Generální partner
Světlý režim
11. leden 2011

Petr Mašlej: Stále hledáme hráče na kraje

Dnes odpoledne jsme pro Vás vyzpovídali sportovního managera Petra Mašleje, který se rozpovídal nejen o nových posilách, ale i o novinkách v klubu.

Všechny fanoušky karvinského fotbalu bezesporu zajímá, kdo posílí náš tým. První známou posilou je litevský útočník Tomáš Radzinevičius. V čem tkví jeho přednosti?

Tomáš je typ fotbalisty, který nám chyběl. Vybrali jsme si ho pro jeho typologické vlastnosti. Je dravý, umí podržet míč a má výborné zakončení. Jedná se o velmi zkušeného hráče, který by nám měl výrazně pomoct v útočné fázi.

Naopak z Karviné odchází na půlroční hostování do Hradce Králové Vladimír Mišinský. Nebude to zčásti oslabení útočné formace?

Vláďa se střelecky trápil, proto potřeboval změnu. Věříme, že ho plnohodnotně nahradí Radzinevičius. Ale Vláďův čas ještě určitě přijde. Je to mladý kluk a potřebuje herně vyzrát.

Na jaká další nová jména se můžeme těšit?

V současnosti jednáme se stoperem z Trnavy. Také hledáme hráče na kraje. Ale nerad bych nyní spekuloval o nějakých jménech. Jakmile přijde ten správný čas, budeme naše fanoušky informovat o nových posilách. A to prostřednictvím tohoto webu.

Trenér Karel Kula nastínil variantu, že by byl rád, kdyby všechna naše mužstva hrála stejným stylem. Aby přechod mezi kategoriemi nebyl pro hráče náročný. Uvažujete o tomto modelu od jarní části sezóny?

Tento systém hry můžeme praktikovat od kategorie U16 až po U19. Žákovské soutěže totiž projdou reorganizací a to se promítne v počtu hráčů na hřišti, kdy se bude hrát 7+1. Rádi bychom začali plnit svoji vizi co nejdříve. Ale není to vůbec snadné. Musíme najít typologicky vhodné hráče, kteří se do tohoto systému hodí.

V poslední době začínají dorostenecká a žákovská družstva získávat různé cenné trofeje. Sám jste se v tisku vyjádřil, že kvalitní práci zde odvádějí trenéři, a Baník Ostrava si bude muset zvyknout, že již nebude dominovat v těchto kategoriích. Blíží se tedy doba, kdy budeme více využívat služeb vlastních odchovanců?

Jsme rádi za každého odchovance, který to dotáhne do áčka mužů. Ale musíme být realisty. Karvinsko není tak veliké, abychom si vystačili s nabídkou hráčů z tohoto regionu. 30 % hráčů musíme hledat v jiných krajích nebo zemích. Navíc vychovat budoucí naděje není jednoduché. Než mladý klučina projde od přípravky, přes žákovská a dorostenecká družstva, uplyne 12 až 13 let. A to je strašně dlouhá doba. Když se z ročníku objeví jeden fotbalista, který projde touto dlouhou cestou a zakotví aspoň v juniorce, můžeme to považovat za úspěch.

K juniorskému týmu přichází na post trenéra Tomáš Bernady. Jaká bude jeho náplň práce?

Tomáš bude mít na starosti výchovu brankářů od přípravek po U15. Zároveň bude působit na škole jako učitel tělesné výchovy v rámci SCM (Sportovního centra mládeže). Také povede jako hlavní kouč náš rezervní tým.

Mnoho dotazů je směřováno na diskuzní fórum. Uvažujete o jeho obnovení?

Ke zrušení diskuzního fóra nás přimělo několik důvodů. Nebudu je zde vyjmenovávat, ale nehodláme znova špinit dobré jméno fotbalového klubu anonymními vkladateli příspěvků. Pokud diskuzní fórum, potom jedině za podmínky, že každý bude muset odhalit svou pravou tvář. Navíc v současnosti probíhají co čtrnáct dní Besedy s trenérem a vedením klubu. Tato forma komunikace se nám velice osvědčila a oceňují ji i účastníci těchto forem diskuzí. Ale i ostatním nabízíme jistou formu kontaktu s vedením klubu a trenéry. Pokud se dopředu objednáte, rádi kohokoliv přijmeme a prodiskutujeme společně vše, co vás zajímá. Dveře jsou tu každému otevřené. Stačí si jen smluvit schůzku na mailové adrese: mfk.karvina@seznam.cz. Závěrem bych chtěl všem našim fanouškům a příznivcům popřát do Nového roku hodně pohody, a hlavně zdraví.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905