Generální partner
Světlý režim
16. prosinec 2018

Těsná prohra na západě Čech, Plzeň-Karviná 2:1

Karvinští zakončili podzim prohrou na půdě úřadujícího mistra, když po změně stran utkání zdramatizovali, ale na víc už neměli síly.
FC Viktoria Plzeň
neděle 16.12.2018
2:1
(2:0)
Štruncovy sady
Diváci: 5521
MFK Karviná
Hruška – Havel, Pernica, Hubník, Limberský – Hrošovský, Procházka (65. Hořava) – Kopic (90. Ekpai), Čermák, Kovařík – Chorý (84. Řezníček).
Berkovec - Čolić, Krivák, Janečka, Moravec - Budínský, Smrž (65. Mertelj), Ba Loua - Galuška, Ramirez (77. Dramé), Guba (86. Lingr).
Branky: 7. Kopic, 33. Procházka - 67. Ba Loua
ŽK: Hubník (PLZ.)
Rozhodčí: Pechanec – Melichar, Hock

Komentář

Do posledního utkání v kalendářním roce 2018 nastoupil po třízápasové absenci Lukáš Budínský a místo vykartovaného Tomáše Wágnera dostal příležitost od začátku Eric Ramirez. Jestliže je ve fotbale něco nepříjemného, tak je to brzký inkasovaný gól. Bohužel stalo se – v sedmé minutě nechali hosté na přední tyči nepokrytého Jana Kopice, který po centru Jana Kovaříka otevřel skóre.

Plzeň byla pořád na míči a nastěhovaná na karvinské polovině – ovšem nikterak nebezpečná. Náznak první dobré příležitosti slezského týmu předvedli Budínský s centrujícím Ba Louou, jejichž akci pokazil špatným zpracováním míče uprostřed pokutového území nikým neatakovaný útočník Ramirez. Po tříminutovce, kdy hráli hosté, přebrala Viktoria opět otěže zápasu. Defenziva MFK byla v pohotovosti a zabránila ve skórování znovu Kopicovi a Čermákovi.

V osmadvacáté minutě pálil zpoza pokutového území nebezpečně Procházka a Martin Berkovec se v bráně pouze ohlédl – těsně vedle! Ve třiatřicáté minutě po zbytečném faulu Čoliće zahrávali domácí volný přímý kop z ideální pozice a Roman Procházka trefil bohužel parádně - Berkovec letěl vzduchem marně.

Za dalších 180 vteřin přihrál Limberský znovu Procházkovi a ten z voleje napálil spojnici břevna a tyče. Limberský byl v těchto minutách při chuti a karvinský gólman musel jeho umístěnou střelu pravou nohou vytěsnit mimo tyče. S blížícím se koncem prvního dějství se do zajímavých pozic dostali i Karvinští. Nejprve Petr Galuška, před nímž ukopl míč kapitán Hubník, a následně se dostal k opakované střele i Dávid Guba. Ten to zkoušel technicky a slušně protáhl zmrzlého Hrušku v domácí bráně.

Od úvodu druhého poločasu Viktorka evidentně ubrala plyn. Výstrahou bylo po hodině hry slušné vykombinování domácí obrany a střela Ramireze - z hranice vápna ovšem letěla nad bránu. Za profesorskou hru pykali domácí od 68. minuty, kdy Guba perfektně poslal míč na Adriela D´Avila Ba Loua a ten na levé straně sám před gólmanem Hruškou nezaváhal.

Zbývajících dvacet minut nepřineslo žádnou ofenzivní podívanou, na obou týmech bylo vidět, že už toho mají během dlouhé půlsezóny opravdu dost. Karvinští však sympatickým druhým poločasem rozhodně nezanechali v Doosan Areně i přes porážku špatný dojem.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Pavel Vrba: "První poločas byl jeden z našich vůbec nejpovedenějších. Ale sami jsme si udělali zápas ve druhé půli těžším. V úvodních minutách po změně stran jsme ztráceli jednoduché míče a byly tam nepřesnosti v situacích, které nebyly vůbec složité. Karvinští pak jednodušeji zakládali protiútoky."

Hostující trenér Norbert Hrnčár: "V první půli jsme byli ustrašení a z chyb v defenzivě Plzeň těžila. Nám chybělo směrem dopředu víc odvahy. Když už jsme se do nějakých náznaků dostali, tak to kluci pokazili. O přestávce jsem nabádal k větší aktivitě a odvaze - na hřišti to bylo vidět. Přišel i kýžený kontaktní gól, ale víc už to nešlo. V závěru jsme neměli dostatek fyzických sil na to, abychom třeba vyrovnali."

Související články

Preview k zápasu 15.12.2018

Těžký podzimní závěr, Plzeň-Karviná (ne,15)

Podzimní opona padá rychle dolů, oběma týmům zbývá poslední utkání a FORTUNA:LIZE dají aspoň na chvíli sbohem. Na svěřence Norberta Hrnčára čeká hodně těžký oříšek - účastník Ligy mistrů a středeční přemožitel římského AS, FC Viktoria Plzeň.

Pozvánka na zápas 14.12.2018

Hrnčár a Budínský před utkáním v Plzni

Před nedělním zápasem na půdě Viktorie Plzeň promluvili pro klubový web trenér Norbert Hrnčár a záložník Lukáš Budínský, který se vrací po třízápasovém trestu.

Ohlasy po zápase 17.12.2018

Ba Loua: Byla mi velká zima, bodovat se dalo

Střelec jediného karvinského gólu v Doosan Areně Adriel D´Avila Ba Loua zažil po delší době, jak sám zmínil, opravdovou zimu. Takovou pamatuje naposledy z Dánska. Jeho kontaktní gól nakonec na body nestačil, utkání pouze na posledních dvacet minut zdramatizoval.

Ohlasy po zápase 17.12.2018

I s Plzní se dá hrát, řekl po utkání Dávid Guba

Měl prsty v gólu, který zdramatizoval zápas a v první půli vylekal zmrzlého domácího brankáře umístěnou střelou. Dávid Guba byl na trávníku úřadujícího mistra vidět.

Ohlasy po zápase 16.12.2018

VIDEO: Tiskovka trenéra a rozhovor s Budínským

V tradičních pozápasových ohlasech nechybí tisková konference trenéra Hrnčára a rozhovor s Lukášem Budínským, který se na hřiště vrátil po třízápasovém trestu.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo