Generální partner
Světlý režim
23. leden 2021

Favorit ve Slezsku nezaváhal! Karviná-Slavia 1:3

Padesát minut fotbalisté MFK vzdorovali, pak ale během deseti minut dvakrát inkasovali a bylo jasné, že mistr v Karviné nezaváhá. Poslední vteřiny zápasu dochytal po vyloučení brankáře Bolka univerzál Marek Janečka.
MFK Karviná
sobota 23.1.2021
1:3
(0:0)
Městský stadion
Diváci: 0
SK Slavia Praha
Bolek – Eduardo, Dramé, Šindelář, Twardzik (90. Kokovas) – Smrž (71. Čmelík) – Mikuš (71. Haša), Qose, Herc (82. Janečka), Ostrák – Papadopulos (71. Tavares).
Kolář – Masopust (46. Bah), Kúdela, Hovorka, Bořil – Holeš, Provod – Sima (88. Lingr), Stanciu (86. Traoré), Oscar (46. Olayinka) – Kuchta (77. Musa).
Branky: 82. z pen. Qose - 51. Sima, 61. Kuchta, 85. Olayinka
ŽK: Smrž, Dramé, Papadopulos, Eduardo
ČK: 90. Bolek (KAR.)
Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Novák

Komentář

Mezi tři tyče se vrátila uzdravená jednička Petr Bolek, naopak pro zranění nemohl kouč Jarábek počítat s Lukášem Bartošákem. Domácí měli slušný vstup do utkání, dokonce zahrozili pokusem Filipa Twardzika, ale z dobré pozice bohužel levý bek vůbec netrefil bránu, i když trefit to šlo…

Karvinští makali, běhali a snažili se držet s mistrovskou Slavií krok. Soupeř poprvé výrazně zahrozil ve čtyřiatřicáté minutě po nebezpečné střele Stanciua – brankář Bolek byl na zemi včas. S blížícím se koncem první půle Slavia stupňovala svou aktivitu a Karvinští se nemohli vymanit ze své vlastní poloviny. Poločas ale skončil bezbrankovou remízou.

Krátce po změně stran šel favorit do laciného (ale asi zaslouženého) vedení. Po zmatcích v karvinské obraně dostal míč do sítě Sima. Krátce po prvním gólu uviděl žlutou kartu domácí kapitán Michal Papadopulos, a protože byla jeho čtvrtá v sezóně, nadcházející zápas v Teplicích bude muset vynechat.

Slavia udeřila po hodině hry znovu – Provod vyslal ukázkově do brejku Kuchtu a ten si poradil s velkým přehledem, i když jej v plné rychlosti obtěžoval stoper Martin Šindelář. O čtyři minuty později Bolek slavistického útočníka už vychytal a zabránil třetímu gólu. Deset minut před koncem byl v šestnáctce faulován střídající Lukáš Čmelík a po zásahu VAR se pískala penalta pro Karvinou. K té se postavil Kristi Qose, který se vrátil do základní sestavy po minulé absenci kvůli vlastní svatbě, a s přehledem ji proměnil. Poslední desetiminutovka tak slibovala zajímavou a napínavou podívanou.

Jenže potenciální napětí rázně uťal Peter Olayinka, když využil pobídku Simy a na zadní tyči nikým neatakován, definitivně rozhodl. Samotný závěr utkání byl hektický, gólman Petr Bolek uviděl po dodatečném zásahu VARu červenou kartu po nezaviněném zákroku na Ondřeje Lingra - situace byla dohrána, Musa mířil do prázdné brány, ale míč na poslední chvíli vyhlavičkoval debutující Řek Stylianos Kokovas. Na posledních několik vteřin musle do brány Marek Janečka, čímž ve své profesionální kariéře nastoupil už na všech možných postech.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Juraj Jarábek: „Hráli jsme proti nejlepšímu českému klubu a černému koni Evropské ligy. Slavia ukázala kvalitu, ale my se určitě nemusíme za náš výkon stydět. V závěru po snížení jsme věřili, že bychom se ještě mohli dostat do nějakých situací, proto jsme vysunuli Eduarda, ale bohužel vzápětí jsme inkasovali třetí gól a bylo rozhodnuto.“

Hostující trenér Jindřich Trpišovský: „Náročný zápas, Karviná je nepříjemné soubojové mužstvo. Bodů si vážím i vzhledem k náročnému terénu – stálo nás to opravdu hodně úsilí. K vítězství nám pomohli střídající hráči, kteří přidali přímočarost a dravost ve druhé půli.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905