Generální partner
Světlý režim
18. březen 2024

BÉČKO: Prohra v Třinci gólem z penalty v závěru!

Smolnou porážku si připsal rezervní celek v derby na půdě Třince. Svěřenci trenérů Ľubomíra Luhového a Pavla Mazurka, kteří nahradili duo Bielan x Grusmann, ještě v první půli vymazali soupeřům náskok. V závěru pak z penalty inkasovali a prohráli 1:2.
FK Třinec
sobota 16.3.2024
2:1
(1:1)
Stadion Rudolfa Labaje
Diváci: 381
MFK Karviná B
Adamuška – Omasta, Brak, Dadak (46. Orság), Bolf – Machuča (90. Szewieczek), Zinhasovič – Konečný (46. Vlachovský), Holík (90. Bartůněk), Cienciala (85. Clement) – Dedič.
Ciupa - Trček, Bielan, Kauan Carneiro, Antovski - Motyčka, Žák - Ojora (71. Jurga), Brzóska (58. Molitorisz), Kačor (46. Papalele) - Ezeh.
Branky: 11. Machuča, 89. z pen. Dedič - 26. Ojora
ŽK: Dadak, Machuča, Vlachovský, Adamuška - Brzóska, Žák, Kauan Carneiro
Rozhodčí: Silný

Komentář

Pikantní duel to byl pro oba trenéry – Tomáš Hejdušek na straně Třince přivedl karvinské “áčko“ zpět mezi elitu, ale na konci září kvůli neuspokojivým výsledkům skončil. A spolu s ním i asistent Ľubomír Luhový. Ten se však vrátil k ligovému staršímu dorostu a osud tomu asi chtěl, že zrovna v tomto duelu se bývalí kolegové postavili proti sobě.  

Karvinští posíleni o několik hráčů A-týmu, které čekal ligový duel až odpoledne, eliminovali celý první poločas silné stránky Třince. A jako první mohli jít do vedení. Bohužel Trček trefil hlavou břevno a Kauan Carneiro mířil také hlavou nad bránu. Na druhé straně po standardní situaci udeřilo - jeden z hráčů MFK zatahal protihráče za dres a sudí nařídil trestný kop. Machuča zamířil naprosto přesně a poslal Třinec do vedení.

Inkasovaný gól hosty nesrazil, naopak je podpořil v ofenzivní aktivitě, kterou jsme proměnili ve vyrovnávající gól. Brzóska našel rozběhnutého Motyčku, který ve vápně přízemním centrem hledal spoluhráče, nicméně se míč od domácího hráče odrazil k Ojorovi, který jej nechytatelně po zemi uklidil k tyči za bezmocného Adamušku. 

Derby nabralo po změně stran na kvalitě a oba týmy vyvinuly velkou vůli zvítězit. Přidaly se i emoce, které povzbudily domácí, kteří se začali dostávat dobrým pohybem za karvinskou obrannou linii. A z některých situací ohrozili Ciupu v brance. Nebezpeční byli i hosté z Karviné, Kauan Carneiro znovu nevyzrál na Adamušku a Žák z dobré pozice přestřelil bránu.

Vůle, ochota a emoce hráčů zvítězit způsobovalo drobné poziční výpadky v organizaci hry směrem dozadu, ale hosté je pokaždé dokázali napravit.

Rozuzlení přišlo chvíli před koncem. Karvinští neuklidnili hru při závěrečném tlaku domácích, po špatném výhozu se Třinec poměrně rychle dostal do pokutového území, kde přišel netaktický faul brazilského stopera. Zkušený Dedič penaltu s přehledem proměnil a rozhodl o těsné domácím vítězství.


Ohlasy trenérů

Trenér Ľubomír Luhový: „Zápas jsme měli pod kontrolou celoplošně, organizačně a hlavně kombinačně. Ale fotbal je hra momentů - my jsme dva takové momenty dětinsky nezvládli a dvakrát inkasovali ze standardních situací. Kluci v „B“ týmu ale udělali hodně velký progres, hlavně přístupem a koncentrací. Z tohoto pohledu zápas hodnotím pro tým jako velmi dobrou zkušenost.“ 

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo