČSAD Havířov 4:1 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 37. Helvín, 44. Walowý, 49. Fukala, 51. Šťastný

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal – Šťastný, Malatínský, Koniuch, Berešík - Hanzel, Bizoň, Fukala, Helvín - Macko, Frisch

V tomto utkání všichni hráči co nastoupili (včetně náhradníků), plnili své povinnosti spolehlivě a výsledkem byl výborný výkon celého mužstva. Vybrali jsme si pouze jedinou slabší chvilku v obraně, kdy soupeř vyrovnával na 1:1. Jinak jsme soupeři nic nedovolili, utkání jsme měli pevně pod kontrolou a stříleli jeden pěkný gól za druhým.

MFK OKD Karviná C mladší – ČSAD Havířov 3:2 (2:1)

Branky MFK OKD Karviná: Gašo, Kyjonka, Kurilla

Sestava MFK OKD Karviná: Kaňa - Hanák, Zeisberger, Kyjonka, Petyniak - Kendzior, Svoboda, Iliadis, Kurilla - Bouřa, Gašo

Pěkný zápas, který se musel líbit. Všichni hráči si zaslouží poděkování za předvedený výkon.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo