Generální partner
Světlý režim
11. září 2013

Béčko porazilo poslední Valmez 3:0

Karvinský rezervní celek vyhrál druhý zápas v řadě. Ve středečním vloženém 15. kole doma celkem pohodlně zdolal poslední Valašské Meziříčí 3:0. První dvě branky vstřelil Michal Gonda a tu třetí Lukáš Kubiena.
MFK Karviná B
středa 11.9.2013
3:0
(1:0)

Diváci: 0
Valašské Meziříčí
Lipčák - Káňa, Zielonka, Roman, Cverna O. - Janík - Koutný, Gonda (77. Taraba), Pavlík (84. Nowinski), Limanovský - Kubiena (84. Ryšavý).
Kmecík – Roupec, Vykydal, Michálek, Lasovský (75. Drápela) – Hrdlovič, Pászto – Macíček, Neuberger (60. Řepka), Marek (83. Podzemný) - Výmola (85. Mézl).
Branky: 4. a 47. Gonda, 77. Kubiena
ŽK: Zielonka, Janík - Hrdlovič
ČK: 89. Hrdlovič
Rozhodčí: Richtár

Komentář

Do utkání poprvé v karvinském dresu zasáhl zkušený brankář Martin Lipčák, který přišel z Třince na hostování do konce roku. Z áčka dorazil také Michal Gonda a byl to právě on, který svými dvěma brankami defacto rozhodl o osudu zápasu, protože se trefil na začátku obou poločasů. Jako už tradičně do hry zasáhli i Martin Limanovský a Ondřej Cverna. Poslední tým tabulky se v Karviné prezentoval sympatickou hrou po pokutové území. Dál mu to nešlo, a tak brankář Lipčák mohl svůj debut oslavit vychytanou nulou.

Diváci na gól nečekali dlouho. Po chybě jednoho z hostujících obránců předložil Lukáš Kubiena ideální přihrávku Michalu Gondovi, který neměl problém trefil odkrytou bránu a poslal domácí celek do rychlého vedení. Karvinští byli následujících patnáct minut aktivnější, ale gól z toho nevytěžili i proto, že krásnou střelu Martina Janíka do šibenice efektně brankář Kmecik vyškrábl. Ve 24. minutě to Janík zkoušel z přímého kopu a Kmecík s obtížemi vytěsnil míč aspoň na břevno.

Po půlhodině měli hosté z ideální pozice po faulu Zielonky možnost korigovat, ale trefili pouze zeď hráčů. Poslední větší šanci první půle měl Martin Limanovský, který si pěkně zasekl míč, ale z dobré pozice pálil levačkou těsně vedle tyčky. Domácím vyšel i úvod druhé půle. Z osmnácti metrů přesně zaměřil autor první branky Michal Gonda a rázem to bylo o dva góly. Domácí byli dál při chuti. Jedovka Pavlíka šla těsně nad bránu a vzápětí Kubiena v tutovce po krásném zatažení míče do vápna od Káni trefil pouze hostujícího brankáře.

V 58. minutě padl gól na druhé straně, ale rozhodčí ho pro ofsajd neuznali. Za dalších pět minut podnikli domácí do obrany Valachů rychlý výpad dva na jednoho. Gonda přihrál Kubienovi, ale ten zamířil nad bránu. Čtvrthodinu před závěrečným hvizdem pohrdl gólem Přemek Pavlík, když z osmi metrů napálil míč pouze do brankáře, byť nebyl nikým obtěžován. Gólu se nakonec dočkal i aktivní Kubiena. V 77. minutě „sešteloval“ mířidla a z levé strany pokutového území vypálil přesně k bližší tyči a bylo jasno. Na samotném konci ještě přišlo vyloučení. Přímou červenou kartu uviděl po stažení Limanovského hostující Hrdlovič.

Trenéru Pejšovi se utkání hodnotilo velmi dobře. „Povedly se nám začátky obou poločasů, což se ukázalo jako rozhodující. Následovaly dobré patnáctiminutovky, ve kterých jsme předvedli dobré kombinační akce. Ty jsme ale nedokázali dotáhnout do finální podoby. V dalších minutách obou poločasů byl soupeř velmi nepříjemný, protože jsme mu nechali více prostoru, čímž jsme jej dostali do hry,“ zhodnotil stručně, jasně a výstižně utkání trenér Karviné B Jan Pejša.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905