Generální partner
Světlý režim
16. duben 2011

Lukáš Jakobovský: Potřebujeme porazit Karvinou

V neděli se karvinští fotbalisté představí na půdě Varnsdorfu. Domácí celek bude v tomto utkání spoléhat na jednu ze svých opor, jedenadvacetiletého Lukáše Jakobovského. A právě tohoto hráče jsme dnes pro Vás vyzpovídali.

Varnsdorf získal na jaře pouhé dva body a jeho situace není právě nejrůžovější. Považujete tedy utkání s Karvinou za jedno z klíčových v této sezóně?

Pro nás je tohle utkání nesmírně důležité. Výhra nad Karvinou by měla být odrazovým můstkem k dalšímu střetnutí, ve kterém přivítáme na vlastním hřišti celek Znojma. Chtěli bychom v obou zápasech naplno bodovat.

Když se ohlédneme za vašimi výsledky, tak bohatým berete body a chudým je rozdáváte. Je to zapříčiněno tím, že se vám lépe hraje s mužstvy, která musí tvořit hru?

Chceme hrát proti slabším celkům fotbal, ale moc se nám to nedaří. Kdežto proti silnějšímu soupeři nastupujeme s defenzívní taktikou a snažíme se podnikat rychlé brejky. Ale ani v těchto zápasech nebodujeme. A pokud ano, je to většinou jen remíza.

Jak probíhala příprava na zápas s MFK OKD?

Měli jsme běžný trénink. Zahráli jsme si fotbálek a trenér se nás snažil připravit na nedělní utkání. Prozatím není na nás vyvíjen žádný tlak, i když výsledky nejsou to pravé ořechové.

Na rozdíl od Slovanu se náš celek rozjel a v posledních třech střetnutích získal sedm bodů. A podle ohlasu z kabiny nebudeme chtít odjet s prázdnou ani z Varnsdorfu. Budete tedy spokojeni i s případným bodem?

Za jistých okolností bychom byli s bodem spokojeni. Ale my chceme uspět. A pohled na tabulku říká, že musíme získat tři body.

Co považujete za silnou stránku Karviné? Na co si budete muset dát v zápase s námi pozor?

Karviná v poslední době nedostává mnoho branek. A sama je umí střílet. Je to velice kvalitní tým, který by měl být v tabulce mnohem výše. V posledních zápasech začíná potvrzovat svoji kvalitu a pomalu stoupá k vyšším příčkám.

Varnsdorfu se na jaře nedaří střílet góly. Karviná naopak neinkasovala branku již 277 minut. Neděsí vás tak trochu souboj bezzubého útoku s kvalitní defenzívou zelenobílých?

Trošku mě to znepokojuje. Karvinští mají velice kvalitní a stabilizovanou obranu. Ostatně moje slova potvrzují poslední zápasy MFK. Že třikrát po sobě neinkasovali, není náhoda. Ale trenér nám jistě poradí, co by na vás mohlo platit.

Jaký je Váš tip na výsledek?

Můj osobní tip je 2:1 pro Varnsdorf.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo