Generální partner
Světlý režim
18. listopad 2012

Duel rezerv pro hostující Opavu

Karvinská rezerva se s podzimem rozloučila domácí prohrou 2:3 s béčkem SFC Opava. Zápas se týmu Jindřicha Dohnala nevydařil. Hosté vyhráli zaslouženě.
MFK Karviná B
sobota 17.11.2012
2:3
(1:2)

Diváci: 80
Slezský FC Opava B
Dočekal - Skácelík, Stanowski (46. Zahatlan), Škahič (33. Presl), Pavlík - Koutný, Janík, Górniok, Wojnar - Puškáč (79. Hanzel) - Juřena.
Branky MFK OKD Karviná B: 20. Juřena, 63. Górniok
ŽK Karviná B: Juřena, Janík
ČK: 62. Drexler (OPA)
Rozhodčí: Hanák

Komentář

Mladý karvinský tým nastoupil do utkání velmi vlažně. Byl u všeho později než soupeř, který tak měl hned v úvodu dvě slušné příležitosti, které však neproměnil. Skóre se poprvé měnilo v 18. minutě. Opavský Petr Kašný zatáhl míč k brance a z otočky trefuje přesně šibenici – 0:1. Hosté s evšak neradovali dlouho. Už za dvě minuty vyrovnal po rozehrané standardní situaci Petra Wojnara z levé strany dorážející Václav Juřena, ke kterému jen vyrazil míč brankář Štencel – 1:1.

Jenže už za tři minuty se Opava opět ujala vedení. Po chybě v bránění měl Michal Šrom dost místa na zakončení a kolem brankáře Dočekala se nemýlil – 1:2. Po půlhodině hry se zranil stoper Ibrahim Škahič, na což reagoval trenér Dohnal střídáním a přeskupením několika hráčů ze svých dosavadních pozic. Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Navíc třetí branku přidala Opava po hodině hry, kdy vyrobil obrovskou minelu kapitán Martin Janík. Opavský hráč se v nájezdu na Dočekala nemýlil – 1:3.

Naděje na zvrat svitla v 62. minutě, kdy byl ve velmi dobré pozici faulován unikající Antonín Presl. Nic jiného než červená karta pro Drexlera ani přijít nemohla. Přesilovku využili domácí vzápětí. Standardní situaci rozehrál faulovaný Presl, jehož střelu vyrazil brankář na roh, ze kterého se prosadil dorážející Lukáš Górniok – 2:3. „Ještě jsme měli jakousi šanci s výsledkem něco udělat, ale naše převaha o jednoho hráče byla spíše platonická,“ podotkl trenér Jindřich Dohnal. Šanci na vyrovnání měl čtyři minuty před koncem Koutný, ale odfláknutou koncovkou z velmi slušné pozice připravil svůj tým o tuto možnost. „Zápas byl z naší strany celkově špatný. Opava byla aktivnější, agresivnější a zaslouženě zvítězila,“ doplnil Dohnal.









Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo