Generální partner
Světlý režim
1. březen 2011

Radek Slončík: Do Mostu jedeme uspět

Již jen čtyři dny schází do utkání Karviné s Baníkem Most. Proto jsme si pozvali k rozhovoru kapitána našeho mužstva Radka Slončíka, aby nás seznámil s formou týmu.

Vzpomenete si ještě na svůj první ostrý start v dresu v Karviné?

První mistrovské utkání jsem odehrál 15. března 2009. Shodou okolností to bylo proti Mostu, se kterým se střetneme tuto sobotu. Moc dobře si na to střetnutí vzpomínám. Prohráli jsme 1:0, a rozhodčí nám neuznal regulérní branku.

Za sebou máte dlouhou zimní přípravu. Jak je mužstvo připraveno na jarní boje?

Individuální přípravu jsme zahájili 13. prosince, kdy všichni nafasovali sporttestery a tréninkové plány. Mužstvo se poprvé sešlo 10. ledna. Od té doby je za námi spousta hodin tréninků a na svém kontě máme 11 přípraváků. Natrénováno tedy máme. Teď bude záležet na tom, jak zvládneme přechod z umělky na trávu.

V zimním období jste pilně nacvičovali nový herní systém. Trenér Karel Kula se navíc vyjádřil, že hráči vycítili, že se tímto stylem posunuli o další krok vpřed. Souhlasíte s ním? Jak vám toto herní pojetí sedí?

Příchody nových hráčů do Karviné se povedly. Viditelně zkvalitnili kádr, který tady byl a tím pádem se zvedla i kvalita hry. Jak Radzinevičius, Presl, Vrána, či Mráz nám v jarní části výrazně pomohou. Navíc se tyto posily hodí do herního systému, který chceme praktikovat.

V sobotu se v Mostě střetneme s domácím Baníkem. Prozatím jsme tomuto mužstvu nevstřelili na jeho půdě gól. Věříte, že letos by to mohlo být jiné?

První zápasy bývají velmi ošidné. Bůhví, jak bude po zimě vypadat hřiště. Ale do Mostu jedeme s cílem uspět. Výsledky přípravných zápasů naznačují, že tam můžeme uhrát nějaké body.

V přípravě jste stříleli svým soupeřům góly jako na běžícím pásu. Až na jediný zápas s Orlovou, jste v každém utkání skórovali. Promítne se tento fakt pozitivně i do mistráků?

Každý vstřelený gól a každé vítězství zvedne týmu sebevědomí. Navíc Karviná disponuje ofenzívní silou. Máme zkušené hráče jako je Radzinevičius, Presl, Vrána a Opic, kteří dokážou vzít zodpovědnost sami na sebe a nebojí se ve vypjatých momentech zakončit. Právě to budeme na jaře potřebovat. Také si myslím, že si budeme vytvářet hodně brankových příležitostí.

Jaká je aktuální atmosféra v týmu?

Zimní příprava byla velmi dlouhá a všichni se už těšíme na zahájení druhé ligy.

Jak budou vypadat vaše zbývající dny do mistrovského utkání?

Včera a dnes jsme trénovali dvoufázově. Také nás čekala rehabilitace v Lázních Darkov. Ve středu se sejdeme k odpolednímu tréninku. A ve čtvrtek ráno odcestujeme do Mostu, kde se budeme připravovat na sobotní střetnutí.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo