Generální partner
Světlý režim
11. červen 2011

Béčko slaví postup do kraje!

Fotbalisté karvinské juniorky mohou slavit. Po drtivém vítězství v kopřivnických Vlčovicích 8:1 si zajistili postup do krajského přeboru. V souběžně hraném utkání totiž Stonava doma remizovala s Šenovem 1:1
FC Vlčovice - Mniší
sobota 11.6.2011
1:8
(1:3)

Diváci: 100
MFK Karviná
Pulen – Zahatlan, Suchý (24. Blaha), M. Bielan, Žebrok – Koutný, Graňák (77. Lipovský), Janík, Kubiena, Timp – Látal (60. Papcún). Trenér: Tomáš Bernady.
Branky Karviné: 15. a 49. Graňák, 44. a 58. Látal, 29. Zahatlan, 79. Koutný, 85. Lipovský, 90. M. Bielan.
ŽK: 1:1
Rozhodčí: Broskevič

Komentář

Fotbalisté karvinské juniorky mohou slavit postup do krajského přeboru. Po výhře ve Vlčovicích a remíze 1:1 v souběžně hraném utkání Stonavy s Šenovem mají na prvním místě kolo před koncem nedostižný čtyřbodový náskok.

„Pocity jsou v tuto chvíli samozřejmě nádherné. Ani nevím, jestli ještě dneska půjdeme někam slavit, já nic neplánoval,“ hlásil z autobusu rozradostněný trenér mužstva Tomáš Bernady. Mužstvo mířilo něco před osmou na stadion. Nálada byla jaksepatří veselá. „Společné posezení plánujeme po posledním utkání se Starým Městem. V tomto utkání dám jednoznačně příležitost klukům, kteří vinou zranění či z jiných důvodů na jaře moc nehráli,“ prozradil předem Bernady.

Poslední zápas týmu, ve kterém už o nic nepůjde, bude pro karvinské mladíky zároveň prvním přípravným utkáním před novou sezonou. Na prvním tréninku se záložní tým Karviné sejde 12. července.

A jak vypadal zápas na předměstí Kopřivnice? „Byla to celkem jednoznačná záležitost. Domácím nelze upřít snaha, ale fotbalové kvality stály na naší straně. I přes tu vysokou výhru jsme ještě pár tutovek neproměnili,“ poznamenal kouč Bernady.

Domácím patřila úvodní radost utkání. Po chybě obrany Karviná soupeři sama nabídla možnost jít do vedení a Vlčovice toho využily. Pak už se ale karvinská mašina naplno rozjela. Graňák brzy vyrovnal a Zahatlan s Látalem převážili misky vah definitivně na hostující stranu.

„Do poločasu jsme skóre otočili a dali tři branky. Nepoložilo nás ani zranění zkušeného Suchého. Vypořádali jsme se s tím a po přestávce přidali další góly. Náš výkon měl stoupající tendenci a za to hráčům děkuji. Prokázali jsme v koncovce pohotovost a v gólových případech i chladnokrevnost, což mě těší,“ hodnotil zápas Tomáš Bernady.

Dvěma góly se blýskla posila z áčka Zdeněk Látal, a také mladík Lukáš Graňák. Skóre uzavřel precizně provedeným trestným kopem nedávný trenér béčka Marek Bielan, toho času hrající asistent u Kulova mužstva. Postupovým oslavám hráčů asistovala zhruba třicítka věrných fandů MFK OKD, kterým se sluší poděkovat za neustálé povzbuzování svého mužstva. „Dokonce tam měli nějaké choreo. Na tuto soutěž nezvyklá podívaná. Zaslouží pochvalu za podporu. Díky nim jsme měli ve Vlčovicích domácí prostředí,“ zakončil Bernady.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo