Generální partner
Světlý režim
8. červen 2014

Remíza s Šumperkem je pro béčko žalostně málo

Do téměř neřešitelné situace se dostal divizní rezervní celek po domácí remíze s Šumperkem. Zápas nabídl to nejpodstatnější už v první půli, když střelci mířili přesně hned čtyřikrát.
MFK Karviná B
neděle 8.6.2014
2:2
(2:2)

Diváci: 0
FK Šumperk
Pastornický - Taraba, Káňa, Janík, Berešík (83. Nowinski) - Duda, Koutný (64. Ryšavý) - Uher (64. Procházka), Siekiera, Puchel - Kurušta (73. Molnári).
Branky: 40. Siekiera, 44. Uher - 23. Skopal, 45. Reichl
ŽK: Kurušta, Taraba, Janík - Kobylík, Skopal, Horák Z.
Rozhodčí: Handlíř

Komentář

Svěřenci trenérů Vlka a Bielana opět nepoznali na hlavním hřišti hořkost porážky, ale i remíza je bohužel špatná a nedává do závěrečného utkání příliš optimismu. Karvinští do utkání nastoupili bez áčkových hráčů, ale naopak s několika hráči ligového dorostu.

Úvodních dvacet minut bylo ve velkém vedru z karvinského pohledu hodně špatných. Hosté byli lepším týmem a vypracovávali hodně nebezpečné šance hlavně po standardních situacích. „Tento úsek hry nám vůbec nevyšel. Chtěli jsme na hosty vletět, držet míč a to nám vůbec nešlo. Šumperk hrozil ze standardních situací a nakonec nám z nich dal oba góly," povzdechl si asistent Marek Bielan. Už ve čtvrté minutě pálil opravdu těsně vedle Chlebek, za pár minut potom kapitán Skopal hlavičkoval těsně nad bránu gólmana Pastornického a z další standardky míč opět proletěl nebezpečně blízko.

Ale ve 23. minutě se už mohli Šumperští radovat. Po rohovém kopu a pohotovému zákroku Pastornického se na pětce dostal k dorážce opět zcela osamocený Skopal a poslal hosty do vedení. Za dvě minuty mohl zvýšit Kováč, ale toho domácí gólman vychytal. Postupem času se domácí vrátili do zápasu hlavně díky Lukáši Kuruštovi, který dvěma asistencemi zařídil dokonalý obrat.

Nejprve karvinský mládežnický reprezentant prošel celkem v pohodě přes několik hostujících hráčů a následně jeho střelu gólman Šabo jen vyrazil přesně k nohám Denise Siekiery, který vyrovnal. Za další čtyři minuty pak adresoval autové vhazování Tomáš Berešík právě Kuruštovi, ten z levé strany odcentroval přesně na hlavu Jana Uhra a domácí vedli. Bohužel to ještě nebyl konec poločasu. V jeho první nastavené minutě totiž hosté opět z rohového kopu udeřili a vyrovnali zásluhou kapitána Reichla.

Po změně stran už byla patrná domácí převaha, ale bez efektu. Kombinačně byli karvinští mladíci lepší i živější, ale scházela tomu především přesnost a klid. Důkazem toho je, že vlastně ani jedna z šancí se nedá nazvat tutovkou. Hosté se dostávali k domácí bráně sporadicky, ale jednu či dvě dobré šance Martin Pastornický v poklidu vyřešil.

Před posledním utkáním na půdě Valašského Meziříčí je před béčkem strašně obtížný úkol a zároveň ani jeho splnění nemusí na záchranu stačit. Po výhře Přerova doma s Určicemi je právě hlavní konkurent karvinského béčka o dva body lepší. Znamená to tedy, že Karvinští musí bezpodmínečně zvítězit ve Valmezu a navíc doufat, že Přerov prohraje v Hranicích. A to se zdá být jako sci-fi.

„Po prvních pětadvaceti minutách se kluci oklepali a snažili se o to, co jsme po nich chtěli. Bohužel nám chybí trochu zkušenost, což se projevilo před vyrovnávajícím gólem, který byl asi klíčový. Ve druhé půli jsme byli lepší, ale do vyloženější šance se kluci nedostali. Víme, jak na tom před posledním kolem ve Valašském Meziříčí jsme, ale i přesto se pokusíme kluky na tento zápas namotivovat," shrnul utkání Marek Bielan.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo