Generální partner
Světlý režim
11. květen 2009

Osmnáctka rázně nakročila k postupu

Dalšími koly pokračovaly soutěže dorostu a mládeže. Osmnáctka dokázala ve středu porazit Bílovec 3:1 a o víkendu rozdrtila Krnov poměrem 7:2. Pět kol před koncem i nadále okupuje první místo v Krajském přeboru a má nakročeno k postupu do Moravskoslezské divize. Přinášíme Vám pravidelný výsledkový servis.

MFK OKD Karviná U19 - SK Hanácká Slavia Kroměříž 0:3 (0:2)

Sestava MFK OKD Karviná: Stach (34. Kotrla) - Káňa, Němec (55. Baláž), Michalík, Žebrok - Koutný (85. Zahatlan), Škuta , Sznapka, Janík (70. Holub) - Mozol, Kratka

Utkání jsme prohráli díky individuálním chybám brankáře (Stach). V celém zápase se projevila výšková převaha soupeře, kdy první dvě branky padly po standartních situacích. V průběhu utkání jsme měli vyložené šance, které jsme neproměnili díky špatnému vyhodnocení našich hráčů. Soupeř proměnil šance, které jsme mu nabídli, naopak u nás opět zklamala koncovka.

MFK OKD Karviná U18 - FC Bílovec 3:1 (3:1)

Branky MFK OKD Karviná: 11. Mozol, 20. Beránek, 43. Zielonka

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla - Zielonka, Němec, Škuta, Holub - Koutný (70.Nowinski), Puškáč, Sznapka, Graňák (65.Zahatlan) - Mozol (80.Beilner), Beránek (56.Poštulka)

Zasloužená výhra našeho mužstva, kdy vítězství mohlo skončit větším počtem vstřelených gólů. Bohužel hráči neproměňují vyložené šance (2x Mozol, 1x Koutný,1x Poštulka). Soupeř byl velmi agresivní až záludný v osobních soubojích jeden na jednoho, z čehož vyplynulo zranění některých hráčů.

MFK OKD Karviná U18 - FK Krnov 7:2 (3:1)

Branky MFK OKD Karviná: 3. a 50. Poštulka, 7. Puškáč, 31. Zahatlan, 78. Kotrla, 79. Beránek, 80. Koutný

Sestava MFK OKD Karviná: Kotrla - Zielonka, Němec, Michalík, Holub - Zahatlan (65. Nowinski), Puškáč (33. Koutný), Sznapka, Graňák - Poštulka (70. Beilner), Škuta (50.Beránek)

Zasloužené vítězství našeho týmu. Po celé utkání jsme měli výraznou převahu, soupeře jsme nepustili do žádného tlaku. Soupeř dal góly po našich hrubých individuálních chybách. Vítězství mohlo být daleko výraznější, ale opět jsme zklamali v zakončování vypracovaných akcí.

MFK OKD Karviná U17 - SK. Hanácká Slávia Kroměříž 2:2 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 25. Jurygáček, 59. Kaša

Sestava MFK OKD Karviná: Stareček - Slanina (55. Sznapka), Stanowski, Štrba, Žídek - Ochodek, Mika (41.Gorniok), Mleziva, Seget - Kaša (66. Nowak), Jurygáček (57.Skoč)

V tomto utkání hraném v dobrém tempu jsme měli blíže k vítězství. Kromě gólů jsme si vytvořili ještě několik šancí. Seget nastřelil 3x tyč a další příležitosti měli Jurygáček, Gorniok a Mleziva. Soupeř hrozil po rychlých protiútocích a z kraje druhé půle se několikrát prosadil po naší pravé straně a dvakrát nás potrestal.

MFK OKD Karviná U16 - FC Bílovec 11:0 (3:0)

Branky MFK OKD Karviná: 1., 38. a 50. Legierski, 16., 66. a 71. Maljar, 62. a 64. Skoč, 46. Gorniok, 68. Hankus, 78. Galocz

Sestava MFK OKD Karviná: Stareček - Maryniok, Šiška, Kupczak, Voznica - Třaskalík (58. Hankus), Gorniok, Mika (58.Mleziva), Galocz - Maljar, Legierski (58.Skoč)

Utkání, ve kterém jsme Bílovec přestříleli 11:0. Kvalita soupeře nás v defenzívě nijak neprověřila. Ve hře dopředu nám soupeř nechal spoustu prostoru ke skórování a vytvoření si dalších brankových příležitostí, které jsme neproměnili.

MFK OKD Karviná U16 - FK Krnov 3:0 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 25. Gorniok, 70. Marek, 75. Nowak

Sestava MFK OKD Karviná: Nikiel - Maryniok, Šiška, Kupczak, Voznica - Třaskalík (55. Hankus), Gorniok, Mika (35. Marek), Galocz - Maljar, Nowak

V tomto nelehkém utkání, kdy soupeř byl velmi houževnatý, jsme si vytvořili několik brankových příležitostí, především ze standartních situací. Z jedné z nich jsme vstřelili první gól. V druhém poločase jsme drželi míč na svých kopačkách a snažili se překonat soupeřovu důslednou obranu. Hosté často kontrovali rychlými protiútoky, ze kterých ale nic nevzešlo. V závěru utkání jsme vstřelili dva góly a určili tak konečný výsledek.

1.SC Znojmo - MFK Karviná OKD U15 2:1 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná: 53. Vlček

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal – Káňa (47. Dančík Pavel), Dančík Petr, Toman, Helis – Hanzel, Blaho, Vlček, Ryšavý (62. Gizara) – Owczarzy, Orlický (62. Hampl)

Další z utkání ve kterém jsme byli jasně lepším týmem, ale opět jsme nezvládli koncovku. Do 5. minuty jsme zahrávali čtyři rohové kopy... Ve 25.minutě se ocitl sám před brankářem Orlický, ale neprosadil se.... Ve 35.minutě nastřelil soupeř po standardní situaci břevno, ale náš brankář Dočekal nakonec vše vyřešil. Do druhého poločasu jsme vběhli s velkým nadšením a bylo jen otázkou času, kdy se nám podaří skórovat. Branku vstřelil v 53. minutě Vlček, kdy velice pěkně s Hanzlem rozehráli standardní situaci na hranici pokutového území. Dvě minuty na to mohl po střele Vlčka z dorážky skórovat Blaho, ale bohužel přestřelil branku. Soupeř vyrovnal z protiútoku z jasné ofsajdové pozice... Neuběhly ani tři minuty a z rohového kopu po taktickém selhání našich obránců, jsme obdrželi další branku. V následujících utkáních máme rozhodně co napravovat...

Poruba – MFK OKD Karviná U14 0:1 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 18. Kurušta

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha – Malatinský, Dančík Pavel, Cienciala, Kloda – Onderka, Wenglorz, Gizara, Siekiera (51. Uher) – Kurušta, Sivák

Hráli jsme aktivně od první minuty, soupeře jsme napadali už ve středu hřiště a tím jsme se drželi v tlaku. Vážím si kolektivního výkonu celého družstva, v proměňování šancí nám chybělo více klidu.

1. SC Znojmo – MFK OKD Karviná U13 0:1 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná: Půchel

Sestava MFK OKD Karviná: Pastornický - Kurz, Molnári, Jadamík, Chmelař -Hubáček, Leibl, Puškáč, Chnůrik - Půchel, Johanides.

Střídání: Johanides - Gašo, Hubáček - Tomešek.

Zasloužená výhra hostujících, která mohla skončit i výraznějším rozdílem. Domácí jsme pustili do dvou šancí, jinak kluci plnili to co měli.Zápas rozhodl perfektním přímým kopem Erik Půchel. Když se hráči Znojma dostali do blízkosti naší branky, vše vyřešila pozorná obrana v čele s brankářem Pastornickým. Dnes zaslouží pochvalu celé mužstvo.

TJ VOKD Poruba - MFK OKD Karviná U12 0:4 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: Řapek 3, Putyera 1

Sestava MFK OKD Karviná: Andrle (31. Gasior) - Šiška, Čermák, Lichtblau, Hilbert - Szkutek, Kolek, Lingr, Putyera - Řapek, Kielkowski

Střídající hráči: Molnári, Němeček

Zasloužené vítězství, kluci přehráli soupeře ve všech činnostech.

MFK OKD Karviná C starší – B. Albrechtice 1:1 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná: 50. Hampl

Sestava MFK OKD Karviná: Pastrňák - Hanzel Radek, Šipula, Kantor, Šťastný – Hampl, Bizoň, Orlický, Helvín – Walový (60. Koniuch), Frisch

Po celý zápas jsme měli velkou převahu, vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí. Ale pouze jednu jsme proměnili, když v 50. minutě skóroval Adam Hampl. Soupeř prakticky z protiútoku vyrovnal po nedorozumění našich obránců. V 70.minutě jsme vstřelili ještě jednu branku, která byla rozhodčím uznána a vzápětí (cca po 30 vteřinách )odvolána... Myslím si, že ztráta bodu byla především dílem naší neschopnosti v koncovce. Pochvalu za velice dobrý výkon si zaslouží Radek Hanzel, Daniel Orlický a David Helvín.

MFK OKD Karviná C mladší - B. Albrechtice 6:0 (3:0)

Branky MFK OKD Karviná: Gašo 2, Iliadis, Díčik, Kubačák, Konopka

Sestava MFK OKD Karviná: Miarka – Kendzior, Zeisberger, Hanák, Petyniak - Svoboda, Díčik, Bouřa, Iliadis - Gašo, Kubačák

Střídající hráči: Sicha, Ščuka, Konopka

Další vítězný duel s týmem, který byl v tabulce hodnocení výše. V tomto zápase kluci potvrdili svou lepšící se výkonnost. Vítězstvím jsme nejen získali tři body, ale zároveň jsme se v tabulce vyhoupli na 5. místo. Za předvedený výkon musím pochválit celý tým.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo