Generální partner
Světlý režim
13. leden 2011

Tomáš Bernady: Těším se na trénování

Pozdě odpoledne jsme vyrušili od školních povinností nového trenéra juniorky Tomáše Bernadyho. Právě touto dobou absolvoval v Nymburce další školení, na jehož konci obdrží profesionální trenérskou licenci.

Právě studujete profesionální licenci. Odnesl jste si ze školy nějaké cenné poznatky, které by se daly uplatnit v našem klubu?

Musím říct, že současné studium PROFI licence se oproti jiným létům liší. Sice ještě nemáme odstudované všechny předměty, ale i tak mohu prozradit, že jsem se zde naučil mnoho inspirujících věcí, které bych rád použil ve své trenérské práci.

Příští týden se objevíte v Karviné a vrhnete se do pracovního rytmu. Jak se na práci v Karviné těšíte?

Na novou práci se moc těším. Dříve jsem dělal spíše funkcionařinu, proto se nemohu dočkat, až budu naplno trénovat. Sám jsem zvědavý, jak se mi bude dařit. Po třech měsících, kdy jsem byl bez práce, se konečně znova vrhnu do pracovního procesu. Byly to pro mě tři nejhorší měsíce v životě.

V klubu budete mít na starosti Akademii Honzy Laštůvky, a zároveň povedete jako hlavní trenér juniorku. Považujete za výhodu, že budete takto vytížený?

Rozhodně, jelikož dříve a důkladněji proniknu do tajů a zákoutí trenérského života. Těším se i na výchovu mladých brankářů a budu pozorně sledovat jejich vývoj.

Jak bude koncipovaná zimní příprava našeho rezervního mužstva?

Nejprve musím tým trochu poznat. Do konce ledna budeme trénovat třikrát týdně. V únoru a březnu máme domluveno několik přípravných utkání. V nich využijeme služeb buď hráčů z áčka nebo dorostu. Podle mých informací začne 1. A třída koncem března a k tomuto důležitému datu chceme vyladit formu. Budu tedy pozorně sledovat zápasy áčka i dorostu, abych měl přehled o všech hráčích, kteří by nám mohli případně vypomoci.

Máte vyhlídnuté posily nebo budete spoléhat jen na výpomoc hráčů z A týmu?

Jsem zde teprve krátkou dobu a neměl jsem tudíž mnoho času se věnovat této otázce. Ale jsem domluvený se sportovním managerem Petrem Mašlejem, že mi vypomůže. Přece jenom má větší přehled o hráčích v okolí.

Jaké cíle si kladete?

Před zahájením soutěže deklarovalo vedení jasný cíl: postoupit do Krajského přeboru. 1. A třída není adekvátní soutěží pro rozehrání hráčů z áčka. Také chci adaptovat dorostence na dospělý fotbal. A budu se snažit, aby se co nejvíce hráčů z juniorky uplatnilo i v kádru áčka.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo