Generální partner
Světlý režim
14. srpen 2011

Béčko zahájilo znamenitě

Úvodní utkání nového ročníku dopadlo pro karvinskou juniorku velmi dobře. Vyšší soutěž začala pro svěřence trenéra Tomáše Bernadyho výhrou v Oldřišově, ale nic snadného to rozhodně nebylo. Ještě třináct minut před koncem prohrávali Karvinští 1:2.
SK Moravan Oldřišov
neděle 14.8.2011
2:3
(1:1)

Diváci: 103
MFK Karviná B
Hájek – Zahatlan, Mleziva, Cverna, Žebrok – Kratka, Zielonka (70. Graňák), Bartozel – Janík, Puškáč (81. Ruisl) – Legierski (75. Lipovský). Trenér: Tomáš Bernady.
Branky: 44. Rádek, 77. Žídek – 13. Puškáč, 82. Cverna, 84. Lipovský.
Rozhodčí: Třetina
ŽK: 2:4

Komentář

„Hned první soupeř v soutěži nás dostatečně prověřil v tom směru, co můžeme od krajského přeboru očekávat, tedy nic jednoduchého. Oldřišov nastoupil pro mě ve zcela nezvyklém rozestavení, kdy hrál vlastně na libera, dva stopery, čtyři záložníky a tři útočníky. Hrál hodně ofenzivně, okamžitě nás napadal, naštěstí jsme se z toho dokázali na začátku dostávat přesnými kombinacemi,“ poznamenal úvodem trenér karvinské rezervy Tomáš Bernady.

Hosté se po třinácti minutách ujali vedení, když ukázkově zapracovali Puškáč s Žebrokem a prvně jmenovaný pak nasadil domácímu brankáři kličku a zavěsil – 0:1.

Pár okamžiků nato postupoval ze strany na bránu karvinský Bartozel, ale gólman jeho pokus vyrazil. V 37. minutě hlavičkoval po centru Kratky jen těsně mimo talent Legierski. „Bylo pozitivní, že jsme si i přes neúnavný domácí presink dokázali vytvářet šance. Bohužel jsme vedení do poločasu neudrželi, jelikož po přímém kopu jsme neuhlídali na zadní tyči vysokého hráče soupeře,“ přiblížil vyrovnání domácích trenér Bernady.

Ve druhé části se snažila Karviná hrát svou hru, po přečíslení Legierského s Puškáčem na jediného obránce volil mladý Polák vlastní zakončení, ale měl spíše přihrávat. V 77. minutě se ujali vedení domácí, když Žídek po individuální akci, při které se mu míč pořád vracel na nohu od karvinských protihráčů, přesně zacílil ve vápně – 2:1.

„Velké vedro nám bralo síly a když se korektně hrající soupeř prosadil z brejku, neměli to kluci lehké. Do konce už nezbývalo moc času,“ připomněl Bernady.

Hosty to ale nepoložilo. Trenér Bernady si aspoň mohl vyzkoušet hru na riziko, stopera Cvernu poslal na hrot a byl to dobrý tah, stejně jako střídání Lipovského. Cverna totiž o chvíli později předvedl důraz ve vápně a dorazil do sítě míč, který předtím zacinkal o tyč po hlavičce Kratky.

Neuběhly ani dvě minuty a hosté zápas otočili. Bartozel využil své šikovnosti, vpadl do méně početné oldřišovské obrany a předložil Lipovskému balon prakticky do prázdné branky – 2:3.

„Pak už jsme si to pohlídali. Vítězství nad solidně hrajícím soupeřem je to určitě cenné, navíc to byl skvělý test našich morálních vlastností, protože inkasovat gól pár minut před koncem, s tím se ne každý dovede vypořádat. Kluci ale naznačili, že vnitřní síla v týmu je a to kvituji,“ poznamenal závěrem trenér Bernady.

Další zápas hraje Karviná B v neděli s Hájem ve Slezsku.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo