Generální partner
Světlý režim
17. duben 2011

Série končí. Varnsdorf si připsal první výhru na jaře

Druholigoví fotbalisté Karviné nenavázali na nadšený výkon proti Sezimovu Ústí či Kladnu a podlehli nevýraznému Varnsdorfu 0:2. Především v první půli předvedli velmi špatný výkon.
FK Varnsdorf
neděle 17.4.2011
2:0
(2:0)

Diváci: 1020
MFK Karviná
Porcal – Ježďík, Pimpara, Stehlík, Hozda – Rudnytskyy, Chod (85. J. Procházka), D. Procházka (79. Jakubovský), Jordák (73. Čemba) – Breite, Kotiš.
Kafka – Hoffmann, Štajer, Mráz, Knötig – Ciku (46. Presl), Pavlík, Ficek, Gajdoš (70. Slončík), Milosavljev (46. Radzinevičius) – Vrána.
Branky: 30. Hozda, 45. Rudnytskyy.
ŽK: Pimpara, Hozda, D. Procházka – Hoffman, Gajdoš, Knötig, Ficek.
Rozhodčí: Drábek – Ubias, Pilný.

Komentář

„To je pravda, poločas byl z naší strany mizerný. Postrádali jsme dravost, nadšení, zdravou agresivitu, prakticky vše, co jsme praktikovali v minulých zápasech a co nás dovedlo k bodům,“ předeslal na úvod trenér mužstva Karel Kula.

Celou půlhodinu se ve Varnsdorfu předváděl nezáživný fotbal. Pak se ale do míče krásně opřel domácí Hozda a brilantní střelou otevřel skóre. „To byla povedená trefa. Daleko víc mě naštvalo, že jsme si nechali dát klasický gól do šatny a ještě k tomu po rohu. Přitom to ani nebyla střela, Varnsdorf balon do naší sítě prostě dotlačil,“ nelíbilo se počínání hráčů trenéru Kulovi.

Kromě chyby při bránění standardky jej namíchlo i to, že směrem dopředu byli jeho svěřenci totálně jaloví. „To bylo hodně špatné. Scházela nám šťáva, v naší hře jsem postrádal zanícení, chuť do hry. V takovém případě je ale pak celý tréninkový cyklus o ničem. Mistrák je pro hráče vrchol týdne, je potřeba jej odjezdit po zadku. To jsem u některých hráčů postrádal,“ upozornil Kula.

Proto také stáhl o přestávce oba kraje zálohy Cika s Milosavljevem, kteří byli nevýrazní jako hra obou týmů. „Šli dolů, potřebovali jsme změnu. Do hry naskočili Presl s Radzinevičiusem, naše hra se s nimi v ofenzivě o něco zlepšila, ale celkově to bylo pořád málo,“ nezlepšila se Kulovi o moc nálada. Také ve druhé části se na trávníku předváděla spíše bída s nouzí. Domácí vyslali na karvinskou svatyni jednu střelu, která se otřela o tyč.

Karviná se zmohla na dvě slibné akce. Presl se dostal do úniku ze strany, ale jeho povedený pokus zneškodnil gólman Porcal.

Poté se uvolnil Knötig, přesně odcentroval na hlavu Vrány, jenže ten z výhodné pozice přestřelil. „Škoda, kontaktní gól by nám hrozně pomohl, nehledě na to, že domácí by značně znervózněli. Po změně stran jim stačilo pouze hlídat výsledek. Vlastně na naši bránu vyslali dvě střely a stačilo jim to,“ chmuřil se trenér Kula.

Ten u svých hráčů postrádal hlavně vůli po vítězství. „Oproti třeba Kladnu to bylo jako noc a den. Hráčům chyběla jiskra, snažili se jen Vrána vepředu a dobře zahráli i oba stopeři. Jinak to byla šeď,“ podotkl kouč MFK OKD.

Proto také hodlá v týdnu pohovořit s hráči na téma přístup k zápasu. „Musíme si to vyříkat, takhle se o body nehraje. S podobným přístupem nás budou soupeři typu Varnsdorfu porážet. Neříkám, že domácí nebojovali, ale nepředvedli nic, čím by nás měli přehrát a stejně vyhráli. Byl to náš nejhorší jarní výkon a já prostě nechci, aby se už podobný opakoval,“ zdvihl varovný ukazováček Karel Kula.

Další střetnutí odehraje MFK OKD Karviná na Městském stadionu v Karviné – Ráji proti Zlínu. Utkání je na programu v neděli 24. dubna od 17:00 hodin.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo