Generální partner
Světlý režim
5. říjen 2010

Karel Kula: Naše situace není růžová

Dnešním dnem se ujal funkce trenéra MFK OKD Karviná Karel Kula. Nového kouče jsme pro Vás vyzpovídali.

Byl jste jmenován novým trenérem. Co vás čeká v následujících dnech?

V prvé řadě trochu upravím režim. Čeká nás dost tvrdé práce, abychom zvedli mužstvo a získali v posledních pěti kolech co největší počet bodů. Pro hráče je výměna trenéra vždy novým impulsem a uvidíme, jak tuto změnu přijmou. Věřím, že některé to namotivuje a i další si uvědomí, že musí na hřišti odvést více, než tomu bylo doposud. Hráči mají čas do konce podzimní části, aby mně přesvědčili, že patří do tohoto mužstva.

Karviné se zatím moc nevede. Uvažujete o změně herního stylu, nebo raději sáhnete po změnách v sestavě?

Určitě změníme herní styl. Pokud chceme vyhrávat, musíme střílet více gólů. To znamená, že si budeme muset vytvořit více brankových příležitostí. V trénincích se tedy budeme věnovat nácviku útočné fáze. Do ní by se měli více zapojovat jak záložníci, tak i obránci. Ale na změnu herního stylu máme málo času a nedá se očekávat, že vše půjde ze dne na den. Také se chci zaměřit na motivaci před utkáním… Po trénincích se rozhodnu, kdo nastoupí k nedělnímu utkání. O sestavě bych měl mít jasno v pátek.

Vašimi asistenty bude Marek Poštulka a Svatopluk Schäffer. Jaká bude jejich pozice?

Nejsem proti tomu, aby se aktivně podíleli na stavbě tréninkové jednotky. Očekávám od nich otevřenou diskuzi, ale konečné rozhodnutí bude na mně, jelikož nesu za mužstvo odpovědnost.

Z čeho podle vás pramenily neuspokojivé výsledky?

Především to bylo nedisciplinovaností. Na můj vkus inkasujeme mnoho branek a naopak se trápíme v útočné fázi. A je více takových drobností, které když se spojí, nesou vinu na výsledcích mužstva. Jedná se například o přístup hráčů k tréninku, samotný výkon v zápase. A tým by měl být soudržnější. Nezdá se mi, že všichni táhnou za jeden provaz.

Uvažujete o změnách v kádru v zimní přestávce?

Samozřejmě, že uvažuji. Teď je na hráčích, aby mě přesvědčili, že chtějí zůstat v Karviné. Já nemám problém se rozloučit s hráči, kteří nebudou pracovat podle mých představ. Kdybych si tu takové hráče nechal, tak by se mi to v pozdější době vrátilo. Ale po nikom se vozit nebudu. Všichni mají stejnou příležitost dokázat, že si zaslouží být v kádru. Druhou věcí je, zda někteří mají na to, aby hráli druhou ligu. Můžete být pracovitý v tréninku, ale jakmile nemáte výkonnost, tak je to špatné. Na druhou stranu bych chtěl dát příležitost i dorostencům a hráčům z béčka. Neříkám, že je hned zapojíme do utkání, ale dostanou příležitost se zapojit do tréninku s áčkem. Chtěl bych také zlepšit komunikaci mezi týmy mužů, juniorky a devatenáctky.

S kolika body byste byl spokojený po podzimní části?

Těžko říct. Spokojený budu, když z patnácti možných bodů uhrajeme patnáct. Každý ztracený bodík mě bude mrzet. Naše situace totiž není růžová.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo