Generální partner
Světlý režim
27. říjen 2010

Je druholigová Karviná pohárový mančaft?

Skvělý výsledek, přestože mohl být ještě lepší, se povedlo ve středečním prvním osmifinále Ondrášovka cupu uhrát fotbalistům MFK OKD Karviná. Na svém hřišti zaslouženě porazili prvoligové Brno 2:0.

Domácí hráči to doma na Zbrojovku umějí. Loni ji ve 3. kole Ondrášovka cupu vyřadili na penalty, přičemž nebyli daleko k výhře ani v normální hrací době. Letos ji o kolo dál porazili znovu, tentokrát klasicky.

„Ten zápas nám vyšel a zase šlo o pohárové utkání. Vypadá to, že v poháru se nám daří více než v lize. Naše výhra je ale zasloužená, měli jsme převahu i další šance,“ upozornil trenér Karviné Karel Kula.

Domácí záložník Martin Motyčka byl za výhru 2:0 také rád. „Je to super výsledek. Před zápasem bychom takovou výhru nad ligovým soupeřem určitě brali, zvlášť, když soupeř naposledy rozstřílel Slovácko. Jsme spokojeni, i když jsme měli i další gólovky. Do šaten jsme mohli jít za stavu 3:0, ve druhé části nastřelili tyč. Jak říkám, je to dobré a mohlo to být ještě veselejší,“ mnul si ruce Motyčka.

Domácí předvedli velmi houževnatý, bojovný i zodpovědný výkon. Skvěle hrál Ciku, gól by si zasloužil. Jednou jeho střela těsně minula šibenici, podruhé nastřelil tyč. „Hráčům jsem říkal, ať zkoušejí pálit ze střední i větší vzdálenosti. Máme na to hráče, ať už se jedná o Ficka, Motyčku nebo oba útočníky Mišinského s Opicem,“ podotkl Kula.

„Dneska jsme na bránu Brna vystřelili asi desetkrát. Nepamatuji, kdy bychom měli tolik střel. Je paradoxem, že ve druhé lize nám to tak nejde. Někdy se daří, někdy to létá mimo,“ neumí si vysvětlit různé výsledky Karviné Motyčka. I když nakonec na jeden důvod přeci jen přišel. „Myslím, že je to o prvním gólu. V lize máme šance, ale nedáme je a soupeř nám z první akce dá gól. V poháru šance máme, proměníme je a naopak soupeř ne. Kdybychom dávali v lize góly jako první, spousta našich výsledků by vypadala jinak,“ domnívá se.

Jak hráči, tak trenér Kula však po utkání odmítali větší soustředěnost na pohár, byť mají nyní výtečnou pozici pro postup do čtvrtfinále. „Odveta v Brně nás čeká až na závěr podzimu. Teď je pro nás prvořadé sobotní derby v Třinci. Máme málo času na přípravu, ale kluci jsou profíci, musí to zvládnout,“ řekl Kula. „Musíme hrát v Třinci stejně aktivně jako dneska proti Brnu. Ten výkon by nás mohl nakopnout,“ přidal se Martin Motyčka.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo