Generální partner
Světlý režim
30. prosinec 1899

MFK Karviná

MFK Karviná
MFK Karviná
sobota 6.9.2008
1:4
(0:3)

Diváci: 2308
Baník Sokolov
Kučera - Hoffmann (46. Milosavljev), Gill, Buryán, Brezničan - Macek, Ficek (71. Jursa), Rýdel, Juska - Richter (46. Sourada), Juroszek
Ilizi - Kaplan, Hrabáč, Knakal, Čupr (46. Šmerda) - Podrazký, Čada (77. Javorský), Pilař, Vaněček - Jirouš, Salák (64. Procházka)
Branky: 6., 37. a 52. Jirouš, 28. Podraský - 57. Rýdl.
ŽK: Richter, Ficek - Hrabáč, Šmerda.
Rozhodčí: Adámek - Kordula, Slavík.

Komentář

Během dvou týdnů se hrálo na Městském stadionu další hornické derby. Zatímco v prvním utkání s Mostem Karvinští triumfovali, druhé utkání se jim hrubě nevyvedlo a zaslouženě prohráli velkým rozdílem. Chyběla bojovnost, hráči prohrávali osobní souboje a soupeř na hřišti jasně dominoval.

Sokolovští před zápasem s Karvinou narychlo sháněli nového gólmana. Změny v karvinské jedenáctce byly výraznější a zvláště neúčast Jeliče (vyřizování víz) v obraně byla citelná.

Přesto se začátek úvodního dějství vyvedl domácím. Do svého soupeře se pustili s vervou a nepouštěli ho k míči. Sokolovští se z tohoto tlaku vymanili po pěti minutách a hned byl z toho gól. Pilař zahrál rohový kop, k míči se probil Jirouš a nechytatelnou ranou překonal Kučeru - 0 : 1. Radost hostujícího týmu nemusela mít dlouhého trvání. Hned z protiútoku se v sokolovského šestnáctce nejlépe orientoval Juroszek, ale Ilizi svým bravurním zákrokem zabránil pohromě. Neuběhly ani dvě minuty a Vaněček předvedl dvacetimetrový sprint zakončený střelou - Kučera se měl co ohánět, aby se dostal k míči a vyrazil ho na roh. Dalším sokolovským varováním byl brejk exligového Pilaře, který na poslední chvíli hasil Kučera. Děravá obrana našeho družstva zapříčinila druhý gól. Podraský se lehce protáhnul mezi beky a rozjásal své spoluhráče - 0 : 2. Stejně jako po první gólu mohli i nyní domácí ihned odpověď na branku soupeře, ale přímý volný kop Jusky s námahou zlikvidoval Ilizi. Na upracované MFK odpovídali hosté rychlým přechodem do útoku a každá jejich příležitost byla téměř gólová. To samé platí i o 38. minutě, kdy Jirouš využil nedůslednosti našich zadáků a zvýšil na potupných - 0 : 3.

Do druhého dějství udělal trenér Kalvoda dvě změny. Jenomže průběh hry byl stejný jako na začátku utkání. Úvodní pětiminutovku Karvinští útočili a hosté z první šance bleskově udeřili. Jirouš využil zaváhání obrany, obešel Kučeru a neměl problém se završením hattricku - 0 : 4. Nejkrásnější moment zápasu se odehrál o pět minut později. Z 35 metrů se opřel do míče Rýdel a jeho vymetená pavučinka by mohla klidně aspirovat na gól roku - 1 : 4. Tento krásný fotbalový okamžik povzbudil naše hráče k větší aktivitě, ale důraznější a rychlejší hosté lehce odvraceli jakýkoliv pokus o dobití své branky. Postupem času ubývalo sil oběma týmům a zbytek utkání se dohrával už jenom z povinnosti.

Ohlasy trenérů

Leoš Kalvoda (MFK OKD Karviná): Dostali jsme lekci z produktivity a ze stylu hry Sokolova. Byli jsme na to připraveni, ale nezvládli jsme zápas. Dostali jsme 3 góly ze standardních situací. Nemůžeme po takovém výkonu myslet na dobré umístění a musíme se ponaučit z výsledku. Přistoupili jsme k utkání velice laxně.

Martin Hašek (FK Baník Sokolov): Utkání bylo jiné pro nás v tom, že ve středu jsme hráli pohár, absolvovali jsme dlouhou cestu do Karviné a naše jednička v brance si zranil koleno. Řešili jsme spoustů problémů, včera poprvé trénoval náš nový golman. Naštěstí jsme zápas zvládli a byli jsme efektivní. Druhý poločas však už nebyl takový jako první. Když dáváme góly a soupeř ne, hraje se nám lépe.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905