Generální partner
Světlý režim
30. prosinec 1899

MFK Karviná

MFK Karviná
SFC Opava
sobota 5.11.2011
0:4
(0:3)
Městský Stadion
Diváci: 0
MFK Karviná
Ciupa - Berešík (55. Všetička), Michailidis, Poštulka, Hujo - Ligocký (57. Bolec), Štěrba, Lingr, Břevčinský (45. Chloň) - S. Jaworski (62. Kondziolka), Egri
Branky MFK OKD Karviná U14: 15. a 28. S Jaworski, 6. Štěrba, 43. Ligocký

Komentář

Hodnocení trenéra Aleše Hujíka: "Na hřišti Opavy jsme předvedli nejlepší výkon podzimu, což se projevilo i výsledkově. Letní prohra 0:7 v přípravném utkání s Opavou, třetí místo v tabulce a soupeřovo skóre 109:19 ve 14ti odehraných soutěžních utkání budilo přinejmenším respekt. Přesto jsme soupeře téměř do ničeho nepustili a celý zápas jsme dominovali. Opavu jsme přehrávali a byli lepší ve všech herních činnostech. Počet střel na bránu 20:3 v náš prospěch ukazuje na kvalitní práci jak v obranné, tak i v útočné fázi, což se projevovalo během celého utkání. Skóre mohlo skončit ještě vyšším rozdílem, ale chybělo nám více klidu buď ve finální fázi, nebo v samotné koncovce. Věděli jsme z přípravného utkání, že soupeř je velice silný v kombinaci a proto jsme chtěli Opavu zaskočit pro nás typickým vysoko vysunutým presinkem hluboko na polovině soupeře a snažit se narušovat jeho rozehrávku co nejblíže soupeřovy branky. To se nám podařilo a dařilo se nám to po celou dobu utkání. Opava s tímto naším náročným stylem bránění měla značné problémy a nebyla schopna se s tím vypořádat do konce utkání."
"Od úvodní minuty utkání jsme na soupeře vyvíjeli tlak, který jsme korunovali brankou již v 6. minutě. Po kombinaci na pravé straně zatáhl míč k brankové čáře Ligocký, který odcentroval. Jeho centr obránce soupeře odehrál do prostoru, kde se pohyboval Štěrba, který pohotově poslal míč do soupeřovy brány. Kluky jsme po gólu nabádali ke stejné aktivitě a výsledkem byla branka v 15. minutě. Egri utekl soupeři po pravé straně. Přesnou přihrávkou našel v pokutovém území Jaworského, který nadvakrát dopravil míč do odkryté brány. Ve 26. minutě došlo k jedinému vážnějšímu momentu před naší bránou, kdy nás podržel brankář Ciupa. Včasným vyběhnutím a reflexním zákrokem zlikvidoval soupeřovu střelu, kterou vytěsnil na roh. Tomuto momentu předcházela naše neproměněná penalta ve 25. minutě po faulu na Egriho. Do konce poločasu jsme přidali ještě jeden gól. Stoper Michailidis ve 28. minutě přesným pasem za obranu našel rozběhlého Jaworského. Ten vyhrál souboj o míč s obráncem soupeře a své sólo přesně zakončil."
"Do druhého poločasu jsme vstoupili se stejnou aktivní hrou, jakou jsme předváděli v poločase prvním. Soupeře jsme do ničeho nepustili a sami naopak navýšili skóre. Ve 48. minutě Brevčinský předskočením protihráče vybojoval míč. Zatáhl jej po levé straně a přesným centrem našel Ligockého, který střelou pod břevno z 10ti metrů nedal gólmanovi domácích šanci a zvýšil skóre na konečných 4:0. I po této uklidňující brance jsme nepolevili a do konce utkání jsme předváděli to, co se nám dařilo v předchozích 48. minutách. Bohužel předchozí a následné příležitosti a šance zůstaly nevyužity, a proto výsledek 4:0 i pro tak kvalitní mužstvo jakým celek Opavy bezesporu je, je ještě mírný."
"Kluky musím pochválit za přístup, nasazení, bojovnost a schopnost praktikovat náročný způsob hry po celou dobu utkání. Sami vidí, že po pěti měsících poctivé práce jsme schopni předvádět dobrý fotbal a porážet soupeře, kteří nás v létě poráželi rozdílem i několika tříd."
Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905