Generální partner
Světlý režim
14. srpen 2023

Béčko prohrálo s Třincem a stále čeká na první body

Vysokou prohru 1:4 ovlivnilo vyloučení zkraje druhé půle. Poté soupeř z nedalekého Třince navýšil vedení a svůj náskok bez problémů kontroloval.
MFK Karviná B
neděle 13.8.2023
1:4
(1:2)
Kovona
Diváci: 284
FK Třinec
Mrózek - Trček, Jurčák (59. Fukala), Kauan, Bielan - Jurga (49. Ulihanets), Motyčka - Molitorisz, Brzóska (67. Kaňák), Rezek - Vinicius.
Branky: 45. Rezek - 22. a 60. Machuča, 16. Omasta, 82. Barkov
ŽK: Bielan, Vinicius - Brodziansky
ČK: 48. Mrózek (KAB.)
Rozhodčí: Ehrenberger

Komentář

Rezervní celek vstupoval do domácího zápasu v roli outsidera, který však favoritovi nedá nic zadarmo. A odpovídal tomu i začátek utkání. Dvě slušné šance z levé strany Bielana a Molitorisze však kýžený úspěch nepřinesly. 

Po čtvrthodině šel Třinec do vedení po trefě Omasty, druhý gól padl jen o pár minut později – po centru Vlachovského z rohového kopu překonal Mrózka v bráně Machuča. V závěru poločasu Karvinští přežili dvě velké šance soupeře, skvělé zákroky proti střelám z dálky předvedl Mrózek. Vzápětí na druhé straně Jakub Rezek trefil tyč a v nastaveném čase první půle ten stejný hráč z přímého kopu vymetl šibenici a snížil.

Domácí cítili šanci, ale brzy po začátku druhé půle bylo po nadějích. Gólman Mrózek mimo šestnáctku fauloval unikajícího Clementa a rozhodčí tasil červenou kartu. Do brány tak musel náhradní brankář Ulihanets. 

Takový průběh hrál hostům do karet a zápas kontrolovali. Po hodině hry Machuča do odkryté brány svým druhým gólem v zápase navýšil třinecké vedení. Karvinští měli pouze drobné náznaky, například Vinicius. Tomu však míč těšně před zakončením vypíchl brankář Adamuška. 

Konečný výsledek pak zařídil Barkov - ten osm minut před koncem hlavou na zadní tyči po hezkém balónu Clementa nemohl minout. 

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Třinec u nás potřeboval vyhrát, podřídil tomu taktiku a hrál tady úplně jednoduše. Nepohlídali jsme si bohužel obranné standardní situace a byli jsme za to v první půli potrestaní. Nejlepší, co se mohlo stát, byl vstřelený gól do šatny. Bohužel krátce po změně stran ovlivnilo celé utkání naše vyloučení. Pak už bylo po zápase a bylo jen otázkou, jaké bude konečné skóre. Musím pochválit oba Brazilce, Kauan a Vinicius ten zápas výborně odpracovali a jako jedno z mála se soupeři vyrovnali.“

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo