Generální partner
Světlý režim
30. září 2018

Juniorce se na Olomouc daří, doma vyhrála 3:2!

Také druhé vzájemné měření sil vyznělo pro MFK Karviná. V příjemném nedělním dopoledni padlo pět branek a hned tři do sítě Sigmy, což znamená po pěti neúspěších konečně tři body do tabulky.
MFK Karviná
neděle 30.9.2018
3:2
(1:1)
Kovona
Diváci: 50
SK Sigma Olomouc
Pastornický - Motyčka (61. Hejda), Dramé, Piroch, Hujo - Kocsis, Fokaidis - Galuška (85. Sembol), Gros (80. Hruška), Wala - Ramirez.
Branky: 57. a 74. Fokaidis, 29. Galuška - 35. Zmrzlý, 50. Chytil
ŽK: Ramirez, Dramé, Piroch - Surzyn, Chytil
Rozhodčí: Vojkovský

Komentář

Jak se nastartovat, když se výsledkově nedaří? Karvinští na to mají v této sezóně Juniorské ligy dobrý recept – hrát proti olomoucké Sigmě. Také ve druhém vzájemném utkání totiž Hanáky porazili. Před pěti koly naposledy vyhráli a bylo to právě v Olomouci, nyní se oba soupeři znovu potkali a znovu se radovali Karvinští.

Domácím vyšel začátek utkání, který korunovali po devětadvaceti minutách, když Petr Galuška umístěnou střelou uvnitř vápna nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci – nutno podotknout, že gól mu připravil skvělým napadáním soupeře Eric Ramirez! Z vedení se Karviná neradovala dlouho, po nedůrazu v šestnáctce přišel centr na zadní tyč a gólová hlavička Zmrzlého.

Po pěti minutách druhé půle šla Sigma do vedení po nedohrané standardní situaci, kde domácí borci nezachytili míč, který se vrátil zpět do „ohně“ a Chytil byl rychlejší než Pastornický. Kdo si myslel, že domácí nepříznivý stav položí a připíší si šestý neúspěch v řadě, mýlil se.

Karvinští začali postupně ovládat střed hřiště a nakoplo je další výborné napadání Ramireze, z kterého profitoval Nikolaos Athanasios Fokaidis zvaný Thamos - výstavní střelou z osmnácti metrů do šibenice vyrovnal! A to nebylo vše, protože ten stejný hráč v 74. minutě rozhodl zápas, když zužitkoval dlouhý nákop stopera Pirocha a chybičku obránce Sigmy, který míč odhlavičkoval přesně k domácímu záložníkovi. Fokaidis si míč posunul před stopera a zakončením kolem brankáře rozhodl.

Zbývajících patnáct minut se odehrávalo v pohodě, Sigma si závěrečný tlak už nevytvořila. Domácí tak po šesti týdnech konečně vyhráli.

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „S předvedenou hrou i výsledkem jsme spokojení. Po pěti zápasech, které jsme prohráli, nám přišlo vítězství vhod. První půle vypadala slušně, dali jsme gól, a vlastně celou první půli jsme po fotbalové stránce byli lepší než Sigma. Po změně stran jsme produkovali hodně ztrát, což hostům vyhovovalo a čekali na brejky. Skóre jsme nakonec otočili a výhra klukům určitě pomůže do dalších zápasů.“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo