Generální partner
Světlý režim
30. prosinec 1899

MFK Karviná

MFK Karviná
MFK Karviná
sobota 23.8.2008
2:0
(1:0)

Diváci: 3150
FK Baník Most
Kučera - Hoffmann, Buryán, Juska, Brezničan, Macek, Ficek (79. Jursa), Jelič, Rýdel, souhrada (71. Juroszek), Opic (90. Richter)
Šavol - Loos, Webster, Tonev, Trubila (67. Da Silva), Sigmund, Štumpf (71. Jedinák), Hofmann, Onyango, Franěk, Mrkvička (46. Bogdanov)
Branky: 41. Juska, 64. Rýdel.
ŽK: Hoffmann - Sigmund, Trubila, Štumpf.
Rozhodčí: Hájek - Peřina, Dobrovolný.

Komentář

V sobotním zamračeném odpoledni se na Městský stadion přivalila zelená lavina, která po 90 minutách smetla exprvoligový Baník Most! První dějství se neslo ve znamení nepřesností a šance přicházeli poskromnu. Domácí tým vycházel ze zabezpečené obrany a přenechával větší prostor pro kombinaci Mostu. Jenomže mostečtí nedokázali svoji mírnou optickou převahu využít k nějaké nebezpečnější akci a ohrožení Kučerovy brány. Za to Karviná se dostávala do nebezpečnějších akcí. Nejprve zahodil šanci Opic, který z malého vápna mířil nad branku. Nejlepší hráč na hřišti Juska zásoboval své spoluhráče centry, ale pozorná obrana soupeře si věděla rady. Další nebezpečnou akci vymyslel Tonev, který svou malou domů notně vystrašil Šavola. O pět minut později zatrnulo Šavelovi znovu. Macek se uvolnil, přihrál Juskovi a domácí publikum mohlo jásat - 1 : 0. Tímto stavem skončil první poločas.

Po poločasové přestávce, jenž byla zpestřená zápasem žáčků, se před zraky více než tří tisícovek diváků hrál napínavý fotbal. Hostující trenér Žák poslal do hry třetího útočníka a tím se nabízela Karviné možnost hrát na brejky. Hned úvodní pětiminutovka naznačila, že nebezpečných situací před oběma brankama bude narůstat. Ve 47. minutě zatlačila Karviná Most, ale Macek svým centrem nenašel žádného spoluhráče. O pár chvil později mohlo být srovnáno. Zmatek v karvinské obraně zakončil Bogdanov střelou do břevna. Tato neproměněná šance byla klíčovým okamžikem celého zápasu, což po zápase přiznal na tiskové konferenci hostující kouč Robert Žák. Mostečtí byli v této fázi zápasu fotbalovější a Onyanga udivoval diváky svou rychlostí a přesností přihrávek. Parádní střelou pod břevno se blýsknul Franěk a Kučera bravurním zákrokem uchránil domácí od pohromy. Za dvě minuty bylo veseleji. Juska posadil centr na hlavu Rýdlovi a ten svou nabídku využil dokonale a rozjásal slušně zaplněné tribuny - 2 : 0. Tento okamžik nalil domácím novou krev do žil, podnikali nebezpečné výpady a mostečtí nevěděli, kde dřív skočit. Dvě Opicovi šance a nebezpečná střela Ficka mohli definitivně rozhodnout zápas. Jenže se tak nestalo a všem zatrnulo při nebezpečné hlavičce Sigmunda. To bylo ze strany hostů vše a domácí si vychutnávali zasloužený potlesk na otevřené scéně. To je nabudilo ještě k poslední obrovské tutovce - Opic se uvolnil přes obránce a nebezpečně vystřelil, jeho střelu vyrazil Šavol před sebe a následnou dorážku poslal mimo bránu Juska.

Karvinští svou bojovností vyválčili tři body a vzestup formy budou chtít prokázat i v derby s Třincem. Utkání se hraje v sobotu 30. srpna od 10:15 v Třinci.

Ohlasy trenérů

Leoš Kalvoda (MFK OKD Karviná): První poločas byl bez větších šancí, Most jsme nepustili do žádné příležitosti. V druhém poločase jsme se moc zatáhli, jsem rád, že jsme dotáhli zápas do vítězného konce a musím ho zhodnotit jako velice úspěšný. Děkuji jak hráčům, tak divákům za podporu, kterou budeme potřebovat již příští týden v Třinci.

Robert Žák (FK Baník Most): Celý týden jsme se připravovali, věděli jsme, že Karviná je rychlá v protiútocích, chtěli jsme hrát z bloku, atakovat hráče. Očekávání se nesplnilo. Řešili jsme špatnou přechodovou fázi, špatné byly i osobní souboje. Po poločase jsme začali lépe kombinovat, po šanci Bogdanova jsme ale nedali gól a zápas se zlomil. Poté jsme vytáhli hru na 3 útočníky a dostali druhý gól. Prohospodařili jsme první poločas.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo