Generální partner
Světlý režim
12. duben 2024

Zlínsko loupilo, rezerva v oslabení inkasovala a prohrála!

Necelých šest stovek fanoušků vidělo jeden gól a červenou kartu. Bohužel opačně, než si přálo! Vyloučení Davida Motyčky soupeř z Otrokovic dvacet minut před koncem využil v jediný gól zápasu, který se hrál výjimečně na Městském stadionu v Karviné-Ráji.
MFK Karviná B
pátek 12.4.2024
0:1
(0:0)
Městský stadion
Diváci: 582
FC Zlínsko
Lapeš – Mikuš (46. Antovski), Trček, Kauan Carneiro, Bielan – Ojora (87. Byrtus), Žák, Motyčka, Brzóska (78. Zedníček) – Zdunek (46. Jurga) – Molitorisz (64. Vodilka).
Branka: 71. vl. Kauan Carneiro
ŽK: Brzóska - Kalina
ČK: 41. Motyčka (KAR.)
Rozhodčí: Mankovecký

Komentář

Poprvé na jaře nevstřelili hráči B-týmu gól. Přitom první poločas byl z jejich strany slušný a už v osmé minutě mohl Ojora skórovat, když si naběhl na přesný pas šajtlí v podání Dominika Žáka. Mladý Nigerijec proti gólmanu Kalinovi neuspěl a tváří v tvář a trochu tísněn zamířil o chlup vedle tyče.

V dalších minutách se do šancí dostali i hosté. Ale se všemi si poradil gólman Jakub Lapeš. Vyznamenal se především proti pokusu Jovanoviće zblízka, který ustál a nohou míč vykopl do bezpečí. Hosté z Otrokovic čekali na brejky, řadu z nich však v předfinální fázi pokazili. 

V závěru prvního dějství přišel úplně zbytečný ostrý faul Davida Motyčky hluboko na útočné polovině domácích a sudí Mankovecký nemohl jinak – tasil červenou kartu.

Zlínsko, byť mělo o jednoho hráče víc v poli, hrálo opticky pořád stejně. Další vyloženou tutovku si nevypracovalo. Rozhodnutí přišlo dvacet minut před koncem. Brazilec Kauan Carneiro nejprve ztratil uprostřed hřiště míč a Zlínsko šlo do přečíslení. Když už byl Jovanović v šestnáctce, tak se pokoušel najít lépe postaveného spoluhráče na zadní tyči, avšak dobíhající nešťastník Kauan Carneiro si míč srazil do sítě.

Zbytek zápasu si hosté zkušeně pohlídali, Karvinští se sice všemožně snažili vstřelit aspoň jeden gól, ale to se jim nepovedlo, byť v některých momentech moc nescházelo…

Ohlasy trenérů

Trenér Ľubomír Luhový: „V prvním poločase jsme se snažili tlačit do zakončení, celkem slušně nám vycházela předfinální fáze. Soupeř nás ohrožoval z dobré přechodové fáze a vytvořil si jednu gólovku – stejně jako my. Druhá půle už byla ovlivněná vyloučením našeho hráče a snažili jsme se hru zpomalovat a čekat na nějakou příležitost. Potom přišla druhá chyba a vlastní gól mladého Kauana Carneira. Z naší strany to byl v závěru vabank a soupeř si to pohlídal.“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo