Generální partner
Světlý režim
8. prosinec 2019

Se Sigmou smírně! Karviná-Olomouc 1:1

Ani na devátý pokus to doma nevyšlo. Karvinští si tak nepříznivou domácí bilanci jistojistě přenesou do jarní části, neboť s Olomoucí remizovali. Podruhé za sebou se doma trefil záložník Ondřej Lingr.
MFK Karviná
neděle 8.12.2019
1:1
(0:1)
Městský stadion
Diváci: 2487
SK Sigma Olomouc
Pastornický – Krivák (56. Hanousek), Dreksa (10. Bukata), Rundić, Čonka – Smrž, Janečka – Ba Loua, Vukadinović, Lingr – Petráň (71. Steven).
Mandous – Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek – Zmrzlý – Zahradníček (86. Hála), Houska, Gonzalez (63. Texl), Falta (90. Látal) – Plšek.
Branky: 73. Lingr - 32. Gonzales
ŽK: Bukata, Smrž - Vepřek, Houska, Beneš
Rozhodčí: Pechanec - Šimáček, Ratajová

Komentář

Domácí nastoupili se dvěma změnami v sestavě oproti posledním dvěma duelům. Vykartovaného Ndefeho nahradil na pravé straně obrany Ján Krivák a místo Martina Bukaty nastoupil od začátku Vukadin Vukadinović.  Po deseti minutách však přišla první peripetie – Pavla Dreksu píchlo v lýtku a musel střídat. Na hřiště šel Bukata, na stopera se zasunul Marek Janečka.

Jenže to už Karvinští mohli při troše štěstí vést, hned v úvodu po nacvičeném signálu sklepl Ba Loua kapitánu Rundićovi, který o kousek minul bránu. Utkání se potom odehrávalo mezi šestnáctkami, Sigma hrála ze zajištěné obrany na rychlé brejky.

Domácí tým mohl jít do vedení v sedmadvacáté minutě, nejprve Smrž z úhlu vystrašil Mandouse a vzápětí se míč vrátil zpět do nebezpečného prostoru, z kterého neprostřelil několik hostujících hráčů Michal Petráň. Hráči MFK toho mohli litovat o čtyři minuty později, protože Sigmě se povedl rychlý brejk a šla do vedení z kopačky skluzujícího Gonzalese.

Ještě předtím vylekal všechny domácí příznivce Zahradníček, když zkoušel z půlky hřiště překonat vyběhnutého Pastornického, ale jeho pokus postrádal razanci – ovšem o zajímavý okamžik šlo. Na druhé straně se stalo něco podobného, Vepřek hodně vylekal svého brankáře, který se však stihl pro jeho hlavičku vrátit.

Druhý poločas byl z karvinské strany lepší, protože hráči domácího týmu donutili svým výkonem Sigmu se zatáhnout. Velkou příležitost měl šikovný rychlík Ba Loua, který se dokázal zbavit několika protihráčů, ale na Mandouse nevyzrál. Za dvě minuty stejný souboj opět vyzněl pro hostujícího brankáře.

Po hodině hry musel gólman Sigmy vytáhnout perfektní zákrok po umístěné střele Vukadinoviće, která měla gólové parametry. V 73. minutě se domácí dočkali. Ba Loua našel centrem hlavu osamoceného Ondřeje Lingra a asi nejmenší hráč na hřišti umístil míč v pohodě do sítě a vydoloval naději na obrat a kýžený tříbodový zisk. Za dvě minuty měla Sigma dvě obrovské šance v krátkém sledu, ale vyznamenal se Pastornický v domácí bráně.

Když v úplném závěru domácí propadli a do útoku se řítili čtyři hráči Sigmy proti Čonkovi, tak slovenský levý bek ukázal, že má rychlost a „smrtelné“ nebezpečí odvrátil.  Zápas tak skončil stejným výsledkem 1:1 jako v srpnu na Andrově stadionu.  

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Juraj Jarábek: „S bodem nejsem spokojený, ale musím ho brát. Byl to remízový zápas. Trochu mě mrzí, že jsme celý týden připravovali tým na rychlé kontry soupeře a stejně z toho inkasujeme – to by se nemělo stávat. Plány nám narušilo zranění Dreksy a celý první poločas nebyl podle našich představ. Druhý poločas už byl lepší, dostali jsme Olomouc pod tlak a zaslouženě vyrovnali.“

Hostující trenér Radoslav Látal: „Viděli jsme bojovné utkání z obou stran s množstvím standardních situací a faulů. Z poločasového vedení jsme chtěli vytěžit víc, ale po přestávce jsme se zbytečně zatáhli a už jsme nebyli tak nebezpeční směrem dopředu. Domácí nás zatlačili a vyrovnali.“   

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo