Generální partner
Světlý režim
16. září 2012

Vítězné derby v Havířově

Karvinské béčko chytilo slinu. Z posledních tří zápasů získalo sedm bodů a tabulkou stoupá vzhůru. V neděli dopoledne vyhráli svěřenci Jindřicha Dohnala po velmi dobrém výkonu v Havířově nad místními Indiány 2:1.
MFK Havířov
neděle 16.9.2012
1:2
(0:1)

Diváci: 250
MFK Karviná B
Kotrla - Skácelík, Škahič, Hottek, Stanowski - Koutný, Janík, Górniok (84. Zahatlan), LeGiang (86. Fulnek) - Vaclík - Juřena.
Branky MFK OKD Karviná B: 36. vlastní Valla, 80. Juřena
ŽK MFK OKD Karviná B: Stanowski, Vaclík, Juřena
ČK: 87. Valla
Rozhodčí: Kneisl

Komentář

Začátek utkání byl vyrovnaný a bez větších příležitostí na obou stranách. Až po dvaceti minutách se do šance dostal Václav Juřena, ale levačkou netrefil bránu. O tři minuty později to zkoušel z hranice šestnáctky Richard Vaclík, mířil však těsně nad branku. Z protiútoku vyzkoušel našeho brankáře Kotrlu také domácí Lukan. Branky se diváci dočkali devět minut před přestávkou. Jakub Hottek založil akci, ve které pokračoval Juřena se Skácelíkem. Ten přihrál Koutnému, jehož střelu si srazil do sítě domácí Tomáš Valla a hosté vedli – 0:1.

O tři minuty později mohlo být vyrovnáno, ale jednomu z domácích hráčů chyběl u zadní tyče krok. Minutu před pauzou to z přímého kopu zkoušel Jakub Hottek, jeho střela však letěla těsně vedle. Po změně stran mohli diváci vidět zlepšený výkon domácího celku a také jeho šance. Ve 47. minutě se musel vytáhnout po standardní situaci gólman Kotrla. Za pět minut Skotnicovou hlavičku na brankové čáře zachraňoval Daniel Koutný. Totožná situace se odehrála o čtvrthodinu později. Opět Koutný vyhlavičkovával na brankové čáře už jistý gól.

Ještě před touto akcí velmi aktivní karvinský záložník protáhl svou střelou z pravé strany domácího brankáře Mrozka. „Byli jsme se vědomi, že nějakých dvacet minut druhé půle bude těžkých a to se potvrdilo. Domácí nás přečíslovali a vytvořili si slušné příležitosti ke skórování, naštěstí jsme to přežili bez újmy,“ oddechl si trenér Jinřich Dohnal.

Po těchto neproměněných příležitostech udeřilo na druhé straně. Kdo jiný, než opět Daniel Koutný našel na pravé straně Juřenu, který měl před sebou volný prostor, zbavil se jednoho protihráče a levačkou zamířil přesně - 0:2. Jak už je u béčka v poslední době tradicí, tak okamžitě po vstřelení branky si soupeř vytvoří velkou šanci, ze které dokáže skórovat. To se stalo i v tomto případě. Zblízka se prosadil střídající Daniel Laryš a snížil na 1:2. „To vzniklo z našeho brejku, který jsme špatně vyřešili a z levé strany přišel centr a gól,“ vysvětloval kouč Dohnal.

Závěr utkání už byl trochu vyhrocený, rozhodčí tasil karty za řeči i zbytečné fauly na obou stranách a tři minuty před koncem došlo také na vyloučení. Smolař zápasu Tomáš Valla uviděl po druhé žluté logicky červenou kartu a musel do kabin. Při odchodu si neodpustil pár slov ke karvinské lavičce. Diváci viděli pěkné derby se třemi brankami a vším ostatním, co k němu patří.

Ohlasy trenérů

„Získali jsme důležité tři body. Chtěli jsme potvrdit výhru z domácího zápasu proti Brumovu, a také vzrůstající herní kvalitu. Podali jsme velmi dobrý výkon především v první půli, kdy jsme byli jistí na míči a měli více ze hry. Celkově je škoda nevyužitých šancí. Brejků a příležitostí ke skórování bylo v průběhu zápasu dost,“ konstatoval Jindřich Dohnal.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905