Generální partner
Světlý režim
15. únor 2011

Antonín Presl: Jsem rád za angažmá v Karviné

Před jarními boji posílil naši útočnou řadu Antonín Presl. Do Karviné zamířil z prvoligové Plzně a vůbec toho nelituje.

V Plzni jste strávil tři roky. Nemrzí vás, že odcházíte do Karviné v době, kdy Viktorka bojuje o mistrovský titul?

Mně se mistrovský titul netýká, jelikož jsem nebyl v kádru áčka. Takže mě to nemrzí. Naopak jsem rád za angažmá v Karviné. Jedná se o další krok vpřed v mojí kariéře.

V dresu Viktorie jste se setkal i s bývalým hráčem MFK OKD Filipem Rýdelem. Jak na něj vzpomínáte?

S Filipem jsem moc času netrávil. Známe se jenom ze společných tréninků. Mnoho zážitků s ním nemám.

V Karviné máte za sebou několikatýdenní přípravu. V ní jste dokázali porazit Baník Ostrava, Ružomberok, či remizovat se Žilinou. Jaká je tedy síla našeho kádru?

Velice mě překvapila síla kádru. Že máme zkušený tým, dokazují i výsledky přípravných zápasů, ve kterých jsme hráli vyrovnané partie s prvoligovými celky. S takto posíleným družstvem bychom měli být ve špičce tabulky.

Jaké příčky tabulky by měl náš tým atakovat v jarní části sezóny?

To je pro mě velmi složitá otázka, jelikož jsem nikdy nehrál druhou ligu. Vedení klubu a trenér se snaží posílit tým tak, abychom hráli na co nejvyšších příčkách.

S kým si v Karviné nejvíce rozumíte?

Před příchodem do Karviné jsem neznal nikoho z kádru. Během soustředění jsem obýval společný pokoj s Tomášem Knötigem a hned od začátku jsme si „sedli“. Je tady výborná parta a se všemi jsem si padl do oka. Takže jsem v Karviné velmi spokojený.

Druhá liga startuje již za necelé tři týdny. Co víte o našich druholigových soupeřových?

Druhou ligu moc neznám. Nikdy jsem ji nehrál a informace o ní mám z vyprávění kluků z Plzně, kteří ji kdysi hráli. Několikrát jsem si proti druholigovým klubům zahrál v přípravných střetnutích. To je moje jediná zkušenost s naší druhou nejvyšší soutěží.

V přípravě to střílelo Radzinevičiusovi. Sám jste mu přihrál na většinu branek. Na svém kontě máte i vstřelený gól. Takže vám vyhovuje spolupráce s „Radzim“?

Zatím nám to společně klape. Věřím, že tuto spolupráci přeneseme i do mistrovských utkání. Radzinevičius je „pán“ fotbalista a stále se mám od něho co učit.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo