Generální partner
Světlý režim
18. červen 2011

Béčko se loučilo vítězně

Sobotní zápas I.A třídy mezi celky Karviné B a Starého Města skončil zaslouženým vítězstvím domácích 5:2.
MFK Karviná
neděle 19.6.2011
5:2
(3:0)
Kovona
Diváci: 100
1. SC Staré Město
Kotrla – Zahatlan, Mleziva, Janík, Žebrok – Koutný, Ruisl (70. Bielan), Graňák (80. Večeřa), Timp – Káňa (44. Kubiena), Lipovský. Trenér: Tomáš Bernady.
Branky: 37., 40. a 70. Lipovský, 6. Timp, 67. Koutný – 56. Němec, 87. Baroš. Rozhodčí: Krba - Tisovský, Rýdel, ŽK: 2:2.

Komentář

V závěrečném kole I.A třídy stvrdili fotbalisté karvinské juniorky své prvenství v B skupině této soutěže a spolu s vítězem vedlejší skupiny A Polankou se radují z postupu do krajského přeboru.

O něm rozhodli domácí hráči již v kole předešlém, a tak si mohli v duelu se Starým Městem zahrát v klidu. I soupeři už o nic nešlo. „Určitě to mělo vliv na výkon a vůbec atmosféru utkání. Kdyby ještě nebylo rozhodnuto, možná by to byly nervy. Takhle to naopak byla pohoda,“ usmíval se po utkání vedoucí mužstva MFK OKD Dalibor Knapik.



Blankytně modří hosté si do Karviné také přijeli v posledním kole zahrát pohodový fotbálek a to se jim dařilo. Předvedli pěkné momenty, ale v první části selhali v koncovce a běhavější domácí je za to hned třikrát potrestali.

Úvod zápasu patřil svěřencům trenéra Bernadyho. V 6. minutě našel hrdina utkání Lipovský krásnou křižnou přihrávkou volného Timpa a domácí se okamžitě ujali vedení.

Zlomový moment zápasu přišel v 37. minutě. Hostujícího Němce vychytal v tutovce gólman Kotrla a jeho spoluhráč Lipovský prakticky z protiútoku šťastnou, ale o to krásnější trefou obloučkem do vinklu upravil na 2:0.

„Uklidnili jsme se. Důležité bylo, že jsme vedení ještě navýšili,“ upozornil Knapik. Stalo se tak po přihrávce Graňáka na Lipovského, jenž nasadil brankáři soupeře kličku a stanovil poločasové skóre na 3:0.

Dobře naladění domácí se o přestávce nechali fotografem zvěčnit do rodinného i klubového alba a odebrali se do kabin. Start druhé půle vyšel naopak snaživým hostům. Rohový kop domácí ještě odvrátili, ale přišel okamžitý centr na zadní tyč, kde číhal Němec a hlavou korigoval na 3:1.

Šance na slušný výsledek Starého Města žila ale jen deset minut. Pak vyrobili hosté chybu, Koutný přesprintoval vše, co mu stálo v cestě a v situaci sám proti gólmanovi volil precizní obstřel – 4:1.

Zanedlouho vedli karvinští mladíci dokonce o čtyři branky. Brankář hostů vyrazil přímý kop a Timp vrátil Lipovskému gólovou nahrávku z úvodu zápasu.

Pár minut před koncem se Staroměstští dočkali druhé korekce. Po závaru v brankovišti předvedl důraz Jan Baroš. Hráči s příjmením Baroš mají asi důraz v krvi.

„Chtěli jsme zakončit sezonu vítězstvím a to se povedlo. Navíc jsme dosáhli vysoké výhry v sestavě s vyloženě mladými kluky bez posil,“ zakončil hodnocení posledního zápasu v I.A třídě Dalibor Knapik. Teď už se bude juniorka MFK potkávat se soupeři v krajském přeboru.

zdroj: karvinsky.denik.cz













Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo