Generální partner
Světlý režim
19. leden 2022

TIPSPORT LIGA: Vítězná rozlučka, Karviná-Prostějov 1:0

S šesti body za dvě výhry a jednu porážku ukončili fotbalisté MFK Karviná pouť letošním ročníkem tradičního zimního turnaje. V derniéře zdolali gólem z penalty druholigový Prostějov - o výhře rozhodl Tomáš Jursa.
MFK Karviná
středa 19.1.2022
1:0
(1:0)
Vista
Diváci: 0
1. SK Prostějov
Neuman (46. Ciupa) - Čmelík, Buchta, Teplan, Šehić - Jursa, Qose (61. Marco Túlio) - Zorvan, Holík (46. Chvěja), Bartošák (36. Sinyavskiy) - Durosinmi (46. Zych, 59. Svoboda).
Branky: 45. z pen. Jursa
ŽK: Schuster - Buchta, Teplan
ČK: 82. Buchta

Komentář

Karvinští vstoupili do utkání aktivně a během prvních pěti minut si připsali dvě střely z dálky. Ve dvacáté minutě se zrodila velká šance po rohovém kopu, ale brankář hostů byl na přední tyči připravený. Na druhé straně gólman Neuman, který přivedl své spoluhráče na hřiště jako kapitán, se také vyznamenal. Dobrým vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a prostějovský Bartolomeu zamířil vedle brány. 

Asi deset minut před pauzou proběhlo první nucené střídání, ze hřiště odešel Lukáš Bartošák, kterého píchlo ve svalu a nechtěl nic riskovat. Poté mohl otevřít skóre Nigerijec Durosinmi, ovšem jeho střela těsně minula cíl. Krátce před závěrečným hvizdem první půle se dostal k odraženému míči i testovaný Filip Zorvan, střela mu ale vůbec nesedla. 

Na druhé straně zblízka likvidoval střelu jednoho z hráčů Prostějova brankář Neuman. V nastaveném čase pak prostějovský Schuster fauloval ve vápně a hlavní rozhodčí pískl penaltu. Tomáš Jursa to vzal na sebe, a přestože si gólman druholigového celku na míč sáhl, byl z toho gól.

Po kratičké pauze se pokračovalo a záhy zápas skončil pro Kacpera Zycha, jehož ve vzdušném souboji sestřelil prostějovský Omale. Zych se po pár minutách zvedl, zamířil k ošetření a následně pro jistotu i do nemocnice. Do akce tedy šel uzdravený Antonín Svoboda.  Za další dvě minuty se na hřiště podíval i Marco Túlio, pro kterého to byly první minuty na hřišti v tomto kalendářním roce. 

Karvinští působili aktivnějším dojmem, ale výraznější příležitosti jako třeba v sobotním zápase s Liptovským Mikulášem, si nevypracovali. Posledních deset minut dohrávala Karviná v deseti, u lajny tvrdě fauloval stoper Petr Buchta a po druhém napomínání musel ze hřiště. 

Prostějov cítil šanci na vyrovnání, ale do pořádné šance se už nedostal. Karvinští bez větších problémů uhájili vítězství, navíc udrželi čisté konto. 


Ohlasy trenérů

Trenér Bohumil Páník: „Museli jsme trošku improvizovat, jelikož nám při rozcvičce vypadl Kobouri, takže jsme na stopera poslali mladého Teplana – v tomto těžkém utkání nám pomohl. Soupeř má menší hráče, kteří jsou rychlí. Mají to postavení na herních kombinacích. Důležitá je výhra i nula vzadu po delší době. To je pozitivní.“ 


Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo