Generální partner
Světlý režim
17. září 2023

BÉČKO: Napínavý duel rozsekl v nastavení Ezeh

Rezerva MFK vyhrála počtvrté v řadě. Nad Uničovem vedla patnáct minut před koncem o dva góly, ale soupeř srovnal a v bláznivých posledních minutách mohly vyhrát oba týmy. Nakonec se štěstí usmálo na domácí - po rohovém kopu v nastaveném čase dotlačil míč do brány Lucky Ezeh.
MFK Karviná B
neděle 17.9.2023
3:2
(1:0)
Kovona
Diváci: 160
SK Uničov
Neuman - Soukeník, Kauan, Bielan, Motyčka (65. Molitorisz) - Ayaosi, Moses - Hošek, Ezeh, Franko (84. Jurga) - Vinicius.
Uvízl - Diblík, Sklenář, Koutný, Sečkář (46. Saňák) - Vybíral (69. Hausknecht), Ambrozek, Svoboda (69. Kamas), Javůrek (76. Michl) - Komenda, Krč.
Branky: 29. Moses, 75. Vinicius, 90. Ezeh - 78. Kamas, 85. Krč
ŽK: Motyčka - Ambrozek, Saňák, Michl
Rozhodčí: Kolář

Komentář

Na Kovoně byla k vidění z obou stran taktická bitva, ve které ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Ač to tak dlouho nevypadalo, nakonec padlo pět gólů. Ten první po pětadvaceti minutách, ještě předtím se však domácí obrana zapotila proti dvěma střelám z dálky. Ta první byla tečovaná a neproletěla až k brankáři Neumanovi, druhá už ano, ale ten předvedl výborný zákrok a byl na zemi u tyče včas.

Ale už ke gólu – po dlouhém autovém vhazování se míč dostal do středu hřiště, kde se ho zmocnil David Moses, zbavil se kličkami tří protihráčů a zhruba z osmnácti metrů se odhodlal ke střele, která byla tečovaná a zapadla do sítě za brankáře Uvízla.

Druhý gól měl na kopačce Matej Franko, ale z hranice vápna těsně minul. Vzápětí se na pár minut přerušila hra, neboť ostrý zákrok na Luckyho Ezeha, kterému jeden z hostujících hráčů doslova rozpáral kopačky (důkaz ve fotogalerii) neohodnotil sudí Kolář kartou pro hráče Uničova, nýbrž ji udělil za protesty trenéru Bielanovi. A protože bez kopačky se hrát nedá, Ezehovi půjčil svoji obuv druhý brankář Ondřej Mrózek.

Obrovskou šanci na zvýraznění náskoku měl chvíli před pauzou znovu slovenský ofenzivní fotbalista Matej Franko. Chybu ve zpracování míče jednoho z hráčů Uničova však nepotrestal, přestože postupoval sám na brankáře Uvízla. Franko zvolil špatné zakončení a vůbec netrefil bránu.


Druhá půle byla podobná. Uničov se do šancí nedostával, a do třetice neuspěl Franko – z dálky trefil jen připraveného brankáře. To samé se „podařilo i Luckymu Ezehovi, který do druhé půle obul kopačky od Michala Hoška. Ovšem patnáct minut před koncem už to přišlo – výborná rozehrávka od Neumana přes stopera Kauana až k chybujícím zadákům Uničova, únik Ezeha a jeho předložení míče před opuštěnou bránu Viniciusovi znamenalo dvoubrankové vedení.

Ovšem hosté se nevzdali a za tři minuty byli zpět v zápase, když si chytře na zadní tyči počkal Kamas, ke kterému s enakonec dostal odražený míč od břevna a snížil. Hned po rozehrání mohl vyrovnat Komenda, ale nepodařilo mu to. Mrzet jej to však nemuselo, jelikož za pár minut se nedomluvili Hošek s Neumanem a Uničov lacině vyrovnal, konkrétně Aleš Krč. 

A začalo se hrát nahoru dolů, oba týmy mohly strhnout výhru na svou stranu. Na domácí straně nejprve neuspěli Ezeh s Viniciusem, ale nakonec po posledním rohovém kopu a menším závaru dotlačil míč do sítě právě Nigerijec Ezeh a tři body zůstaly doma.

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Tohoto vítězství si strašně moc ceníme a kluci si ho zasloužili. Narazili jsme totiž na jedno z nejlepších mužstev MSFL a ze hry jsme ho prakticky k ničemu nepustili. Přístup našich hráčů, kteří hráli ve výborném tempu, to klobouk dolů - chválím. Za stavu 2:0 jsme měli přidat třetí gól a bylo by po zápase. Ale takový je fotbal – jednou vám dá, jednou vezme. Tentokrát nás asi fotbalový bůh obdaroval.“ 

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo