Generální partner
Světlý režim
11. říjen 2010

Patnáctka obrala Baník na jeho vlastní půdě.

Víkendové zápasy dorostu a mládeže přinesly překvapující výsledky. Největším překvapením je výhra naší patnáctky na půdě Baníku Ostrava.

MFK OKD Karviná U19 - FC VYSOČINA Jihlava 2:2 (1:2)

Branky MFK OKD Karviná: 5. Timp, 83. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Švrčina (20. Dočekal) - Maryniok (75. Gorniok), Stanowski, Mleziva, Karpjak - Egri, Marek, Graňák, Timp (35. Horváth) – Ochodek (71. Kurušta), Legierski

V tomto utkání s třetím mužstvem tabulky jsme již v 5. minutě vyhrávali po proměněném pokutovém kopu Timpa. Soupeř dokázal srovnat skóre v 10. minutě po našem ledabylém obsazení hráčů při autovém vhazování u naší "šestnáctky" a následném zakončení odraženého míče. Ve 30. minutě jsme obdrželi druhou branku po obdobné akci z autového vhazování. V druhém poločase jsme se snažili soupeře překonávat střídavě dlouhými nákopy na útočníky, nebo kombinačně po stranách, což se nám moc nedařilo. Soupeř nás přehrával především ve středu hřiště, kde jsme ho špatně dostupovali a on následně přečísloval naši obranu a ohrožoval bránu. V závěru utkání nám vyšlo dvojí střídání, když v 83. minutě Gorniok přesným centrem překonal soupeřovu obranu a Kurušta hlavou umístil míč do brány. V úplném závěru měly obě družstva šanci změnit skóre utkání, kdy Jihlava nastřelila tyč a Horváth nedokázal umístit míč, po pěkné individuální akci, do brány.

.

TJ VOKD Poruba TCHAS - MFK OKD Karviná U18 3:0 (3:0)

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal - Gorniok, Šiška (29. Dančík), Kupczak, Ševčík - Bartoň, Nowak, Maljar (55. Hankus), Galocz - Skoč (70. Třaskalík), Owczarzy

Zápas jsme prohráli díky individuálním chybám jednotlivců, kteří nezvládli obrannou činnost. Na začátku utkání, v sedmé a deváté minutě, stoper Šiška špatně odhadnul dráhu míče. Ve dvacáté deváté minutě opět selhal. Po jeho vystřídání se hra zlepšila. Soupeře jsme přehrávali a dostávali jsme se do gólových příležitostí. Naše špatná koncentrace na začátku utkání nás připravila o body.

.

MFK OKD Karviná U18 - FC Bílovec 0:0

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Kaša (60. Šiška), Gorniok, Dančík, Kupczak - Seget, Maljar (72. Skoč), Bartoň, Ševčík (65. Galocz) - Nowak, Bilas (62. Owczarzy)

Slunečné nedělní dopoledne přineslo lukrativní duel dvou aspirantů na postup do dorostenecké divize. Nebylo divu, že se oba celky snažily bodovat naplno a již před utkáním se dal očekávat vyrovnaný boj. Náš první domácí zápas, ve kterém se nám nepodařilo plně bodovat, jsme začali sebevědomě a byli jsme lepším týmem. Aktivním pressingem jsme nutili soupeře chybovat, a tak jsme se mohli dostávat ke střelám. Ty ale úspěch neslavily, protože létaly z velké dálky. Za zmínku stojí dalekonosná střela Kupczaka, která se zastavila až na spojnici tyče a břevna, a pokus Segeta, který z výhodné pozice netrefil ideálně míč. Ve druhé půli se hra vyrovnala a šance jsme si vytvářeli dost těžce. Gól mohl vstřelit Skoč, ale namísto jednoduchého zakončení hlavou volil střelu nohou. Z výsledku se tak mohou radovat spíše hosté.

.

MFK OKD Karviná U17 - FC VYSOČINA Jihlava 3:0 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 34. Blaho, 42. Káňa, 72. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Káňa, Cienciala (62. Malatinský), Dančík, Toman (44. Helis) - Hanzel, Blaho, Roman, Gizara (40. Helvín) - Kurušta, Ryšavý

V úvodu utkání jsme hráli málo po zemi a nakopávali jsme zbytečně vysoké míče. Nedokázali jsme ovládnout střed hřiště, kde jsme hráli hodně nepřesně. Později jsme začali rozehrávat od branky přes obránce a kombinačně jsme se snažili dostat za obranu soupeře a začali si vytvářet brankové příležitosti. Velké šance neproměnili po centrech z pravé strany Gizara, Kurušta a Roman. Naši první branku vstřelil ve 34. minutě Blaho po zpětné přihrávce Káni. Ve druhé půli jsme si dokázali vytvořit více brankových příležitostí. Už ve 42. minutě po sólu a přihrávce Hanzela neproměnil v ideální pozici Blaho a po následném centru Káni si dal soupeř vlastní gól. Do čtyř velkých příležitostí se dostal Hanzel, ale bohužel pokaždé minul. Samostatný nájezd neproměnil Ryšavý, Ciencialova hlavička jen těsně minula branku a Kuruštův lob byl o pár centimetrů delší. V 72. minutě uzavřel skóre Kurušta, který po krásné přihrávce Káni běžel sám na brankáře, a přeloboval ho. Velmi dobrý výkon podal Káňa, který asistoval u všech našich gólů.

.

FC Baník Ostrava - MFK OKD Karviná U15 0:1 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 42. Chnúrik

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Kurz, Malík, Leibl, Szkuta - Molnári, Moskál, Kamiňski, Jadamík - Chnúrik, Puchel (60. Reis)

Překvapivé vítězství na hřišti ostravského Baníku bylo podloženo bojovným a taktickým výkonem celého mužstva. Domácí byli od začátku častěji před naší brankou, ale všechny jejich příležitosti zmařil výborný Pastornický ve spolupráci s ostatními hráči. Co se nepodařilo domácím, vyšlo našim hráčům ve 42. minutě. Po rychlém brejku Puchela a jeho centru se trefil Chnúrik. Baník poté vrhl všechny síly do útoku, ale jeho úsilí ztroskotávalo na opravdu výborném Pastornickém a když už byl i on překonán, tak ho zaskočil na brankové čáře Jadamík a míč z prázdné branky vykopnul. Do šancí se ale dostali i naši hráči a je jen škoda, že Puchel a ani Moskál své příležitosti nevyužili. Ale i tak kluci své vedení do konce zápasu udrželi a odvezli si tři cenné body.

.

Havířov B - MFK OKD Karviná U14 0:3 (0:2)

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva – Matějek (55. Gasior), Kolek, Ženíšek, Szkutek (55. Budina) - Malyjurek, Mikulec, Řapek, Putyera - Karkoschka, Červený (45. Molnári)

.

MFK OKD Karviná C starší - Slavia Orlová 5:1 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 12. a 42. Gašo, 30. Barčák, 45. Zeisberger, 69. Dičík

Sestava MFK OKD Karviná: Kunz - Petyniak (25. Barčák), Michalička, Kyjonka, Buchta - Chmelař, Iliadis (40. Dičík), Zeisberger, Kendzior – Johanidis (38. Kielkowski), Gašo (45. Sicha)

Slušný výkon všech hráčů. Zápas probíhal většinou na půlce soupeře. Škoda, že z mnoha šancí jsme zužitkovali pouze pět.

.

FC Baník Ostrava - MFK OKD Karviná U13 4:1 (3:0)

Branka MFK OKD Karviná: 40. Egri

Sestava MFK OKD Karviná: Ciupa - Egri, Štěrba, Berešík (30. Michailidis), Poštulka (30. Hujo) - Kondziolka (45. Špaček), Chloň (30. Všetička), Cieslawski, Langr - Dostál, Ligocký

Na další mistrovské utkání s kvalitním protivníkem jsme se připravili a chtěli hlavně znepříjemnit soupeři hladký průběh utkání. Do devatenácté minuty jsme bojovností drželi s domácími krok. S přibývajícím časem nám docházely síly a začali jsme více dělat chyby. V rozmezí šesti minut šel soupeř do vedení 3:0. V druhém poločase jsme si vytvořili několik příležitostí a jednu z nich Egri proměnil.

.

MFK OKD Karviná U12 – Vítkovice 0:4 (0:2)

Sestava MFK OKD Karviná: Lipták (20. Kula) - Cieslawski, Piecha, Toman (30. Motyčka), Király (20. Janík) - Feik (20. Šturm), Hejda, Macko (20. Szafarczyk), Swaczyna – Sembol (30. Hruška), Kvapil

.

MFK OKD Karviná C mladší - Slavia Orlová 1:6 (1:2)

Sestava MFK OKD Karviná: Kucza (30. Kula) - Gatnar (45. Przybyla), Skalka, Kandaras (30. Dziadzio), Dubravná - Szafarczyk, Jung, Egermajer (45. Vrba), Lotter (45. Kočíšek) - Tancoš, Klus (50. Zezulka)

Zápas, ve kterém jsme úvodních dvacet minut hráli pěkný fotbal a poté jsme opět „odešli“… Krom jiného musíme pořádně zapracovat na kondici. Konečný stav je i tak dost krutý. Tři branky jsme soupeři darovali nepřesnou rozehrávkou obránců!!! Jedna branka padla opět po rohovém kopu... Naopak my jsme několik slibných akcí nedokončili.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo