Generální partner
Světlý režim
13. březen 2011

Karviná splnila svou povinnost. Porazila Hlučín 3:1.

Ke své jarní premiéře před vlastním publikem nastoupili karvinští v nových dresech bílé barvy. A pokřtily je vítězstvím.
MFK Karviná
neděle 13.3.2011
3:1
(1:1)
Městský stadion
Diváci: 2124
FC Hlučín
Kafka – Hoffmann, Mráz, Štajer, Knötig – Ciku, Gajdoš, Pavlík, Látal (38. Milosavljev) – Presl (79. Opic), Radzinevičius (65. Radzinevič (65. Vrána).
Václavík – Hrtánek, P. Pavlík, Cverna, Kašpar (61. Štefek) – Bártl, Motal (71. Koubek), Bogdáň, Bartošák – Žondra, Mozol (19. Železník).
Branky: 7. Látal, 58. Radzinevičius, 76. Milosavljev – 26. Bogdáň.
ŽK: Radzinevičius, Presl – P. Pavlík.
Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Paták.

Komentář

Kdo si myslel, že Hlučín bude odevzdaným soupeřem, ten se mýlil. Hosté se prezentovali sympatickým výkonem a jenom mladická nezkušenost při zakončení je připravila o lepší výsledek. Karvinské v honbě za třemi body paradoxně nakopla neproměněná penalta. Od této chvíle se herně zvedli a mohli nastřílet soupeři daleko více branek.

Na první gól se nečekalo dlouho. V sedmé minutě se hráčům MFK povedl rychlý přechod do útoku, Presl na pravé straně vyškolil obránce a poslal přihrávku napříč pokutovým územím. Marcel Pavlík, ačkoli mohl střílet z výhodné pozice, elegantně přepustil míč zcela volnému Zdeňku Látalovi a ten technickou střelou obstřelil Václavíka – 1:0.

Úvodní trefa donutila Hlučín zvýšit tempo. V 19. minutě si zaběhl za naší obranu rychlonohý Bartošák, a Kafka se poprvé vyznamenal, když nebezpečnou ránu reflexivně vykopnul mimo hrací plochu.

První varování jakoby karvinským nestačilo. O šest minut později se ve výhodné pozici ocitl Žondra, přeloboval Kafku a Štajer s vypětím všech sil vykopával míč z brankové čáry na rohový kop. A z něho již hosté udeřili. Na zadní tyči si počíhal na míč Bogdáň a bez problémů srovnal – 1:1.

Tímto výsledkem skončila první půle a trenér Karel Kula měl o poločasové přestávce o čem přemýšlet. Dilema, jak vstřelit soupeři druhý gól málem vyřešil hlučínský Hrtánek, který Hoffmannův centr odhlavičkoval směrem ke své bráně a gólman Václavík se musel pořádně činit.

V 53. minutě vběhl do pokutového území Presl a Petr Pavlík ho fauloval. Jenže Radzinevičius slabou nemastnou střelu umístil doprostřed brány přímo Václavíkovi do náruče.

Naštěstí o pět minut později svoje zaváhání napravil. Ciku vyslal na hostujícího gólmana jedovatou ránu, ten míč vyrazil pouze před sebe a dobíhající Radzinevičius jen lehce sklepnul balón přímo do sítě – 2:1.

Nebezpečný Hlučín mohl srovnat v 64. minutě, kdy po rohovém kopu pálil Cvertna. Naštěstí mířil nad. Stejně nebezpečně vyhlížela i rána Bartošáka, kterou musel Kafka vyrazit na roh.

V 75. minutě rozhodli karvinští o osudu utkání. Po parádní akci, kdy si Milosavljev narazil s Preslem, uháněl srbský záložník sám na hostujícího brankáře a přesnou střelou k tyči rozjásal potřetí karvinské publikum – 3:1.

Zvýšit skóre mohla i nová posila MFK OKD Pavel Vrána, ale Václavík svým zákrokem uchránil Hlučín od debaklu.

Potvrdit tři body budou chtít fotbalisté Karviné v sobotu 19. března na hřišti vedoucí Dukly Praha. Utkání má výkop v 15:00 hodin.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo