Generální partner
Světlý režim
24. červenec 2021

Dvoubrankový náskok na výhru nestačil! Pardubice-Karviná 2:2

Karvinští vezou z hlavního města, kde Pardubice hrají svá domácí utkání, bod. Před zápasem by jej jistě brali, ale na konci zápasu je to ztráta! První góly v nové sezóně vstřelili Kristi Qose a Michal Papadopulos.
FK Pardubice
sobota 24.7.2021
2:2
(0:1)
Ďolíček
Diváci: 805
MFK Karviná
Letáček – Prosek (46. Sláma), Čihák, Toml, Čelůstka – Jeřábek – Kostka (60. Šimek), Beran, Tischler, Cadu (90. Halász) – Černý (60. Huf).
Neuman – Křapka, Eduardo, Buchta, Bartošák – Jean Mangabeira, Nešický (81. Svoboda) – Čmelík (90. Jurásek), Qose (73. Stropek), Sinyavskiy (73. Mikuš) – Papadopulos (81. Zych).
Branky: 64. a 75. Tischler - 6. z pen. Qose, 49. Papadopulos
ŽK: Tischler, Kostka - Sinyavskiy
Rozhodčí: Hrubeš - Horák, Caletka

Komentář

V pražském azylu Pardubic vyběhli poprvé v dresu MFK (v rámci soutěžního utkání) od začátku tři letní posily – Antonín Křapka, Petr Buchta a Aleš Nešický. Karvinští začali aktivně, hned z první rychlé akce z toho byl sice ofsajd kapitána Papadopulose, ale domácím bylo naznačeno, že hráči v zelených dresech budou aktivní.

Ostatně to potvrdily další minuty. Po jednom z brejků Prosek fauloval při pokusu o kličku Sinyavského. Hra ale pokračovala a Lukáš Čmelík napálil z dobré pozice břevno. Po přerušení se šel hlavní sudí Hrubeš podívat k monitoru a ukázal na penaltový puntík. K penaltě se postavil Kristi Qose a s velkým přehledem proměnil – v 6. minutě se jednalo o první gól MFK v nové sezóně i celé FORTUNA:LIZE!

V dalších minutách se oběma týmům moc nedařilo držet míč, hra neměla tempo. Domácí poprvé vážněji zahrozili až po necelých třiceti minutách, hezká narážečka Čiháka s Tischlerem a zakončení Brazilce Cadua hlavou jen těsně minulo zadní tyč branky, kterou střežil Vladimír Neuman. Karvinští přestali být aktivní a iniciativu přebíraly Pardubice.

Ve 38. minutě musel být znovu ve střehu Vladimír Neuman, když nad břevno vyrážel střelu hosta ze Slavie Michala Berana. A v závěru to na sebe vzal znovu Beran, ale s jeho technickou střelou nyní Neuman problémy neměl. Karvinským hráčům vyšel výborně vstup i do druhé půle. Kapitán Michal Papadopulos dostal dost prostoru k zakončení a s přehledem mazácky ve 49. minutě zvýšil na dvoubrankový náskok.

Jenže Pardubice jsou houževnatý celek, což znovu dokázaly. Nejprve Neuman vyrazil míč z šibenice po teči Čiháka. Zanedlouho už ale bylo sníženo. Nedorozumění v hostující obraně po dlouhém míči potrestal Emil Tischler laciným gólem. Pardubice hosty z Karviné zatlačily a za deset minut bylo srovnáno – Čelůstka nacentroval do pokutového území a Tischler vyrovnal.

Domácímu týmu ještě více narostla křídla a nepouštěli hráče MFK směrem do ofenzivy takřka k ničemu. Dvě minuty před koncem mohl Ďolíček zažít KO – chybu v obraně domácích nepotrestali střídající Zych se Svobodou, byť druhý jmenovaný to měl v zakončení relativně složité.  

Karvinští si tak v úvodním duelu sezóny připsali bod a příští týden vyzvou v domácím prostředí druhý východočeský klub v soutěži, nováčka z Hradce Králové.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Jaroslav Novotný: „Respektovali jsme sílu soupeře, který umí dobře brejky. Už v páté minutě z toho vznikla penalta, chvíli jsme se oklepávali. Myslím, že jsme se potom zvedli a měli nějaké příležitosti. Na začátku druhé půle to nevypadalo dobře, ale mužstvo se zvedlo. Kluci bojovali, podařilo se nám vyrovnat. Za bod můžeme být rádi, bereme ho.“

Hostující trenér Jozef Weber: „Měli jsme dobrý vstup a utkání šlo za námi a mohli jsme vycházet z bloku do protiútoků. Vyšel nám i vstup do druhé půli a troufám si říct, že jsme měli soupeře na kolenou. Potom přišel hloupý gól po nedorozumění v obraně a celé se to otočilo. Měli jsme co dělat, abychom odolali tlaku domácích, klobouk dolů před nimi. Pak nám vyrovnali a v závěru jsem se obával i o ten bod. Ale převládá zklamání, protože hodinu byl náš výkon podle představ. Ale k soupeři máme respekt a nakonec zisk bodu je dobrý.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo